Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Apacer AL460 Full HD Media Player Review

+2
Miggle 6 mei 2011, laatste update op 6 mei 2011, 24.839 views

Apacer AL460 Full HD Media Player

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit (FullHD ondersteuning)
  • Ondersteuning van vele videoformaten, inclusief ISO
  • Ondersteuning van vele ondertitel formaten en de aanpasbaarheid van ondertitels
  • Aansluiten is enorm makkelijk
  • Uiterlijk & Formaat
  • GUI van de AL-670
  • Prijs (Prijs/kwaliteit)

Minpunten

  • GUI van de AL-460 zelf (maar op korte termijn verwacht ik hier vernieuwing)
  • Ontbreken van DTS
  • Ontbreken van Gigabit adapter (lange termijn)
  • Ontbreken van interne WiFi/WLAN
  • Ontbreken van optische audio-uit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidskwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Featureset Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 5
Design Score: 4
Sinds begin 2010 heb ik de beschikking over de Apacer AL-460 welke zeer vaak in gebruik is geweest.

Downloadsectie
Downloadsectie Apacer HIER

Updates
Update 6/5/2011: Er is nieuwe firmware beschikbaar: AL460_by23_3.3.0209.app of via deze link
Tevens de ondersteuning uitgebreider behandeld.
Op de website wordt gemeld dat de AL460 uitgefaseerd gaat worden. Er is een nieuw model geïntroduceerd: de AL720. Deze heeft naast DTS-ondersteuning en een strakker uiterlijk ook ruimte voor een 2,5" harde schijf - iets wat zowel de AL460 als de AL670 niet hebben.

Update 19/1/2011: Firmware-update naar by23_3.3.0106.app. Met dank aan Tweaker MrOlafk:
Er is een nieuwe user-interface en de bittorrent functie en de NAS functie zijn nu beschikbaar.
Hiermee zijn volgens mij alle bezwaren bij dit apparaatje weggenomen, behalve dan het niet kunnen afspelen van DTS audio
Update 1/1/2011:
Windows 7 issues resolved
Voor Windows 7 issues, zie kopje 'Windows 7' onderaan

Update 21/10/2010:
downgraden naar de AL460 firmware nadat de AL670-firmware is geplaatst is niet mogelijk.

Kenmerken
Het uiterlijk van de Apacer AL-460 is ideaal wat betreft formaat. Het is een compact apparaat (zilver/zwart), voorzien van de meest belangrijke aansluitingen:
  • Ethernet (100 Mbps)
  • HDMI (1.3) - max 1080p
  • Component - max 1080p
  • Composiet
Voor sommigen zal het ontbreken van een optische/coaxiale aansluiting een gemis zijn. Hier heb ik alles via mijn receiver aangesloten met behulp van HDMI. Verder bevindt zich aan de achterzijde een 'harde' aan/uit knop.

Aan de voorzijde bevindt zich:
  • LED-indicator (Rood - stand-by; Blauw - Aan; Uit - Uitgeschakeld met aan/uit schakelaar)
  • IR ontvanger
  • 2 * USB 2.0
Dit apparaat ondersteunt de volgende video-formaten:
  • MPEG-1(MPG / DAT)
  • MPEG-2(AVI / ISO / IFO / MPG / VOB)
  • MPEG-4 (AVI / Xvid / ASP / AVC HD / H.264)
En verder: WMV / FLV / MKV / RM/RMVB / TS / m2ts / mts / TP / MJPEG / MOV / VC-1

Dit apparaat ondersteunt de volgende audio-formaten:
  • MP3 (maximaal 320 kbps)
  • WAV
  • WMA
  • LPCM/PCM
  • AAC
  • OGG
  • Dolby Digital AC3
Veel (Full)HD films worden aangeboden met DTS audio. Het niet ondersteunen van één of meerdere DTS-audio formaten is gelijk het grootste gemis van dit apparaat. De AL-670 ziet er qua uiterlijk exact hetzelfde uit, maar biedt wel ondersteuning voor DTS-audio. Om deze reden heb ik mijn AL-460 geflashed met de nieuwste firmware (AL670_FW_BY23_2.7.0323.ap2p) van de AL-670. Helaas gaat DTS-audio daar niet door werken. Het heeft wel ander voordelen (zie 'Graphic User Interface' en 'Extra Toevoeging').

Daarnaast is er ondersteuning voor DivX ondertitels:
  • IDX / SUB
  • SRT
  • SSA
  • SUB
  • SMI
En er wordt ondersteuning geboden voor het bekijken van foto's:
  • JPG / JPEG
  • BMP
  • GIF (non-animatie)
  • TIF (Raw data)
  • PNG
Het maximum ondersteunde fotoformaat is 4608 * 3456 pixels (Full HD).

