LG UltraGear 24GM79G Rood, Zwart Review

28 juli 2019, laatste update op 1 augustus 2019, 433 views Rapporteer

Goede monitor voor zijn Prijs. Entry-level 144Hz met Freesync (werkt ook met Nvidia).

Out-of-the-box kleuren zijn niet zo geweldig, dus het is zeker aangeraden om dit aan te passen. Makkelijk montage, en na de juiste instellingen zeer degelijke kleuren. Free-sync en 144Hz werken goed!

Pluspunten

• Free-sync (ook op Nvidia) + 144 HZ
  • Makkelijke montage
  • Crosshair functie: Heeft je game geen crosshair? voeg het toe via je beeldscherm
  • Degelijk kleuren en brightness
  • Hoogte verstelbaar
  • Zeer goede 'Blacks'
  • Joy-stickje voor scherm instellingen
  • Apparte profielen die je kan opstellen voor gamen en browsen

Minpunten

• 'OnScreen Control' software onnodig. Doet je games minimaliseren na een paar seconden. Kan gedownload worden van de website
  • '1ms motion blur reduction' maakt het scherm vreselijk donker
  • 144Hz kan scanlines veroorzaken. Zelf heb ik daar geen last van
  • Out-of-the-box onscherp en slechte kleuren. Zelf tweaken.
  • 4 gamma instellingen waarvan 'mode 4' de juiste kleuren toont. de overige zijn overbodig en zeer slecht.

2 dagen deze monitor in gebruik.

Een lekker groot beeldscherm voor een 24-inch (overgestap van een 22 inch).

Helaas kwam mijn model met een groene stuck-pixel. Raar genoeg komt die alleen voor bij het gamen en gaat hij snel weer weg, maar verder heb ik er geen last van.

de 'Scan-lines' wat veel reviews aangeven wat door de 144hz veroorzaakt kan worden waren bij mij niet zichtbaar. Om dit te voorkomen kan je altijd een custom resolutie maken, en je aantal Hz op 143.85 zetten. Dit wordt alsnog opgepikt als 144 Hz.

Het scherm kan in de hoogte aangepast worden wat super fijn is als je een 'vaste' monitor hebt waarbij hij voor jouw net wat te hoog of te laag staat.

Montage is heel simpel. Met 4 schroefjes zet je de arm van het beelscherm vast aan het scherm. De poot/voet draai je aan met een paar draai-schijven aan de onderkant van de poot.

Zoals aangegeven zijn de kleuren bij je aller eerste opstart niet geweldig. De tekst was zeer onscherp en het had een oranje-gelige gloed.

Dit zijn mijn instelling, zeker niet de beste, maar ik heb zo het beeld het meeste "wit" en duidelijk kunnen krijgen:

- Brigthness 40
- Red: 42
- Green: 42
- Blue: 50
- Gamma: mode 4

Onder de instellingen vind je ook een "Crosshair" functie. Als jou game geen crosshair bevat, kan je een rode of groene plusje OF stipje aanzetten, zodat je die in het midden van het scherm ziet en altijd weet waar je schiet. Vergeet dit natuurlijk niet uit te zetten als je gaat browsen.

Zeker een aanrader voor entry-level 144Hz gaming. Als je meer geld kan spenderen dan heb je natuurlijk betere varianten, maar ik vind dit een zeer goede aankoop voor zo een lage prijs.

Heb jij ook een LG UltraGear 24GM79G Rood, Zwart?