Sony WF-1000XM3 (Zilver) Review

31 juli 2019, laatste update op 31 juli 2019, 371 views Rapporteer

Goede noise cancelling maar minder goed op draagcomfort & geluidkwaliteit

Pluspunten

• Noise cancelling werkt erg goed
  • Accuduur
  • Chique case

Minpunten

• Draagcomfort, na een uur moet ik ze echt uit doen
  • Geluidskwaliteit kan echt beter
  • Kleur zilver blijkt meer beige te zijn

3 van 5 sterren (Voldoende)
Het design ziet er strak uit, het kastje waar de dopjes inzitten zit er chique uit. Wel vind ik het apart dat ik zilver besteld heb, maar ik vind de kleur meer beige. Jammer, want dit geeft me een beetje het gevoel alsof ik met enorme gehoorapparaten rondloop. Handig dat er verschillende maten en materialen oordopjes bij zitten. Verschil tussen de 2 materialen kan ik zelf niet merken. Maat S past, maar de claim dat ze de hele dag comfortabel zitten ben ik het niet mee eens. Na een uur wil ik ze echt uit doen en dan voel ik ook nog lang na dat er iets in m’n oren zat.

Bediening is echt even wennen, maar naar mate je het vaker gebruikt wordt dat natuurlijk makkelijker. De app is nogal onhandig in elkaar gezet en het duurde ook even voor ik alles gekoppeld kreeg. Maar eenmaal gelukt heb je daar geen omkijken meer naar.
Geluidskwaliteit is goed maar niet fantastisch. Ik heb een nummer afwisselend met deze dopjes en mijn “oude” koptelefoon geluisterd, in de koptelefoon zit meer diepte.

De noise cancelling werkt erg goed, beter dan op mijn koptelefoon. En dat is toch wel wat, aangezien bij een koptelefoon je hele oor bedekt is en bij deze dopjes natuurlijk niet. Dat is wel echt een grote plus aan deze dopjes.
De accu duur is goed. Claim is dat ze 6 uur meegaan als je noise cancelling aan hebt staan. Heb het niet exact bijgehouden maar ik geloof zeker dat het daarbij in de buurt komt. Fijn dat er ook een quick charge is, 10 min laden om weer 90 minuten te kunnen luisteren.

Kortom, als je goede noise cancelling wilt en normaal gesproken ook lang ears ins kan dragen zonder pijn in je oren te krijgen, niet op zoek bent naar het allerbeste muziekgeluid, is dit zeker een goede optie voor je.

Heb jij ook een Sony WF-1000XM3 (Zilver)?