Ethernet
Zelf maak ik voornamelijk gebruik van de netwerkaansluiting in dit apparaat. Dit is ideaal, omdat je niet constant de externe harde schijf hoeft te verplaatsen, maar alles gewoon rechtstreeks (of met tussenstop op lokale schijf) op de externe schijf (>1 TB) plaatst en deze schijf deelt met alle andere netwerkgebruikers. Misschien nog makkelijker is het om een NAS te gebruiken.

De AL-460 herkent verschillende werkgroepen en de verschillende computers in deze werkgroepen. Ik heb dit niet geprobeerd op een domein, maar ga er vanuit dat de meeste gebruikers thuis geen domein gebruiken. De media-streamer biedt de functie aan om snelkoppelingen te maken naar een specifieke schijf. Dit is vooral handig als je meerdere mappen gebruikt, zoals X:\Downloads\Media\Movies en X:\Downloads\Media\Series. In dit voorbeeld zou het dus handig zijn om twee snelkoppelingen te maken; één naar Movies en één naar Series. Tevens kun je deze functie gebruiken om verschillende bronnen (NAS, Computer 1, Computer 2, ...) snel te kunnen benaderen. Als de AL-460 is ingeschakeld en de netwerkschijf pas daarna, dan wil het wel eens voorkomen dat de netwerkschijf niet direct herkend wordt. Via het snelkoppeling-menu kun je deze dan toch direct benaderen, zonder dat je hoeft te wachten op het zoeken naar netwerkschijven.

De snelheid is voldoende voor het streamen van films. Een BluRay film is snel 30 GB (= 30.720 MB = 245.760 Mbit). Een film duurt gemiddeld zo'n 90 minuten (5400 s). Een snelle berekening leert dat je dan gemiddeld zo'n 46 Mbps (245.760 / 5400) nodig hebt om vloeiend te kunnen streamen. Bij gebruik van goede apparatuur en goede bekabeling wordt deze snelheid makkelijk behaald en vormt de AL-460 geen belemmering. Indien (in de toekomst) een hogere snelheid nodig zou zijn kan het natuurlijk wel zijn dat de ethernet adapter in deze media streamer een beperking vormt. Wat dat betreft was een 1 Gbps adapter een betere oplossing geweest. Tot nu toe heb ik echter geen problemen ondervonden bij het streamen van HD-materiaal.

Wat je hier zou kunnen missen is een ingebouwde draadloze ethernet adapter en dan het liefst een 802.11n-(of 802.11a)adapter. Dit is wel uit te breiden met een WiFi USB-dongle (dit is de voornaamste reden van twee USB-poorten; één voor opslag en één voor de WiFi dongle)

USB
Via USB worden FAT32 en NTFS ondersteund. Apacer geeft zelf geen maximum schijfgrootte aan. In de handleiding staat een maximumgrootte aangegeven van 2 TB (met dank aan kstang80) Zelf heb ik een 1,5 TB Toshiba schijf geprobeerd en dit werkt vloeiend. USB-drives werken eveneens zoals verwacht.

User Interface
De User Interface is simpel, maar doeltreffend. De bediening is wat onwennig in het begin, maar zodra je het menu eenmaal kent (en dat is vrij snel), is het fijn om mee te werken. Toch reageert het apparaat met de standaard firmware wat langzaam op de opdrachten. Met name als je dan even snel een serie wilt kijken is dit frustrerend. Eigenlijk bestaat de GUI uit twee zaken: Media en Instellingen. Media bestaat uit 'Alles', 'Films', Foto's' en 'Muziek', waardoor het totale menu bestaat uit vijf elementen. De vier media-elementen bestaan uit een keuze tussen het laden via NET (Netwerk) of USB (Harde schijf / USB stick). Het menu instellingen bestaat ondere uit video-, audio- en netwerkinstellingen en mogelijkheden om fabrieksinstellingen terug te zetten of een firmware upgrade uit te voeren.

Doordat ik mijn firmware heb geflashed met de firmware van de AL-670 is er zeker vooruitgang geboekt ten opzichte van de nieuwste firmware van de AL-460! Deze firmware zorgt ervoor dat de GUI veel overzichtelijker oogt, waardoor meer duidelijkheid wordt geschept. Daarnaast is de reactiesnelheid veel hoger en dus aangenamer.

