Canon Pixma TS8250 Zwart Review

BramdB
2 augustus 2019, laatste update op 29 januari 2024, 2.579 views Rapporteer Product gekocht

Canon Pixma TS8250 Zwart

Blij met deze printer. Mooi compact ontwerp. Zeer goede (perfecte) afdruk kwaliteit. Afdrukken op CD/DVD mogelijk, Tray voor CD/DVD printen wordt netjes in de printer opgeborgen. Veel mogelijkheden in een beperkte behuizing.
Een (canon) nadeel is weer te snel printkopstoring na aantal jaar

Pluspunten

• Compact en strak ontwerp
  • Zeer goede foto's
  • Kan CD/DVDs printen
  • Voldoende mogelijkheden voor printen
  • Wifi, bluetooth
  • Redelijk makkelijke installatie
  • 6 gescheiden inktpatronen

Minpunten

• Niet de goedkoopste (maar wel veel waar voor je geld)
  • De klep met touchscreen is als je de printer laag hebt staan misschien wat onhandig
  • Omdat hij wat compact is de papiervoorraad beetje beperkt
  • Spijtig weer een canon met printkop problemen
  • printer gaat niet lang mee voor zijn geld

3 van 5 sterren (Voldoende)
Mijn Canon MP980 had na jaren de geest gegeven. Na wat zoeken en lezen van reviews ben ik voor deze printer gegaan.
Net als de MP980 heeft deze weer 6 losse/verschillende inktpatronen, Naast de 4 standaard kleurpatronen zit er een extra foto zwart en een foto blauw (dit was bij de mp980 een foto grijs)
Deze printer is een compact technisch wondertje. Waar bij de MP980 veel klepjes zelf juist moest zetten voor ander papier of printen van een CD stelt deze printer zich bijna helemaal zelf af voor wat je wil doen. Leuk, maar betekend wel dat je veel meer op het touchscreen bezig bent.
Ik ben zeer te spreken over de printkwaliteit. Foto's zien er echt goed uit. Als ik er van uit ga dat de inkt/afdruk net zo goed zal blijven als bij de MP980 dan zit het helemaal goed. De afdruk al aan verschillend mensen laten zien en die waren allemaal onder de indruk
Ik vind de printer er mooi en strak uitzien en zou prima op een bureau kunnen staan. Zelf heb ik hem in een kastje staan. Hier door kom ik wel gelijk bij een nadeel, de klep met het touchscreen staat erg naar voren en omdat hij zo laag staat kan je er lastig bij als je bijvoorbeeld een CD wil printen.
Over CD printen gesproken, ook dit doet deze printer echt perfect. Het mooie is ook dat de plaat waar je de CD op legt na gebruik opgeborgen wordt in de printer. Geen losse plaat meer bij de printer zoals bij de MP980.
Wat ik ook jammer vind is de mega bundel software van Canon. Alles zit in 1 groot programma. Maar veel van wat in dit programma zit doe ik (liever) met andere programma's (lightroom) en is voor mij overbodig. Voor andere mensen kan dit trouwens ook een voordeel zijn.
Door zijn compacte bouw is de ruimte in de papierla beperkt.
De installatie van de printer was prima te doen, denk dat de meeste mensen dit wel zouden moeten kunnen. Zeker als je de printer via een USB kabel gebruikt. Via netwerk en/of bluetooth printen kan met deze printer ook prima.

Kan nog weinig zeggen over inktverbruik. Ik weet inmiddels dat Canon printers (maar ook die van andere merken zoals Epson) bij het opstarten de printkop even schoonspuiten en dat het dan hard kan gaan met de inkt. Ook weet ik dat er printers zijn die als je een print in Zwart/Wit afdrukt toch kleur gebruiken. Hoe dat met deze printer is kan ik op dit moment ook niet zeggen.
Er zijn voor deze printer inmiddels ook al namaak patronen, dit kan voor sommige mensen toch belangrijk zijn voor hun keuze. Ik weet wel dat Epson en HP bij sommige printers de firmware update en namaak patronen in ene problemen geven of geblokkeerd zijn. Ik heb met Canon daar nog geen ervaring mee en kan hier ook zo snel niets over vinden. Maar dat ze dat nu niet doen wil natuurlijk niets zeggen over de toekomst.

Prima printer, wel iets duurder dan de basis printers maar daar krijg je wel zeer goede kwaliteit afdruk voor terug. Nu op het moment van schrijven is er een Cashback actie, €20,- retour en als je een set patronen er bij neemt kan je nog eens €20,- retour krijgen.
Heb de Printer gekocht bij de Kamera Express winkel in Arnhem daar hadden ze hem op voorraad en ik moest toch wat uitprinten. Ze hadden de extra set patronen niet op voorraad daar maar deze werden gratis thuis bezorgt. Dit is wat ik noem goede service.
(Wel balen dat de printer nu nog geen week later in ene €10,- goedkoper is kamera express)

Weet niet of ik het een acht CANON probleem mag noemen, maar met deze printer weer een storing dat de printkop niet herkend wordt. Dit nu al bij paar printers van dit merk gehad, ook bij de printer van mijn zoon. Zelfs met alleen gebruik van originele patronen. Het lijkt er op dat canon soort timer in de printer doet dat deze printkop het na garantie het moet begeven. Dit zal vast wel niet zo zijn, maar de kwaliteit is wel zo dat printers dit dus wel doen.

Heb jij ook een Canon Pixma TS8250 Zwart?

Ondanks alle instellingen en veelvuldig contact met Canon blijft de printer weigeren de papierlade automatisch terug te trekken wanneer je hem uit zit. Iemand met dezelfde of betere ervaringen?
Heb alle instelhoeken voor het display stuk geprobeerd. Vanaf het punt waar hij door de printer zelf
wordt opgezet bij het starten van een print tot vrijwel horizontaal.
Bedoel je de onderste lade.. die steekt meen ik standaard uit als je er papier in hebt.