€ 35,01 bij CAPS

Gembird ICAM-WRHD-01 Review

Cio
13 juli 2019, laatste update op 13 juli 2019, 339 views Rapporteer
Product gekregen +1

Leuk als je vanaf een Windows computer nachtzicht wil hebben, maar onbetrouwbaar en software is zeer beperkend.

Pluspunten

• Kan draaien/kantelen (via alle software)
  • Nachtzicht
  • Ethernet

Minpunten

• Specs videofeed kloppen niet
  • Geen informatie over gegevensverwerking
  • Webdiensten niet uit te zeggen
  • Ledjes, alarmspeaker etc zijn niet uit te zetten

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Maakt niks van z'n beloftes waard, behalve kunnen draaien en nachtzicht. Geluid heeft extreme ruis. Ik krijg maximaal 10fps, niet de beloofde 30fps. Alternatieve software loopt vast bij het laden van de 720p stream. Zonder keuze gaat het apparaat zich aanmelden bij de server van de chipmaker.

De lange lijst met functies is in de praktijk verdeeld(!) over 3 verschillende apps en de windows software. Je moet data in China laten opslaan om het apparaat normaal de gebruiken, maar je weet niet wat ze opslaan.

In de praktijk is dit dus een 320x180 10fps camera, tenzij jij toevallig net geen probleem hebt met het zonder toestemming verzamelen van gegevens, de kans op spam uit China, niet kunnen zien wie meekijkt... en de software op jouw apparaten goed werkt.

Oh, en de 2e antenne is alleen plastic ;)

Heb jij ook een Gembird ICAM-WRHD-01?

Onlangs eentje aangeschaft vanwege de prijs. Ik heb hier nu toch echt spijt van. Zelf ook meerdere software geprobeerd maar niets werkt. Een recentere versie van het aanbevolen cmsclient software herkent hem ook niet. Vreemde is dat ik met de recentere versie geen UAC meldingen krijg. Ik krijg hierbij het gevoel dat iemand in China probeert mee te kijken.