€ 52,95 bij TechPunt

Xiaomi Mi Box S 8GB Review

Suki
23 augustus 2019, laatste update op 15 april 2020, 6.063 views Product gekocht

Xiaomi Mi Box S 8GB

Zeer tevreden gebruiker al ziin er wel een paar issues die ik hoop dat ze tzt worden opgelost en functies\onderstuening wordt toegevoegd.

Pluspunten

• verrassend snelle interface
  • uitstekende playback met Youtube, Netflix, Kodi en recentelijk Disney+
  • Ingebouwde Chromecast
  • Veel mogelijkheden voor een zeer kleine prijs.

Minpunten

• Netflix weigert regelmatig om te spelen.. (opgelost na recente update).
  • Kodi app (in achterrond) stopt "zo na verloop van tijd
  • Geen ondersteuning voor KPN \ T-Mobile TV apps.

Kom van een Minix dus aardig verrast door de snelheid en mogelijkheden van Android TV op dit kastje. Schakelen tussen de diverse apps gaat intuitief, vloeiend en makkelijk.

Chrome via APK geinstalleerd, de NEO A2 lite remote (met USB dongel ) is dan onmisbaar. Alleen last van het volgende:

- Netflix app opent maar weigert gekozen content te streamen inc. foutmelding om het later te proberen. Alleen een reboot werkt. Vermoed dat dit komt na het spelen van hoofdzakelijk Kodi. ( buffer\cache issue ?? )

- KODI app wordt afgesloten in de achtergrond na openen meerdere apps. Het uppen naar 4 via ontwikkelaarsopties geen soelaas..

- Ondersteunt geen KPN \ T-Mobile TV apps. APK install en sideloaden werkt wel maar maakt geen verbinding. En T-Mobile via web geeft zwart beeld in Chrome.

Al met al geeft de prijs, gemak en mogelijkheden toch de doorslag en is dit een blijvertje.

Update:
Het lijkt erop dat Kodi inderdaad de oorzaak is van de problemen met de Netflix app.
Toch maar een keertje kijken naar een Emby of Plex servertje.

Ook op verzoek gekeken of Disney+ wordt ondersteund wat inderdaad het geval is.
De app is beschikbaar en streamt net zoals de Netflix app, alles soepeltjes af.
Ik heb alleen (nog) geen 4k \ HDR TV dus die content moet nog even op de plank blijven liggen.

Update 2:
Heb een proef abbo op Prime Video genomen. Schets mijn verbazing dat de app niet beschikbaar is via de play store. Gelukkig via side loaden en chrome, zoeken naar meest recente android tv apk kunnen installeren. Werkt nu gewoon vanuit het hoofdmenu. Alleen sluit de app zich af als de box in screensaver mode schiet na pauzeren.

Heb jij ook een Xiaomi Mi Box S 8GB?

Vraag & Aanbod

Fijne box, speelt alles af. Ik heb nooit problemen met Netflix. Misschien helpt het als je Kodi afsluit (in de app)?
idd een erg fijne box. Het is eigenlijk de bedoeling dat Kodi blijft draaien zodat mijn video library gewoon beschikbaar blijft. De Synologie die ik heb draaien is hiervoor niet krachtig genoeg.

Maar ga wel even kijken of het nog steeds voorkomt als Kodi is afgesloten.
En daarnaast ook misschien tijd om mijn NAS te updaten.
Het is al even geleden dat je bovenstaande hebt geschreven, maar ik begrijp niet goed waar nu het probleem zit?

Je media staat op een Synology, je wilt dit graag afspelen via Kodi. Maar je raakt je video bibliotheek kwijt als je Kodi afsluit? Dat laatste is me niet duidelijk.
Ik had misschien iets duidelijker moeten zijn en ben vergeten te vermelden dat de mediabox gebruikt werd als centrale UPnP media server. Voornamelijk voor gebruik met de (Android) Kore app, die lokaal streamen naar de telefoon ondersteund.