Extra toevoeging op basis van alternatieve firmware:
Extra functionaliteit in het menu: cloud mogelijkheden. Uploaden en downloaden van content. In hoeverre dit beschikbaar is op dit apparaat is nog onbekend.
De extra mogelijkheden omvatten het volgende:
De 'Net Service' Functionaliteit wordt geboden in de firmware van de AL-670. Deze service bestaat uit twee delen:
  • De BitTorrent (BT) Download service heb ik getest en werkt prima. De torrent heb ik via m'n PC gedownload en op USB gezet. Vervolgens kun je via de BT Download Service het torrent bestand openen en begint hij met downloaden. Het gedownloade bestand slaat hij ook op, op USB (opslag / openen via netwerk is in dit menu (nog) niet mogelijk; gezien de 10/100 Mbps netwerkkaart zou dat ook enige snelheidsreductie met zich meebrengen denk ik). Ik heb nog geen mogelijkheid gevonden om Torrent-bestanden rechtstreeks vanuit de Apacer te downloaden.
  • De Net Storage service kan worden geactiveerd, waarna je via de PC de mediaspeler kunt benaderen d.m.v. \[IP-adres apacer]. Vervolgens ziet de PC dit als gedeelde schijf. Je zou op deze manier dus kunnen overwegen om het apparaat als NAS te gebruiken. Natuurlijk is de 10/100 Mbps dan wel weer een nadeel.
Het is goed mogelijk dat in nieuwere versies van de standaard AL-460 firmware deze mogelijkheden ook naar voren komen. Tot nu toe is dit echter niet het geval en werkt het apparaat des te beter met de AL-670 firmware.
UPDATE 21/10/2010:
ZEER BELANGRIJK! Het is niet mogelijk om weer te downgraden naar de AL460 firmware nadat de AL670-firmware is geplaatst. Ik wilde wegens netwerkissues de nieuwste versie van de AL460 erop zetten, echter nadat deze firmware is geïnstalleerd en het apparaat is gereboot blijft deze hangen op het opstartscherm.
Mijn basis was: AL460_FW_23_2.7.0105
Upgrade naar AL670 geen probleem: AL670_FW_BY23_2.7.0323
Vervolgens downgrade naar AL460 (wel nieuwste versie, dus in die zin een upgrade): AL460_by23_2.9.0908; dit werkt NIET!
Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit is zeer goed te noemen. Denk hierbij aan zaken als contrast, kleurechtheid en framerate. Al deze zaken zijn zeer goed bij dit apparaat! Het maximum ondersteunde videoformaat is 1920 * 1080 pixels (Full HD). De beeldverhouding kan worden ingesteld op 4:3 of 16:9. Er is zowel ondersteuning voor PAL, als NTSC. 24p wordt niet door dit apparaat ondersteund, maar dat neemt niet weg dat het een enorm mooi beeld oplevert.

Veel ondertitels kun je wijzigen van kleur, formaat en positie, wat erg prettig is. Op deze manier ben je niet gebonden aan één (onuitstaanbaar) lettergrootte of –kleur. Het veranderen van audio-kanalen, video-kanalen (angle) of ondertitels gaat erg makkelijk. Velen zullen de manier van veranderen gewend zijn van het veranderen van deze zaken bij hun DVD-speler.

Afstandsbediening
De afstandsbediening is niet super bij het veranderen van bovenstaande zaken. Ook standaard bediening wordt wat lastig gemaakt, omdat deze erg klein geschapen is ;) Zelf gebruik ik de Harmony One (Zelf toegevoegd, maar als het goed is staat de Apacer nu ook in de database van Logitech), wat vele malen fijner werkt.

Ondersteuning
Reacties op mijn e-mails aan Apacer worden erg snel beantwoord; meestal binnen 4 uur. Automatisch heb ik gemaild in het Engels, omdat ik verwachtte dat Nederlands niet ondersteund zou worden. Uiteindelijk blijkt dat een Nederlandse klantenservice beschikbaar is - Je kunt in het Nederlands een e-mail sturen, waarbij je in het Engels antwoord terug krijgt.
Firmware upgrades worden redelijk goed bijgehouden. Van tijd tot tijd komen firmware upgrades uit t.b.v. bug-fixes of ter ondersteuning van recente ontwikkelingen. De bron-code is onlangs (red. jan 2010) wel vrijgegeven, dus voor de knutselaar is dat wel leuk! De nieuwste firmware van de AL-670 werkt ook prima en deze is van eind april (red. april 2010), dus dat is vrij nieuw.

Apacer maakt gebruik van een RMA-procedure. In mijn geval ben ik teruggegaan naar de Computerland waar ze per direct een nieuwe hebben meegegeven. Niets op aan te merken dus (het is natuurlijk maar de vraag wie deze service levert; zijn dit afspraken van Computerland of heeft Apacer dit afgesproken met haar leveranciers).

