Sony WF-1000XM3 (Zwart) Review
13 augustus 2019, laatste update op 13 augustus 2019, 561 views
Rapporteer
Product gekocht
Sinds de aankondiging van de WF-1000XM3 had ik hoge verwachtingen. Gebruikt met een Samsung S9. Het viel erg tegen. Teruggestuurd naar de winkel.
Pluspunten
- Geluidskwaliteit
- Mooi doosje om te vervoeren en laden
Minpunten
- Noise Cancelling slecht.
- Bluetooth connectie
- Staat niet mooi (subjectief argument).
- Bellen
2 van 5 sterren (Slecht)
Sinds de aankondiging van de WF-1000XM3 had ik hoge verwachtingen. Ze vielen erg tegen. Deze oortjes heb ik ontvangen op de dag van release op 9 augustus.
Gebruikt met een Samsung S9.
Het meest belangrijk bij Wireless Noise Cancelling-technologie, is dat het werkt. Helaas valt het allemaal erg tegen. Vaak twijfelde ik of het wel iets deed. Door een mooie stem werd me toch elke keer verteld dat het aan stond. Als ik switch tussen de verschillende modi, dan hoor ik subjectief iets veranderen, maar van noise cancelling is niet/nauwelijks sprake. In de speciale app staat het wel op maximale noise-cancelling. Met allerlei soorten geluid geprobeerd. Van getik op een toetsenbord, geroezemoes in de kamer, maar ook motorgeluid van een auto, het doet maar bar weinig of gewoon helemaal niks. Het effect zou vergeleken met de WH-1000XM3 hoofdtelefoon 80% moeten zijn. Dat is gewoon (gesponsorde) onzin. Misschien 10%, als ik royaal ben.
Bluetooth connectie valt tegen. Regelmatig wordt een oortje niet gezien. Meerdere keren disconnecten-reconnecten, aan en uitdoen.
Ze zijn weinig elegant om te dragen. Mijn vriend vertelde dat ze achterlijk staan. Op zich maakt mij dat weinig uit. Ik hoef niet naar mijn hoofd te kijken, maar dan verwacht ik wel een goede prestatie in de andere gebieden.
Comfortabel zitten ze niet, ondanks alle dopjes geprobeerd te hebben.
Geluid is wel redelijk goed. Daarover had ik niks te klagen. Via de Samsung S9 is het geluid zelfs nog (veel) mooier af te stellen via de EQ en voor beide oren afzonderlijk. Dan wel even 'mediavolume synchroniseren' uitzetten.
Microfoon tijdens het bellen is matig. Persoon aan de andere zijde klaagde dat het geluid regelmatig wegviel aan het einde van de zin, waardoor de laatste woorden vaak niet gehoord werden. Het lijken geen oortjes die je goed kunt gebruiken om telefoongesprekken te voeren. Het aannemen en verbreken van een telefoongesprek gaat dan wel weer gemakkelijk. Twee tikken op het oortje.
Het doosje om de oordopjes in te vervoeren en laden is mooi, stijlvol en compact. Wel vraag ik me af hoe snel er krassen op komen in de tas. Accuduur kan ik niet beoordelen, daarvoor heb ik ze te weinig gebruikt. Het lijkt wel op orde.
Conclusie: Ik had er veel zin in, maar uiteindelijk toch maar teruggestuurd naar de winkel. Voor een echt goede noise-cancelling ervaring, moet je toch nog kijken naar de WH-1000XM3 over-ears koptelefoon of de concurrerende producten.