Huawei P30 lite (4GB, 128GB opslag) Blauw Review
25 juli 2019, laatste update op 25 juli 2019, 305 views
Rapporteer
Prachtoestel met heel veel mogelijkheden (opslag, batterij) en een heerlijk groot scherm. Camera voldoet niet helemaal aan de verwachtingen van zijn grote broer (P30)
Pluspunten
- Batterijduur
- Schermgrootte
- Opslagruimte
Een nieuwe smartphone betekent meestal gevloek om alle data over te zetten. Niet zo met de Huawei P30 Lite. Dankzij de "Phone Clone" kon ik binnen de 15min met mijn nieuwe toestel aan de slag (mijn oud toestel was ook een Huawei, dus ik weet niet of dit ook zo is met andere merken). Eerste indruk is overwegend positief: groot helder scherm, opslagcapaciteit, snelheid, ... Ook opladen gaat snel, wat heel handig is als je maar even hebt om het toestel op te laden. Ook onder de indruk van de batterijduur en prettig dat het toestel redelijk opgeladen uit de doos kwam! De camera heb ik nog niet heel grondig kunnen testen (dus mijn mening is nog niet helemaal gevormd), maar de eerste indruk was niet spectaculair. Ik had niet de indruk (maar zoals gezegd, dit moet ik nog testen) dat de kwaliteit veel beter was dan de camera van mijn oud toestel. De selfiecamera moet ik ook nog aan een grondige controle onderwerpen, maar ik vind het wel prettig dat het onmiddellijk duidelijk is waar die zit in het toestel (recht in de lens kijken bij een selfie is dus mogelijk! ). Ook leuk is de reeds aanwezige screenprotector. De opslagcapaciteit vind ik ook ruimschoots voldoende: gedaan met apps verwijderen om een nieuwe app te kunnen installeren. In elk geval, ik vind dit toestel nu al zeker zijn geld waard (ook zonder het grondig testen van de camera).