€ 24,95 bij bol Plaza

Xiaomi Redmi Airdots (Zwart) Review

23 augustus 2019, laatste update op 23 augustus 2019, 1.619 views Rapporteer

Prachtig product voor het geld. Verbind automatisch en snel na het aanzetten. Voelt degelijk aan.

Pluspunten

• Lichtgewicht
  • Stevig in je oor, waait niet uit
  • Verbind snel
  • Degelijk

Minpunten

• Doosje heeft micro usb, ik had liever usb-c

Ik twijfelde tussen de dure Samsung Earbuds en deze, maar ben erg tevreden over de Xiaomi AirDots. Werkelijk prachtig product voor het geld, zeker via AliExpress. Verbind automatisch en snel na het aanzetten. Lichtgewicht en als je ze een beetje in je oren drukt zitten ze stevig in je oor, prima bestand tegen 25 km/uur e-fietsen met windkracht 5/6 tegen.
Batterijpercentage wordt in Android weergegeven. De oortjes worden magnetisch in het doosje geklemd en laden dan ook op, voelt degelijk aan allemaal.

Handig is ook dat de linker- en rechter twee aparte Bluetooth apparaten zijn (AirDots_L en AirDots_R). Dus er staat er ook maar één aan als je er één gebruikt. De een dient als hub voor de ander als je ze beide gebruikt. Voor je telefoon is het dus maar één apparaat.

Geluidskwaliteit is gewoon prima, maar ik heb geen referentiemateriaal :)

Heb jij ook een Xiaomi Redmi Airdots (Zwart)?

Als het 2 losse apparaten zijn, krijg je dan geen last van synchronisatie problemen?
Aan de andere kant, ik zit erover te denken om ze te halen voor op de fiets, zodat ik met 1 oortje in kan rijden voor navigatie, en dan komt het inderdaad mooi uit.
Goed punt, nog niet geprobeerd eigenlijk. Ik ga er vanuit dat daar wel over nagedacht is :) Ik gebruik ze ook uitsluitend op de fiets, en dan ook met slechts 1 oortje in.
Als ik het goed heb stuurt rechts audio naar links door en zorgt dat ze in sync zijn.
Blijven ze goed zitten tijdens het lopen? Ik zou ze willen aanschaffen om mee te gaan lopen en sporten.
Ik heb ze alleen wandelen geprobeerd, maar ik verwacht rennend gezien het geringe gewicht van de oordopjes ook geen probleem.

[Reactie gewijzigd door Hark_k op 27 juli 2024 03:42]

Oke bedankt voor de snelle reactie! Dan ga ik ze toch bestellen :)
Ik heb ze net binnen. Wel de chinese versie, dus geen leesbare handleiding.
Gelukkig is het geen rocket science, dus waren ze zo gepaired.

Linker oortje in gehad tijdens een stukje fietsen (een kilometer of 15) en die bleef netjes zitten. (De gesproken fietsnavigatie van Bike Citiizen doet het ook goed, hoewel de route planning wat curieus is zo hier en daar :))