Gigabyte X570 AORUS PRO (rev. 1.0) Review

22 augustus 2019, laatste update op 22 augustus 2019, 231 views Rapporteer

Wat mij betreft de beste combinatie van features vs price. 2x m.2, goede vrm, hoge bouwkwaliteit en voldoende aansluitingmogelijkheden. 3x m.2 zou leuk zijn maar 2x m.2 met heatsink is ook wel apart.

Pluspunten

• 2x M.2 Met heatsnik
  • FAN en LED connectors rondom
  • Hoge bouwkwaliteit
  • Goede VRM

Minpunten

• Weinig ingebouwde RGB
  • Missend LCD
  • X570 blijft rammend duur

Na acht jaar tijd voor een upgrade van mijn systeem. Al jaren fan van Asrock moederborden en logisch zou dan de Asrock X570 Xtreme4 een logische keuze zijn. Toch mede vanwege o.a. de betere VRM's en de twee M.2 Heatsinks en het cleane design voor de Gigabyte gekozen.
Het bord voelt erg high-end aan. Maar aangezien ik m'n laatste moederbord 8 jaar geleden kocht kan dat ook gewoon een verandering van de tijd zijn ;-). Zo zit er bijvoorbeeld een dikke metalen frame om de PCI-E sloten e n
De installatie ging probleemloos al vind k het raar dat de heatsink van de GPU pal voor de chipset koeler zit.
De chipset koeler die erg aanwezig is in een fluisterstil systeem overigens. Dit is gelukkig na een bios update verholpen. Een bios die overigens boordevol opties zit. Ik ga weinig met overklokken doen maar je kan echt veel aanpassen.

Het moederbord is nu een paar weken in gebruik dus kan weinig zinnigs zeggen over de betrouwbaarheid van het bord, maar ik vermoed dat dit prima gaat.

Qua connectivity prima, rondom het moederbord zijn FAN en LED aanslutiingen te vinden.

Heb jij ook een Gigabyte X570 AORUS PRO (rev. 1.0)?