Xiaomi Mi A3 64GB Grijs Review

1 augustus 2019, laatste update op 1 augustus 2019, 2.993 views Rapporteer

Fijne telefoon. Lagere resolutie valt mij niet op, en de telefoon functioneert tot nu toe goed. De trilmotor is wel redelijk sterk aanwezig. De helderheid van het scherm had beter gemogen voor afleesbaarheid in vol zonlicht. Camera heb ik nog niet uitvoerig getest.

Pluspunten

• Telefoon werkt soepel
  • 3.5 mm Jack
  • Batterijduur
  • Android One
  • 2e simkaart slot / extra geheugen

Minpunten

• Trilmotor sterk aanwezig
  • Helderheid scherm
  • Geen NFC

Ik heb deze telefoon gekocht als opvolger van de OnePlus 3, waar ik altijd nog erg tevreden mee was. Helaas was het scherm daarvan stuk gegaan, waardoor ik binnen korte tijd een nieuwe telefoon wilde. Gezien de Mi A2 veel goede reviews kreeg, de Mi A3 net uit was en deze telefoon aan veel van mijn voorwaarden voldeed, ben ik hiervoor gegaan.

Voordelen van de Mi A3 die mij aanspraken: Oled scherm, prima processor, genoeg geheugen, 3.5mm jack, android one, relatief lage prijs, goede camera setup (hoop ik), afmetingen van telefoon (niet te groot).

Ik heb de telefoon nu 2 dagen in gebruik, en tot nu toe bevalt het mij goed. De telefoon loopt soepel, maar ik gebruik hem ook niet voor hele zware spellen. Van de lagere resolutie merk ik zelf heel weinig, het scherm ziet er alsnog helder en mooi uit. De batterij houd het goed uit, ook bij intensief gebruik, maar gezien ik hem standaard 's avonds oplaad, kan ik hier weinig over zeggen.

De trilmotor is redelijk heftig, waardoor hij redelijk wat geluid maakt bij het typen. Ik was een veel mildere trilmotor gewend, maar heel erg stoort het mij niet.

Android one is prettig in gebruik, maar sommige settings had ik graag toch anders gezien, zoals de zoekbalk van google op het hoofdscherm. Hiervoor was ik gewend aan de skin van OnePlus, en ik hoopte nu juist meer keuzevrijheid te hebben, maar dit lijkt juist minder. Deze dingen zijn natuurlijk op te lossen met een losse launcher, hier heb ik nog niet naar gekeken.

Over de camera kan ik helaas nog weinig zeggen, ik heb een paar plaatjes geschoten die er prima uit zagen, maar echt gebruikt heb ik hem nog niet.

De telefoon is redelijk smal, waardoor hij bij mij goed in de hand ligt, en waardoor ik met mijn kleinere handen ook goed overal bij kan. De telefoon komt met een prima standaard beschermhoesje, maar helaas zonder screenprotector.

Over het algemeen ben ik nu nog erg tevreden met deze telefoon, het is een prima mid-class telefoon voor in ieder geval de meest standaard apps en dingen.

Heb jij ook een Xiaomi Mi A3 64GB Grijs?

Hoe bevalt het scherm voor teksten lezen? Ik heb in een review gelezen dat je dan toch wel 'jagged text' ziet?
Ook voor tekst bevalt het scherm mij goed. De tekst is gewoon goed scherp, en ik heb geen last van jagged text.