Cooler Master MasterBox NR600 (with ODD) Review
16 augustus 2019, laatste update op 3 november 2019, 663 views
Rapporteer
Product gekocht
Dit is een midtower kast die plaats biedt voor de 3 meestvoorkomende formfactors voor moederborden en er mooi uitziet met een geroosterd frontpaneel en window. De ruimte voor een optische drive is zeer handig gezien ik soms dvd's moet gebruiken(en branden), er is echter 1 probleem zie beschrijving
Pluspunten
- ruimte voor een enkele 5,25 drive (with ODD variant)
- mogelijkheid om lekker veel casefans toe te voegen
- aanwezigheid window en geroosted frontpaneel
- ruimte voor veel disks
- herbruikbare GPU slots(handig voor latere verkoop)
- tooless installeren van harde schijven en optische drive
- cablemanagement mogelijkheden
Minpunten
- ondanks duimschroeven en duidelijke instructies gaat het verwijderen van het tempered glass paneel enorm stroef, een nadeel als je regelmatig je pc wil/moet openen
- duur.
hallo tweakers,
deze review gaat over een behuizing die ik voor mijn build heb gebruikt. Het is een cooler master Masterbox NR600 (with odd versie) midtower
de verpakking
Deze behuizing kwam in een doos van de webwinkel Sicomputers. toen ik deze opende zat er een doos van de cooler master kast in. het uit de doos halen van de behuizing was gewoon eruit schuiven.
wat was meegeleverd?
De cooler master masterbox NR600 behuizing in mekaar gezet
een handleiding met instructies voor het bouwen van een PC
tie wraps
clips voor bevestiging van een klassieke HDD in de houder
inschroefstopjes voor bevestiging van een SSD/HDD
kruiskop schroefjes voor bevestiging van componenten
nog veel meer voor de bevestiging van componenten
bouwen van de build
Opgelet: de standoffs staan op het ATX formaat ingesteld. indien je zoiets als een kleine standoff schroevendraaier hebt liggen kun je hiermee deze van plaats wisselen en op de juiste formfactor instellen
de midtower kan geopend worden met het losdoen van duimschroeven (indien ze echt vast zitten zet er een kruiskop in en dan komt het goed)
Deze kast biedt ruimt voor zowel mini-itx als micro-ATX en standaard-ATX moederborden. Met een volume van 47L aan ruimte geen gebrek. mijn vorige case had amper 33 liter en dat is een klein volume voor een ATX kast als je ziet dat er micro-ATX kasten zijn met evenveel of meer volume dan dat. Ik ben hier dus blij mee. Het installeren van een voeding doe je onderaan aan de andere kant van de case. Dit onderdeel zet je vast met wat kruiskop schroefjes en je lust de kabels door de gaten naar de andere kant heen om ze te verbinden. De frontpaneel knoppen en connectors bestaan uit
1 aan/uit knop
1 reset knop (rechthoekige vorm)
2x USB 3.0
1x 3,5mm audio jack
de headers lus je ook door naar de andere kant om ze te verbinden met het moederbord
de harde schijven kunnen op 3 plekken toolless bevestigd worden. langs het moederbord, achter het moederbord en als het om een klassieke 3,5 HDD gaat kun je er clips op zetten en deze inschuiven in de houder. Een optische drive kan toolless bevestigd worden door hem in te schuiven (vooraan)
Er is echter een probleem: ondanks de duimschroeven en duidelijke instructies gaat het openen van het tempered glass paneel enorm stroef.
mijn mening
voor 68 euro excl. 10euro verzendskosten(bedrag wat ik betaald heb voor deze kast) is dit een goed klinkende kast. veel volume, ruimte voor een 5,25 drive ,een heel mooi ontwerp vooral als je dit met RGB casefans combineert en ruimte voor de meest voorkomende 3F(ormfactors) , maar er is een knelpunt aanwezig in de case waardoor je het zijpaneel heel stroef verwijderd krijgt.
edit: de houdertjes aan de bovenkant van het tempered glass zijpaneel meer open buigen kan de stroefheid verhelpen.
gebruikt met
coolmoon RGB fans 3-pack
corsair CX450M
een sata-DVD 5,25 drive(merk onbekend)