€ 99,99 bij bol

Logitech Z533 Zwart Review

MatthijsBoog
22 augustus 2019, laatste update op 30 mei 2020, 3.028 views Product gekocht

Logitech Z533 Zwart

Leuk 2.1 setje voor zijn geld, maar er zijn best wel een paar gebreken waar je omheen moet werken. Zie daarvoor mijn uitgebreidere review.

Pluspunten

• Ziet er goed uit
  • Sub is stevig
  • Regelaar is ook aan knop

Minpunten

• Aux uit (zie uitgebreid)
  • Ruis
  • Regelaar te gevoelig
  • Aux poorten moeilijk bereikbaar
  • Korte kabels

Het zijn best leuke speakers, maar er zijn ook wel een aantal gebreken.

Te beginnen met het uiterlijk, de speakers zien er mooi en clean uit. Daar heb ik niks op aan te merken. Ook de bouwkwaliteit lijkt mij voor deze prijs best voldoende.
De kabels zijn wel aan de korte kant, als je probeert de kabels netjes weg te werken onder je bureau blijft er weinig over. In mijn geval kan ik een van mijn speakers gewoon niet verplaatsen.
De volume regelaar heeft wel een kabel die lang genoeg is, maar hij is wel erg dik en zit vast aan de sub. Dus echt heel handig is het niet. Het is wel heel handig om die regelaar erbij te hebben.
Die regelaar heeft daarnaast ook een paar andere gebreken, de volume knop is te gevoelig, de bass regelaar is haast niet te bedienen zonder het volume aan te passen en het gebruik van de 2 poorten kan niet zonder het volume aan te passen.
Er komt altijd wat ruis uit de speakers, maar waarschijnlijk komt dat door mijn devolo's of de oude elektra in huis. Hier heb je geen last van als je de speakers opzij richt. Het volume is ook niet altijd gelijk in beide speakers, maar dan moet je even spelen met de balans tussen volume van je PC en van de speakers.Als je dit uiteindelijk allemaal voor elkaar hebt is het best leuk geluid voor zijn geld.

Als laatste toevoeging nog een uitleg van het probleem met de line-out poort.
Als je oortjes met een microfoontje erin hebt klopt de balans niet en hoor je in 1 oor alles 2 keer met een kleine vertraging ertussen, de ander klinkt ook vreemd. Om dit tegen te gaan moet je een mic + line-out naar hybrid adapter kopen. Oftewel het werkt alleen goed als je aux-kabel een aansluiting heeft met maar 2 plastic ringetjes erin (geen idee hoe ik het anders uit moet leggen.

Edit: uit de aux poort komt ook vaak ruis

Heb jij ook een Logitech Z533 Zwart?

Dat is een compleet lijstje :D

Ik ben zelf al deze problemen ook tegengekomen. Ik vind het persoonlijk wat veel geld voor deze set, vanwege de problemen.

Het geruis/pieptoon is aanwezig als de set in stand-by gaat, als je volumeknop uitschakelt of als de set een periode geen input heeft gehad gaat deze in stand-by, dus het setje aan laten staan is geen oplossing. Dat geluid is zo aanwezig dat je deze set in mijn opinie niet kan plaatsen in een ruimte waar je vaak bent zonder deze set te gebruiken. Ik heb het geluk dat ik een aparte bureau heb voor mijn computer, en dat de set daar staat. Als de deur van deze bureau open staat hoor ik het op heel de gang.

Ik heb de Z2300 gehad tot hij kapot ging, dan de Z5500, deze heeft nog een aantal jaar dienst gedaan in de living aangesloten aan de TV. Ik was het geluid van de Z5500 zo beu dat ik deze vervangen heb door 2 Focal Aria 905 en een stereo Yamaha versterker, dit was de beste keuze ooit. De Z5500 heb ik geïnstalleerd op mijn werk en als ik nu een hele McDo aan apparatuur moet voorbereiden hou ik er een klein feestje op na. Die Z5500 is wat groot en krachtig om op mijn huidige bureau te plaatsen.

Begin 2019 heb ik de Z533 aangeschaft. Slechtste aankoop ooit om naar muziek te luisteren.

Het kan handig zijn als je betaalbaar wat lawaai wil maken.

Ik ben hier uitgekomen omdat ik wou weten of ik alleen was met dit geruis, maar bijna iedereen haalt het aan, deze set gaat hier binnenkort weg. Ik durf het vanwege de problemen zelfs aan niemand cadeau te doen.

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 22 juli 2024 14:21]

Veel meer geld had/heb ik niet te besteden en door de "oplossingen" die in mijn review staan heb ik niet echt last van de problemen, dus ik had niet echt een betere oplossing. Ook heb ik nooit iets beters ervaren, want dit is mijn eerste speakerset. Dus qua geluid kan ik ook niet klagen. Misschien dat ik ooit wat beters haal, want ik gebruik ze zeer veel. Maar dat zie ik dan wel, er staan eerst nog een aantal andere setup upgrades/toevoegingen op de planning.
Edit: ik heb wel een ongeveer gelijk geprijsd trust 2.1 setje getest, maar daar kwam zo extreem veel ruis uit dat ik daar al helemaal niets mee kon.

[Reactie gewijzigd door MatthijsBoog op 22 juli 2024 14:21]