€ 24,95 bij bol Plaza

Xiaomi Redmi Airdots (Zwart) Review

28 augustus 2019, laatste update op 28 augustus 2019, 3.298 views Rapporteer

Prima oortjes als je zoekt in het goedkopere segment. Eenvoudige oortjes die uitblinken in gebruiksgemak en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ze voelen zeker niet goedkoop aan en de geluidskwaliteit is prima.

Pluspunten

• Geweldige prijs/kwaliteit verhouding
  • Materiaal kwaliteit
  • Draagcomfort
  • Gebruiksgemak
  • Prima geluidskwaliteit

Minpunten

• Micro USB
  • Rommelig geluid bij stevige muziek
  • Geen kabel meegeleverd
  • Volume niet regelbaar met oortjes

Nadat mijn vorige noise canceling in-ear oortjes waren overleden was het tijd om op zoek te gaan naar betaalbare draadloze oortjes. Daarbij kwam ik al snel uit bij deze Xiaomi Redmi Airdots. Met een prijs van 25 euro (excl. 5 euro verzendkosten) zijn ze absoluut een koopje.

Case en oortjes
In de verpakking zit een handleiding, een oplaad-case met twee oortjes en twee extra maten oordopjes. Helaas geen kabeltje om hem op te laden. De case voelt heel degelijk aan en klikt heel netjes dicht. De oortjes klikken netjes magnetisch in de case om op te laden. Wanneer de oortjes opladen is er een rood ledje zichtbaar op de oortjes zelf. Wat verder opvalt is dat de case kleiner is dan ik had verwacht. De oortjes blinken uit in hun eenvoud en zijn net als de case gemaakt van degelijke materialen. De oortjes voelen prima aan als je ze in hebt en zijn zeker niet lelijk.

Geluid
Ondanks dat er in andere reviews werd gezegd dat de deze oortjes niet uitblinken in de bass vind ik persoonlijk dat dit prima in orde is. Ook hogere tonen komen uitstekend over. Stemgeluid is wellicht iets aan de scherpe kant maar zeker niet storend. Bij het luisteren van wat stevigere muziek (rock of hardere dance muziek) merk ik dat het geluid wat rommelig over begint te komen wanneer er veel instrumenten tegelijkertijd spelen. Maar voor gangbare muziek zijn dit prima oortjes. Overigens kunnen de oortjes behoorlijk hard gezet worden. Ik heb muziek nooit zachtjes staan maar ik merk dat ik ze niet harder zet dan ongeveer 50%.

Gebruiksgemak
Wanneer je de oortjes voor de eerste keer uit de case haalt staan ze meteen aan en gaan ze direct in paring mode, dit is visueel zichtbaar door een snel knipperend wit ledje op het oortje. Omdat de oortjes ook individueel te gebruiken zijn kun je ze los van elkaar verbinden via bluetooth. Maar als je connectie maakt met het rechter oortje zal de linker automatisch synchroniseren met de rechter. Het verbreken van de bluetooth verbinding of opnieuw paren is ook eenvoudig door de knoppen lang in te drukken.

Op ieder oortje zit een knop waarmee je een aantal basis functies kunt uitvoeren.
- Eén keer klikken : Play / Pause van muziek. Starten / stoppen van een telefoon gesprek
- Twee keer klikken : Start voice assistant of tijdens een telefoongesprek muten / unmuten.
Daarnaast kun je tijdens een telefoongesprek de airdots uitschakelen en kun je switchen tussen verschillende telefoongesprekken. Verder is het fijn dat het batterij niveau van de oortjes automatisch naast het bluetooth icoontje op mijn (android) telefoon te zien is. Al bij al zijn de verschillende functionaliteiten zeer eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Het enige minpuntje is dat je de volume niet kunt bedienen met de oortjes zelf.

Na een paar dagen deze oortjes te gebruiken ben ik zeer tevreden. Ze voelen fijn en de batterij van de oortjes gaan lang genoeg mee. De materiaal kwaliteit valt positief op en de oortjes blinken uit in hun eenvoud en gebruiksgemak. Als je een audiofiel bent zou ik voor oortjes kiezen uit een hoger segment maar de geluidskwaliteit is zeker niet slecht. Voor de meeste mensen meer dan goed genoeg.

Heb jij ook een Xiaomi Redmi Airdots (Zwart)?

Pls kan iemand mij helpen
Mijn airdots willen niet tegelijker tijd afspelen wel apart dus oftewel gaat links aan oftewel rechts weet jij wat de probleem is?
😕
Had ik ook. Met wat youtube tutorials is het gelukt. Pairen gaat best on-intuïtief. (https://www.youtube.com/watch?v=N1fBKjJMg6E)
Hoi, goeie review! Ik heb 1 vraagje, zit in beide oortjes een microfoon? Als je de doppen voor bellen gebruikt kun je links en rechts afwisselen zeg maar...

mvg
Eric
Je kan wel het volume regelen met de touch aan de zijkant..