Sony WH-CH700N (Zwart) Review

3 september 2019, laatste update op 3 september 2019, 715 views Rapporteer

Best value for money!

Heb de headset nu ruim een half jaar. Ben er zeer tevreden over.
Pasvorm over de oren, ik heb redelijk grote oren, dit gaat prima. Hele dagen dragen voor brildrager met een groot hoofd (XL Helm) geen probleem!
Enkel lichte zweet oortjes na een paar uurtjes.

Pluspunten

• Geluid
  • Accuduur
  • NFC
  • Prijs
  • Ondersteund betere bluetooth protocollen
  • Pasvorm
  • 3.5 mm jack

Minpunten

• Micro usb oplaad kabel
  • Aparte manier van bedienen, naar achteren voor nummer vooruit, net als volume
  • Geen case meegeleverd

Best value for money!

Ik heb de headset gekocht rond het 150 eu prijspeil, nu zeker een no brainer!

Heb de headset nu ruim een half jaar in mijn bezit. Ben er zeer tevreden over.
Enkel lichte zweet oortjes na een paar uurtjes, als je daar mee zit, dan kan je op Ali nieuwe ringen kopen voor een paar eu.

De Bose en de dure Sony geprobeerd, NC is een stuk beter op deze modellen, geluid marginaal. Verwantwoord de bijna 200 eu erbovenop niet, zeker niet als je uitgaat van een levensduur van een jaar of 4 bij redelijk intensief gebruik (blijft een accu apparaat). Deze zit op de sweet spot wat mij betreft.

Noice canceling voornamelijk passief, maar actief haalt een beetje het scherpe randje eraf, voldoende voor mij op de werkplek om in alle rust te kunnen coden.
Of thuis voor de studie tussen spelende kinderen ook prima, alleen gehuil komt erboven uit. Van collega's die hetzelfde model hebben en een daily commute hebben, vernomen dat het voor het OV wel wat beter zou mogen met de NC.

Accuduur verbazingwekkend, 30 uur haal ik makkelijk met NC!

Enige wat mij echt opvalt en ik vind het raar dat ik blijkbaar de enige ben die er last van heeft. De bediening is niet logisch. Naar achteren schuiven voor nummer vooruit? Net als het volume, naar achteren voor meer volume. Ik dacht eerst dat ik de headset verkeerd om had, maar dit was echt niet het geval. Even wennen, maar blijft maf.

Overig minpunten micro usb oplaad kabel, wie heeft deze nou liggen overal?
Nou hoef je amper te laden, dit is te overzien.

Zit een 3.5 mm jack bij mocht de accu leeg zijn. Geen NC op de jack. Op de laptop redelijk geluid, wat laag in de bass. Telefoon met 3,5 mm jack is diep triest op mijn note 8, maarja wie heeft er nog 3.5 mm jack op zn telefoon tegenwoordig.

Ook jammer dat er geen case bijzit. Ik sleep de headset nu dagelijks mee los in mn tas (motortas Kriega R30) beetje lompe tas, niet compleet waterdicht voorvak, prop er een hoop zooi bij, mn brood, telefoon etc. Afgezien van het licht afslijten van de S van Sony, nog geen sporen van zwakte. Redelijk stevige headset dus, niet al te kwetsbaar.

Microfoon voor incidenteel bellen binnen prima.
Buiten geen ervaring mee, dus daar kan ik niets over zeggen.

Misschien nog 1 side note, Bluetooth verbinding met mn Dell laptop van werk is waardeloos, mn Asus van thuis prima. Ligt waarschijnlijk aan de Dell.

Verbinding met de Note 8 is perfect, moest alleen het 1 en ander instellen om de bluetooth verbinding op hoge kwaliteit te krijgen (op de Note)

Heb jij ook een Sony WH-CH700N (Zwart)?