ASRock Radeon RX 5700 XT Challenger D 8G OC Review

17 augustus 2019, laatste update op 19 augustus 2019, 2.065 views Rapporteer

Als opvolger van een gtx1080 gekocht om een all AMD build te hebben. Kaart is naar mijn mening niet de mooiste, maar presteert prima. Geluid is prima. Je krijgt geen extra's in de doos.

Pluspunten

• Backplate
  • Was snel leverbaar
  • Prijs ok (459,- als early adaptor)
  • 2 slots
  • Pas in Meshify c met front mounted waterkoeler

Minpunten

• Niet de mooiste (mijn mening)
  • geen extra's in de doos

Waarom deze versie van de 5700xt?

De videokaart was binnen 1 dag leverbaar dus deze besteld omdat ik benieuwd was naar een 5700xt. Het ging dus puur om een lucky shot, ik zag dat deze direct leverbaar was en ik kon mijzelf weer eens niet beheersen :)
Ze is lelijk true, maar soms wil dat zeggen dat ze dan beter hun best doen heb ik van horen zeggen :-p

Maar Riez, wat had je dan in je case zitten en wat is het verschil?

Komende van een MSI gaming+ is deze beduidend minder van bouwkwaliteit. Maar gezien dit een instapmodel is is deze vergelijking niet helemaal fair. Het is een beetje als Lord of the rings vergelijken met Bassie en Adriaan en de geheimzinnige opdracht.

Ok, ok, maar hoe presteert ze dan?

Het geluid is prima binnen de perken tijdens een potje Divison 2 met alles op ultra settings. Ik hoor slechts een zachte luchstroom in mijn kast, niet anders als met de gtx1080 die ik hiervoor er in had zitten. Ik gebruik Freesync icm een 75hz ultrawidescherm op 2560x1080.

Wat een slechte review!

Klopt, is ook zeker niet mijn ding, wil je kwaliteit, lees dan net als mij de reviews van Foritain, PClinde en andere echte reviewbazen hier. Zie dit als een service waarin ik wat basale ervaringen deel omdat er nog geen ervaringen van custom navi's online staan hier. Tips? tops? donaties? kom maar door!

Heb jij ook een ASRock Radeon RX 5700 XT Challenger D 8G OC?

Leuke review. Hopelijk worden ze een beetje beter leverbaar binnenkort. Tot 4 weken geleden speelde ik nog games op 1080p (intel i7 2600 + GTX 1060). Reeds overgestapt op Ryzen 3600 en een 1440p 144Hz scherm gekocht. Sindsdien merk ik dat de 1060 behoorlijk tekort komt. Zodoende zit ik te azen op een 5700XT.

PS. Bij mijn 3600 zat wel de Xbox gamepass. 95% van de games is niet best volgens mij. Al moet ik zeggen dat ik me inmiddels prima vermaakt heb met Tomb Raider, Wolfenstein en Metro
Ik heb ook nog een voucher liggen die ik bij m'n 3700x kreeg maar nog niet geactiveerd. Ik ben over het algemeen best tevreden over de kaart maar ik vind het gewoon niet mooi in mijn open kast dus ik ga hem waarschijnlijk wel retourneren binnen de 30 dagen en dan een ander model nemen die in mijn kast past en wat beter matcht met de rest. Een Power color Red dragen, Thicc2 of Pulse wellicht.

[Reactie gewijzigd door Tweakriez op 23 juli 2024 22:32]

Goede kleine review, wel grappig ik dacht dat alleen stereotype vrouwen producten ruilden omdat het niet paste bij hun outfit :*).

Als je dan toch voor een andere gpu gaat past de Pulse het beste bij je setup qua kleur.
Heb een Founders Editon van een Gtx2070 super kunnen fiksen. Vind de all metal look hiervan wel strak. Die Asrock had metaal, zwart, geen en open koper.