Philips 43PFS5803 Zwart Review

31 juli 2019, laatste update op 31 juli 2019, 780 views Rapporteer

Deze TV gekocht in de aanbieding voor 279 euro, voor buiten. Ik had dus geen hoge eisen. De TV is via coax aangesloten (Ziggo) met een CI+ module. Beeld en geluid zijn prima.

Smart TV: Youtube en Netflix werken, de rest van de apps helaas niet.

Pluspunten

• Beeld
  • Geluid
  • Snel ingesteld
  • Schermgrootte

Minpunten

• Smart TV: de meeste meegeleverde apps doen het niet
  • vrij traag met opstarten

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik zocht voor buiten een goedkope TV en ik kwam deze in de aanbieding tegen.

De TV is snel geïnstalleerd. Digitale TV zenders zoeken werkt prima. Voor buiten zijn de beeldkwaliteit en geluidskwaliteit meer dan voldoende. Ik gebruik de TV namelijk ook als radio. Ik had ook een CI+ module aangeschaft zodat ik ook de extra zenders in mijn pakket kan bekijken. TV kijken werkt hiermee prima zonder extra kastje. Ook Ziggo Interactie Actieve TV werkt goed. Het zappen tussen zenders duurt ongeveer 1 seconde dus die vertraging valt mee.

Deze TV is in combinatie met een Windows 10 apparaat ook te gebruiken als draadloos scherm. Het was even zoeken in de instellingen om dit aan de praat te krijgen, maar dit werkt zoals het hoort. Beeld en geluid wordt netjes doorgestuurd en de verbinding blijft stabiel. Ik weet niet of ik deze functie veel ga gebruiken.

Hoewel de TV buiten hangt is, kan ik toch gebruik maken van wifi voor smart TV. Netflix en Youtube werken prima. De Fox Sports app geeft dat deze niet meer ondersteund wordt voor deze TV door Fox Sports. En dat voor een TV uit 2018. Andere apps doen het wel maar heel traag. De bediening van de webbrowser met de afstandsbediening gaat ook niet heel handig. Die app is eigenlijk niet bruikbaar.

Ik heb verder niet getest of ik ook de films kan kijken die ik op mijn pc heb staan via het netwerk.

Conclusie: voor wie weinig eisen stelt, is dit een prima tv voor weinig geld. Netflix doet het gelukkig wel.

Heb jij ook een Philips 43PFS5803 Zwart?