SPC Gear GK550 Review
26 augustus 2019, laatste update op 13 november 2019, 476 views
Rapporteer
Voor 69 euro is er echt niets te zeggen over dit toetsenbord. De toetsen zijn mooi verlicht en de software werkt goed. Het toetsenbord is goed voor zowel gamen als veel typewerk!
Pluspunten
- Kailh switches
- Aluminium body
- Software control
- RGB verlichting per toets aanpasbaar
- Afneembare polssteun
Inleiding
Na een aantal weken dit toetsenbord te hebben gebruikt is het tijd om een review te typen. Mijn bevindingen van dit toetsenbord beschrijft ik in deze review.
Dit toetsenbord is verkrijgbaar met 3 verschillende switches, namelijk: Kailh Brown, Kailh Red en Kailh Blue. Het toetsenbord in deze review heeft de Kailh Brown switches.
Specificaties
Polssteun: Ja
Anti-ghosting: N-Key Rollover
Productgrootte (mm): 465 x 194,8 x 21
Gewicht van product (g): 950
Meegeleverde accessoires: key caps tool
Garantie: 24 maanden`
Uitpakken
Tijd om het toetsenbord uit te pakken!
Het toetsenbord is verpakt in een mooie doos. Het toetsenbord is goed verpakt in foam. In de doos vinden we, naast het toetsenbord, ook de handleiding en verder niets. Het toetsenbord ziet er erg ‘clean’ uit en voelt zeer stevig aan!
Aan de achterkant van het toetsenbord vinden we de key caps tool, deze tool is te gebruiken om de toetsen van het toetsenbord te verwijderen. Ook is het mogelijk om de achterkant van het toetsen iets te verhogen.
De polssteun is erg fijn tijdens het typen en gamen. De polssteun is magnetisch, dus makkelijk weg te halen mocht je dit willen.
Software/verlichting
Via de software kan de verlichting aangepast worden, macro’s worden ingesteld en de usb report rate worden aangepast.
Elke toets wordt apart verlicht en kan apart ingesteld worden. Er zijn 16 modes waar uit kan worden gekozen voor de verlichting, plus een 10 custom modes. De modes kunnen ook ingesteld vanaf het toetsenbord, hierdoor is het niet nodig om eerst de software op te starten om van modes te wisselen. De modes zijn allemaal erg mooi en allemaal erg verschillend. In de custom modes kun je zelf instellen welke toetsen oplichten en in welke kleur.
Aan beide zijkanten van het toetsenbord is er ook een lichtbalk te vinden, deze licht alleen op in het wit. Er is wel een optie om deze uit te schakelen.
De usb report rate is via de software in te stellen op de volgende frequenties: 125hz, 250hz, 500hz en 1000hz.
In gebruik
Dit toetsenbord is perfect voor competitief gamen maar ook voor dagelijks gebruik! Er is weinig kracht nodig om de toetsen in te drukken en ze maken niet veel lawaai. Tijdens het testen ben ik geen negatieve dingen tegen gekomen.