Las laatst dat de box makkelijk Emby Server voor Android aankan, dus van plan om dit een dezer dagen uit te proberen.
Amazon Prime zit bij de laatste pie update standaard er in, dus dat probleem is opgelost.
Ik ben over gegaan naar een x96max plus.
20 euro goedkoper met meer mogelijkheden zoals usb3 poort extra, sdkaart welke snel en prima werkt. 4gb ram en 64gb rom ipv 2 en 8 gb. 1000 mbs Lan poort. Draai er nu een aosp rom op met de Google TV launcher. Heb deze inmiddels weer vervangen voor sideload channel launcher 2. De box is ook geroot en heeft ook standaard titanium backup Pro er op staan. Dus veel mogelijkheden op deze box. Spelletjes draaien ook beter.
Bij mij wil prime video niet in HD afspelen op de x96 Max, op de mi box probleemloos
Toevallig al getest of Disney+ hier op draait? ben niet heel thuis in de meidaplayers...
Dit heb ik nog niet geprobeerd maar zal vanavond gelijk even kijken of de app beschikbaar is en functioneert.
De app is gewoon beschikbaar vanuit de (beperkte) store en draait als een zonnetje.

Heb alleen geen 4k/hdr tv dus geen mogelijkheid om die content te testen.
thx voor de info!, een goede vervanger dus voor mijn oude WD tv mediaplayer.
Suki, heb hem ook in huis! Leuk ding! Moet wel veel “ontdekken” maar dat heeft ook zijn charme. De kleine kan Disney+ kijken! :) :)
top, veel plezier met jouw nieuwe "speelgoed".
Hier nog steeds een zeer blije (a-technisch) huishouden door het gemak waarmee de box is te bedienen.
Ben wel benieuwd of de F1TV app beschikbaar is in de beperkte app store?
Hi TriLithium,

Ik heb net ff gekeken maar de app is (nog) niet beschikbaar in de store.

Kwam wel het volgende tegen: https://www.reddit.com/r/..._app_sideload_android_tv/

Oftewel je kan beter gewoon casten vanaf een telefoon. En daar heb je niet noodzakelijkerwijs de MI Box voor nodig. :)
Inderdaad geen KPN app, maar wel de CanalDigitaal app! Perfect werkend op de Mibox S.
Ik was naar deze box aan het kijken in combinatie met canaldigitaal app. Kan nergens online ervaringen vinden.
Je hebt dus deze app kunnen installeren? Direct vanuit de playstore of side loaded? En geen issues mee dus?
Ik heb t-mobile en wordt vrij regelmatig gek van de slechte stabiliteit van de tv boxjes. Het streamen via de tmobile app gaat beter dan die tv boxjes |:(
Wil mijn abonnement van T-mobile dus wijzigen. Naar internet only en dan canal digitaal erbij. Samen met deze mi box s

[Reactie gewijzigd door bramkn op 23 juli 2024 08:26]

