Acer Chromebook R 13 CB5-312T-K7SP Review

laurensios
26 juli 2019, laatste update op 17 september 2020, 1.279 views Product gekocht

Acer Chromebook R 13 CB5-312T-K7SP

Prima chromebook voor dagelijkse werk en studeertaken.
Het touchscreen werkt prima, maar heeft voor mij weinig toegevoegde waarde, achteraf gezien had ik liever een chromebook zonder touchscreen gehad. Zoals een andere review al schrijft: het ding is niet handig om als tablet te gebruiken.

*update 17-09-2020*
Geen laptop voor onlineonderwijs

Pluspunten

• goede bouwkwaliteit
  • Snel aan het werk
  • perfect voor tekstverwerking

Minpunten

• Touchscreen heeft geen toegevoegde waarde
  • zwakke processor
  • niet geschikt voor multitasking & online onderwijs
  • scherm wiebelt erg bij geringe aanraking

2 van 5 sterren (Slecht)
Prima chromebook voor dagelijkse werk en studeertaken.
Het touchscreen werkt prima, maar heeft voor mij weinig toegevoegde waarde, achteraf gezien had ik lievere een chromebook zonder touchscreen gehad. Zoals een andere review al schrijft: het ding is niet handig om als tablet te gebruiken.

Het scherm is net te groot om fijn op schoot te houden, daarnaast heb je ook 1,5 kilo vast. Uiteindelijk zorgt dit voor onprettige kijkhoeken, ook de andere standen zoals 'tent' en 'display' zijn in het dagelijkse gebruik niet heel gemakkelijk. Vooral in tent modus voelt het apparaat soms onstabiel aan, zelf op tafel verschuift de laptop nog wel eens.

*update 17-09-2020*
Dit is geen laptop die handig is tijdens het online onderwijs. De Chromebook is simpelweg niet krachtig genoeg voor bijvoorbeeld Zoom en tekstverwerking tegelijkertijd. Op zoom komt regelmatig de melding dat de prestaties van het programma worden beïnvloed door een hoog CPU gebruik. Hierdoor loopt mijn meeting vast en wordt het beantwoorden van vragen erg lastig.
Het apparaat is voor mij nu eigenlijk nutteloos geworden, daarbij komt ook dat veel universiteiten en hogescholen alleen met Office 365 kunnen werken, iets wat een chromebook natuurlijk niet in volle mate ondersteunt. Voor het inleveren van simpele opdrachten ben ik dus alsnog afhankelijk van een laptop of computer die deze programma's wel ondersteunt.

Houd bij de aanschaf van deze laptop dus rekening met het feit dat de Chromebook in veel situaties nog altijd een nicheproduct is, veel applicaties die universiteiten en hogescholen als vanzelfsprekend ervaren ondersteunt dit apparaat niet. Daarnaast is het apparaat absoluut niet geschikt voor videoconferencing of zwaardere multitask taken.

Gebruik je deze chromebook alleen voor tekstverwerking en persoonlijke aantekeningen, dan ben ik nog altijd van mening dat dit een van de beste keuzes is die je kan maken. Komt er echter meer bij kijken, is het beter om naar een goedkopere windowslaptop te zoeken.

Heb jij ook een Acer Chromebook R 13 CB5-312T-K7SP?