Gigabyte X570 AORUS ELITE Review
26 augustus 2019, laatste update op 26 augustus 2019, 596 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik heb zelf niet extreem veel ervaring met verschillende moederborden. Ik ben overal gaan zoeken naar meningen van anderen over X570 moederborden. Na een aantal dagen alles goed door te nemen kwam ik uit op de Gigabyte Aorus X570 Elite. Voor de prijs is er geen beter moederbord te krijgen.
Pluspunten
- Scherpe prijs
- Snelle BIOS updates
- Mooi uiterlijk
- Intel LAN
- Zeer goede VRM's
- Makkelijk te gebruiken BIOS
- Kan elke ryzen 3000 cpu aan
Minpunten
- Weinig fan headers
- Matige RGB opties
- Geen debug LED's
- Geen USB Type-C op de IO
Dit is naar mijn mening de beste prijs/performance X570 moederbord die nu te krijgen is. Het heeft goede VRM's en een goede VRM heatsink. Dit zorgt ervoor dat je jouw CPU makkelijk kan overklokken zonder tegen de limieten van het moederbord aan te komen. Je kunt hierdoor ook makkelijk een 12 of 16 core CPU gebruiken zonder dat de VRM's oververhitten.
Het moederbord beschikt ook over meer dan genoeg USB poorten. Er zitten namelijk vier USB 2.0 poorten op voor je bijvoorbeeld je muis en toetsenbord. Verder zitten er ook nog 4 USB 3.0 poorten op waarvan 1 poort is voor de Q-flash feature en er zitten nog 2 supersnelle USB 3.1 gen2 poorten op. Het enige wat mist is een USB Type-C maar deze gebruik ik zelf niet, dus ik mis hem ook niet.
Dit moederbord beschikt ook over Intel LAN en dat is ook een grote reden waarom ik voor dit moederbord heb gekozen. Intel LAN zorgt voor stabieler en sneller internet wat dus ideaal is voor gamen. Intel LAN gebruikt ook minder CPU kracht wat er weer voor zorgt dat je meer fps hebt in games waar de CPU de bottleneck is.
Het enige wat niet op dit moederbord zit is WiFi en veel en goede RGB. Ik ben zelf een competitive gamer dus aan de WiFi had ik niets gehad en ik heb zelf een dichte case zonder raam, dus de RGB mis ik ook zeker niet. Ik vind het zelf wel jammer dat er maar 4 fan headers in zitten. Op zich is dit makkelijk op te lossen met een fan header splitter maar het was fijner geweest als er nog een fan header of 2 extra waren, omdat de fan headers op dit moederbord hybrid fan headers zijn.
Al met al is dit een van de beste moederborden om te kopen al zoek je naar een X570 moederbord tussen de 200-250 euro. Het heeft alle nodige features om een krachtige pc te maken en het bespaart niet op de belangrijke onderdelen zoals de VRM's en de hoeveelheid USB poorten.