Ik heb de app van CD als apk direct gekregen via de chat. Heb wel een schotel met abonnement. Maar hij zal nu wel in de AppStore staan. Hij staat nl in de reeks van de gedownloade apps. De gesideloade zie ik alleen als ik bij Apptoide kijk.
Je hebt alle mogelijkheden. Terugkijken, vooruitspoelen, opnames inplannen, etc.
Het zappen gaat ook gemakkelijk met de Ab van de Mibox.
Ik heb de mi box s in huis gehaald. De CD app kan je inderdaad gewoon uit de playstore halen. Werkt als een zonnetje. Het "echte" zappen krijg ik alleen niet voor elkaar. Bedoel dan dat je met een druk op de knop een zender verder of terug gaat. Heb jij dat wel voor elkaar?
Verder snapt mijn google nest mini niet hoe die android tv moet aansturen. Dus dat is een beetje jammer. Het schreeuwen tegen google om netflix aan te zetten waren we al gewend. (Chromecast)
Las ergens dat het ging om een update of iets dergelijks die nodig was. Maar moet dit nog verder uitzoeken en proberen. Of heeft iemand anders een goude tip?
Als je de grote ronde knop op omhoog drukt, krijg je links in het scherm de lijst met zenders. Vandaar uit Zapp je naar de gewenste zender omlaag of omhoog. Met ok bevestig je de zender.
Als je bij de grote ronde knop op links drukt, krijg je de gids te zien. Je kan daar door op een programma te gaan staan met ok een menu oproepen om herinnerd te worden of om het programma op te nemen.
Ook kun je naar het "verleden" surfen met de grote ronde knop in de gids om een programma terug te kijken.
Als je terugkijkt en je drukt bij de grote ronde knop naar beneden krijg je vooruitspoel of pauzeren symbooltjes in beeld.
Mijn Google home "begrijpt" soms wel en soms niet als ik OK Google zet Mibox aan (of Chromecast, of tv)
Ik ben er niet achter hoe dat komt. De ene keer doet ie het perfect, dan weer roept Google "het lijkt erop dat dit apparaat nog niet is aangesloten'
Ik heb de Mibox gisteren geüpdate en nog niet gekeken of het nu beter werkt.
Ik heb alles aangesloten met de HDMI en als ik de Mibox aanzet gaat ook de tv en de homecinema aan. Dus ik druk op de ab en alles gaat aan.
De navigatie zoals je beschrijft had ik inderdaad ontdekt. Is voor mij goed genoeg. Maar mis wel de knop op de afstandsbediening om een zender vooruit of terug te gaan.

Mijn home(nest) minis zeggen zoiets "ik kan nog geen android tv bestuderen" als ik iets op netflix wil kijken. Heb je dat al eens gedaan en/of werkend gekregen?
Het is best frustrerend als je van een inferieure chromecast komt waarbij het wel werkte. Als die nou android tv niet kon besturen maar gewoon zou casten. Had dat van mij ook gemogen. Zelfs dat doet die niet.
Ik had hetzelfde probleem. Als de Mibox in stand-by staat kan de Nest hem niet vinden. Als ik zeg “OK Google zet de tv uit” dan gebeurt dat ook. En dan kan hij hem ook weer aanzetten. Dan blijft de Mibox echter wel aan staan. Het witte lampje brandt nl nog steeds dan.
Bij mijn Chromecast was dat overigens ook zo. Toen ik hem rechtstreeks op de tv aangesloten had met de usb kabel, kon ik hem ook niet aanzetten . Pas nadat ik de Chromecast op het electriciteitsnet had aangesloten werkte het.
Wat ik wel een klein nadeel vind, is dat je niet je eigen foto’s in de ambient mode kan zetten. Alleen die van Google zelf.
Casten doet hij bij mij als de beste.

[Reactie gewijzigd door Artsneef op 23 juli 2024 08:26]

Ik heb het probleem wanneer ik de mi box gewoon aan heb staan.
Ben wel een stapje verder. Door de chromecast app updates te verwijderen. En vervolgens weer te updaten. Nu zegt mijn home assistant dat die netflix niet kan besturen.
Handmatig casten werkt wel en dan opent die de netflix app van de mi box.
Kan jij bijv netflix op je mix box besturen met bijv home/nest minis?
Net even geprobeerd. Google stuurt wel YouTube aan op de Mibox, maar Netflix lukt me niet.
Wel kan ik als ik via de Mibox afstandsbediening “Open Netflix” inspreek de Netflix app openen. Datzelfde geldt voor “Open Disney Plus” waarop de app wordt geopend.
Maar als ik zeg “Open The Last Dance op Netflix” geeft hij een YouTube trailer van The Last Dance.
Dan toch maar de afstandsbediening gebruiken of de app op de telefoon. |:( |:(

[Reactie gewijzigd door Artsneef op 23 juli 2024 08:26]

Het gekke is dat het wel mogelijk zou moeten zijn. Dus waarom het niet werkt is een raatsel.