Twee stuks aangeschaft om te koppelen met m'n Synology Surveillance Station. Dit type staat echter niet op de lijst met ondersteunde IP-camera's van Synology maar omdat deze camera het ONVIF (en RTSP) protocol ondersteund, heb ik de gok genomen en ze toch aangeschaft. Ik kan inmiddels bevestigen dat dit type naar behoren samenwerkt met Synology Surveillance Station. Kies als merk/brand 'HIKVISION' en als Camera model 'Generic_HIKVISION'.
Helaas heeft dit model geen webinterface. Om settings te wijzigen, moet je gebruik maken van de HikConnect app op je Smartphone. Helaas werkte deze app niet bij mij; met geen mogelijkheid kreeg ik connectie met m'n camera.
Uiteindelijk heb ik via m'n desktop verbinding kunnen maken d.m.v. de
iVMS-4200 client van HikVision.
Eenmaal verbonden kun je vanuit de iVMS-4200 client alle parameters aanpassen zoals video resolutie maar ook timestamp, motion detection etc.
Tip: De standaard credentials van de camera zijn als volgt:
username = 'admin'
password = 'adminTOKEN' waarbij het token op de onderkant van je camera geprint staat. Het token bestaat uit 6 letters, bijvoorbeeld 'TWKERS'. Je wachtwoord is dan 'adminTWKERS'.
De beeldkwaliteit van de camera is goed, vooral 's nachts. De camera compenseert namelijk prima voor het aanwezige IR licht waardoor het beeld er niet overbelicht uitziet.
Nadeel is wel dat de Tilt range maar loopt van -10 graden tot 90 graden. Ik had 'm eerst bovenop een kast van circa 2,2 meter gezet, maar de camera kon niet ver genoeg naar beneden draaien om de vloer in beeld te krijgen. Als je wilde kon je dus á la Mission Impossible onder het beeld doorkruipen en dat is natuurlijk niet de bedoeling
Ander nadeel is dat als de camera inschakelt, ofwel als je de stroom insteekt, geluid maakt. Je hoort eerst een stem die 'Hello' zegt en daarna 'Network connected sucessfully'. Dit kun je niet uitzetten. Aangezien ik mijn camera's schakel op basis van slimme stekkerdozen met geofencing, ofwel de camera's gaan fysiek van de stroom af als ik thuis ben zodat ik zeker weet dat niemand meekijkt, is dat redelijk irritant als er wat vertraging in geofencing zit.
Op internet is er overigens weinig informatie te vinden over dit model. Er lijken geen firmware updates van te bestaan en de boekjes die erbij zaten waren voor een generiek model camera waardoor er veel info instond die niet klopte/niet van toepassing is op dit model.
Voor de rest heb ik niks te klagen en ben ik prima tevreden over deze camera. Aanrader!