€ 276,05 bij Amazon.nl Marketplace

Samsung Galaxy S10+, 8GB intern, 128GB opslag Zwart Review

26 oktober 2019, laatste update op 8 november 2019, 237 views Rapporteer

Prima telefoon met heel mooi uiterlijk. Maar vingerafdrukscanner en batterij vallen tegen

Pluspunten

• Mooi uiterlijk
  • Goede camera
  • Goed scherm
  • Vingerafdrukscanner voor op het scherm
  • Gezichtsherkenning is heel fijn

Minpunten

• Batterij gaat korter mee dan ik gewend was bij S7
  • Energiebesparing niet goed in te stellen
  • Vingerafdrukscanner werkt minder goed en minder snel dan bij een fysieke homeknop
  • Stevige prijs
  • Gezichtsherkenning is niet veilig

Het ontbreken van een fysieke startknop en een vingerafdrukscanner op het scherm waren voor mij doorslaggevend om toch maar mijn S7 in te ruilen voor een S10. Ondanks het stevige prijskaartje. Na een paar maanden gebruik ben ik nog steeds tevreden over het uiterlijk van de telefoon.

Waar ik veel minder over de spreken ben is de accu. Ik heb van alles geprobeerd in de instellingen om energie te besparen zonder dat dit het gemak bij dagelijks gebruik in de weg zit. Heel irritant in dat kader is dat je batterijoptimalisatie niet (helemaal) naar je hand kan zetten; dat kon bij de S7 wel. Kennelijk gebeurt dat nu met "kunstmatige intelligentie". Maar daar heb ik niet zo'n vertrouwen in... Zo is het niet meer mogelijk om in te stellen dat je wifi automatisch uit gaat als je het scherm uit hebt. En weer aan als je het scherm aan zet. Inmiddels heb ik wel door dat het uitzetten van achtergrond gegevens flink energie bespaard. Levert je alleen wel regelmatig een waarschuwing op het scherm op. Irritant!

Vingerafdrukscanner. Helaas slechte beveiligde gezichtsherkenning dus gebruikte ik in eerste instantie alleen de vingerafdrukscanner. Om eerlijk te zijn: ook die valt wat tegen. Ik vind het nog steeds lastig om de juiste plek te vinden waar je je vinger op moet leggen om m te gebruiken (zie aanvulling hieronder). Je kan die plek wel zichtbaar maken door op het scherm te tikken, maar ja da's weer een handeling extra en dan nog lukt het niet altijd.En het duurt langer voor je vinger wordt herkend dan bij de fysieke homeknop.
Uiteindelijk toch de gezichtsherkenning aangezet om de telefoon te openen. Een verademing! Maar dus wel minder veilig....

Genoeg gezeurd. Beeld en geluid. Foto's en film zijn prima bij deze telefoon. De telelens en de groothoeklens bieden echt meerwaarde. Het scherm blijft ook in de zon goed zichtbaar. Het is dus gewoon een goede telefoon. Maar dat mag ook wel voor deze prijs.

Aanvulling 8-11-19: update android gehad waarbij algoritme voor vingerafdrukscanner zou zijn verbeterd.Ik heb de indruk dat dit er inderdaad voor zorgt dat de vingerafdruk beter en sneller wordt herkend.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S10+, 8GB intern, 128GB opslag Zwart?