Ik heb vandaag de Sony WF-1000XM3 koptelefoon mogen ontvangen, ik heb deze via de insiders mogen aanschaffen (en testen) en om die reden iets voor de release ontvangen.
De oortjes zijn netjes verpakt, de verpakking vermeld duidelijk welke stappen je moet doorlopen om de oortjes voor de eerste keer in gebruik te nemen.
Na de oortjes uitgepakt te hebben, heb ik ze eerst volledig opgeladen.
Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de bijgeleverde usb-c kabel, ik vind deze echter aan de korte kant en heb daarom een eigen kabel gebruikt.
Wanneer je de oortjes aan de lader hebt, zie je aan de buitenkant van de houder een rode led branden tot de oortjes volledig opgeladen zijn. De oortjes zelf hebben ook ledjes die rood zijn bij opladen, en blauw wanneer er gezocht wordt naar een bluetooth verbinding.
Bij de oortjes zijn verschillende maten siliconen dopjes meegeleverd, ik zelf ben zeer tevreden met de grootste maat. ik kan mijn hoofd als een gek schudden zonder dat de oortjes uitvallen en ik merk absoluut niet dat ik er last van ga krijgen wanneer ik ze meerdere uren in heb.
De houder van de oortjes is ongeveer 2x groter dan een Airpods houder, de houder laadt de oortjes in 10 minuten op tot een gebruik van 90 minuten, wanneer de oortjes volledig opgeladen zijn gaan ze 6 uren mee met noise cancelling aan, en 8 uren wanneer je geen gebruik maakt van noise cancelling.
De houder kan de oortjes 4 maal opladen tot een maximaal gebruik van 24 uur met noise cancelling en 36 uur zonder noise cancelling.
Dan het belangrijkste. Geluid!
Ik ben erg gewend aan mijn Airpods, en we weten allemaal dat deze veel gebruiksgemak bieden, maar niet de beste geluidskwaliteit.
De Sony WF-1000MX3 blazen de Airpods met veel gemak weg, zowel qua volume als qua geluidskwaliteit.
Ik heb nu 4 uren muziek geluisterd, ik heb veel verschillende muziek categorieën beluisterd en de oortjes gaan met alle varianten prima om. tevens de nodige spotify "audiofiel" playlists beluisterd en ik ben onder de indruk.
Als trotse bezitter van de hoogste klasse Klipsch RP2018 lijn kan ik oprecht zeggen dat ik onder de indruk ben van deze oortjes, ik ben redelijk op de hoogte van hoe muziek zou moeten klinken en dat doen deze oortjes echt zeer goed!
Geluidskwaliteit is natuurlijk een kwestie van smaak, maar mocht je nog twijfelen dan kan ik zeker aanraden ze eens ergens te gaan beluisteren, ik kan met een redelijke zekerheid zeggen dat ze niet tegen gaan vallen.
Dan is er nog noise cancelling. Nee het is geen 1 op 1 vergelijking met de Sony wh-1000xm3 maar ze komen toch wel tot 80% in de buurt van de grotere broer van deze oortjes. En dat is toch een koptelefoon die in veel reviews als beste uit de test komt qua noise cancelling.
Wanneer je het volume boven de 10% zet hoor je geen ventilatoren / afzuigkappen / airco meer en wanneer je het volume boven de 40% zet valt de hele omgeving compleet weg, denk aan het geluid van de tv tot spelende kinderen.
Mijn eindoordeel is dan ook, als je op zoek bent naar een nieuwe koptelefoon, die draadloos moet zijn en in ear, dan is het zeker de moeite waard om de Sony WF-1000XM3 te overwegen, voor de prijs krijg je prachtig geluid, goede bluetooth connectiviteit (geen probleem om door het hele huis heen te lopen met 2 verdiepingen gewapend beton) en noise cancelling.
Ik ben er van overtuigd dat ik hier nog heel veel plezier aan ga beleven.