LG Q60 Blauw Review

17 juli 2019, laatste update op 17 juli 2019, 1.509 views Rapporteer

LG Q60 Review

Pluspunten

• Groot Scherm
  • DTS X
  • Goede Camera's

Minpunten

• 32bit Android
  • Geen Full HD Scherm
  • Geen USB C

2 van 5 sterren (Slecht)
Als gelukkige tester ben ik geselecteerd om de LG Q60 te mogen testen. Dit toestel test ik gedurende 3 weken.

De LG Q60 is in de markt gezet als een mid-range toestel, ook de prijs is hierop gebaseerd
De LG Q60 is op zich een fijn toestel dat prima functioneert voor een low end user.
Dit toestel is in de markt gezet als een mid-range, echter presteert en voelt de Q60 als een low- range/budget telefoon.

Om te beginnen met het scherm welke een resolutie heeft van 720x1520 dit vind ik persoonlijk nogal aan de lage kant.
De pixel density is 268 ppi (pixel per inch) dit resulteert in een korrelig beeld in zowel de interface als tijdens films/series kijken.
Verder heeft de LG een 64bit processor met Android 9 (pie) 32bit software, dit snap ik niet zo goed.
dit is helaas wel merkbaar, Het OS loopt niet soepel ook tijdens het scrollen zie je dat het toestel moeite heeft om bij te benen wat resulteert in een schokkerige scroll beweging.
De behuizing van de LG is van plastic wederom voelt het toestel hierdoor goedkoop aan
Tevens vind ik de LG iets te dik waardoor het toestel niet erg lekker in de hand ligt.

De fingerprint sensor is gemonteerd op de achterkant van het toestel, dit werkt opzicht wel prima alleen merk je dat het toestel trager wordt ontgrendeld in vergelijking met andere telefoons.

Voor een toestel dat gelanceerd is in 2019 veracht je eigenlijk wel een USB C connector echter zien we dat LG gekozen heeft voor micro USB, hierdoor is snel laden niet mogelijk, en is de bestandsoverdracht langzamer.
De batterij van 3500mAh is ruim voldoende om 2/3 dagen met 1 lading door te komen
De 3 camera’s maken schieten wel mooie plaatjes allen i.c.m. met het scherm komt dat niet tot zijn recht, als je de foto’s op een ander medium bekijkt zie je wel dat de foto’s van goede kwaliteit zijn.

De ingebakken DTS X-functie werkt bijzonder goed, je merkt direct dat het geluid uit je speakers of headset een boost krijgt waardoor het geluid mooi vol wordt.
Wat wel een groot plus punt is, is de LG UX sausje over Android.
Zonder al te veel moeite te doen kun je de interface aanpassen naar jouw eigen wensen.
Het menu is overzichtelijk en de opties en instellingen zijn makkelijk te vinden.

Verder vind ik dat de zijkanten van de LG te druk, er zijn 4 drukknoppen en 2 aparte slots voor de simkaarten en de micro sd geheugen.
ook de dedicated hardware knop voor google assistent vind ik overdreven ook omdat je google assistent via voice kunt activeren.

Helaas kan ik niet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van dit model.
Voor de prijs waarin deze telefoon te koop is zijn er betere alternatieven.

Heb jij ook een LG Q60 Blauw?

Wut? Los van dat 32 vs 64 bit niet echt relevant is voor de snelheid is 64bit support AFAIK verplicht juist bij Android Pie.
64-bit processors can process more data per second than 32-bit processors. This is because a 32-bit CPU can only handle 4 bytes of data in one CPU cycle (8×4=32). 64-bit processors do not need to go back to memory as often as 32-bit processors do. Hence, 64-bit processors work faster than their 32-bit counterparts.