Windows 7
De ondersteuning van Windows 7 had nogal wat voeten in aarde. Meestal gaat het met de 32-bit versie (x86) goed. In sommige gevallen zal eerst de nieuwste firmware moeten worden geïnstalleerd. Meer problemen zijn bekend bij de 64-bit versie (x64). Vandaag (1/1/2011!) heb ik eindelijk de oplossing gevonden voor mijn problemen met Windows 7 x64 (XP / Vista x64 werken wel probleemloos). De oplossing is uiteindelijk vanuit Apacer gekomen.
Voor beide versies van Windows 7 geldt dat deze stappen moeten worden doorlopen. Daarnaast mijn advies: schakel homegroup uit. Specifiek voor de 64-bit versie geldt dat een aanpassing in het register nodig is. Een .reg bestand is hier te vinden. Hieronder tevens de aanpassingen:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa]
"LimitBlankPasswordUse"=dword:00000001
"NoLmHash"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\LanmanServer\Parameters]
"restrictnullsessaccess"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa]
"everyoneincludesanonymous"=dword:00000001
Na dit te hebben doorgevoerd werkt alles naar behoren!

Conclusie
Dit apparaat voldoet zeker aan mijn verwachting en overtreft mijn verwachting wat betreft prijs/kwaliteit verhouding. Het enige dat ik echt mis is ondersteuning voor DTS-audio. Hieronder nog even de positieve en negatieve punten opgesomd. Het toegekend aantal punten bovenaan heb ik gedaan op basis van de alternatieve firmware! Op basis van de originele AL-460 firmware zou ik het apparaat minder goed beoordeeld hebben.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Apacer AL460 Full HD Media Player?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (122)

Wijzig sortering
Ik heb een tijd geleden mijn AL460 gebricked door er chinese firmware op te zetten. Afstandsbediening reageerde niet meer, dus heb maar een nieuwe gekocht. Ik was toch nog benieuwd of hij nog te maken was. Op verschillende fora wat verspreide info bij elkaar geharkt en had 't vervolgens weggezet als project voor later. En 'later' is dus vandaag geworden...

Ik leg deze info bij jullie neer, ik kan dan ook geen
ondersteuning geven omdat ik er niet zo in thuis ben,
maar wilde door dit te doen toch meer kennis vergaren.
De info die ik had gevonden slaat niet direct op de
AL460 maar ook op andere apparaten. Het bindend element is hetzelfde Realtek Chipset wat deze apparaten delen. Mbv tandenstokers maken we een soort connectors en brengen we een seriele verbinding tot stand met het zieke apparaat. Misschien kan dit ook gebruikt worden voor hen die terug willen komen van al670 firmware?

Ok, nu de kick off!

boodschappen:

tandenstokers
optioneel rolletje koperdraad (0.15mm)
Nokia CA-42 Datakabel
Prolific PL-2303 Driver
usb flash drive met firmware image voor al460
putty of Hyperterminal

Stap 1: Om het kastje te openen dient men het om te

draaien (bovenkant onder) en de plastic noppen los te pulken. Zodoende worden de schroeven zichtbaar. Verwijder deze. De bovenste kap kan nu eraf worden gehaald.

Naast het koelblokje zijn 4 gaatjes in het pcb zichtbaar. Drie daarvan zullen worden gebruikt om de reset mogelijk te maken.

Stap 2a: Maak de kabel klaar voor gebruik. Knip de zijde van de Nokia-connector eraf en haal een stukje van het buitenste omhulsel weg. Om te zorgen dat de gnd/tx/rx kabels ontdaan worden van hun plastic manteltje, verhit met een aansteker dan kort diens uiteinde zodat het gemakkelijk te verwijderen is.

Stap 2b: Het ontblote koper van de drie kabeltjes moet dan elk om een tandenstoker gewonden worden. Hier heb ik het koperdraad gebruikt om dat makkelijker te kunnen doen. Gebruik niet teveel windsels, het risico bestaat dat de tandenstoker niet goed past.

Het is belangrijk te weten welke kleur kabel welke functie vertegenwoordigd zoals hier aangegeven:

http://img710.imageshack.us/img710/3539/nokiacableassignment.jpg

Dit schijnt per (merk) kabel te verschillen.

In welke volgorde moeten ze er dan in? Nou, zo:

http://img826.imageshack.us/img826/1083/dsc7987p.jpg

links: GND - midden: Tx - rechts: Rx

De kleuren komen niet overeen op het plaatje, ik heb daarom zelf verschillende combinaties geprobeerd. De verschillende kabels mogen elkaar ook niet raken natuurlijk.

Eenmaal geplaatst, gaan we natuurlijk kijken of het werkt.

Stap 3: Installeren van de driver en klaarmaken van

terminal (of putty):
bitsnelheid 115200
bits: 8
pariteit: geen
stopbits: 1
datatransportbesturing: geen

zet de player aan en houd vrijwel direct daarna de ESC toets in om een prompt te krijgen. Als alles goed gaat, is eerst opstartinfo zichtbaar van het apparaat. Staat er onzin, dan is de aansluiting of kabelvolgorde niet goed.

Door op ESC te drukken zijn we nu in de Realtek ROM Mon prompt beland. Geef nu 'erase -m' (zonder de '') in en je ziet nu '/Done'

De bestaande firmware is nu gewist. Zet 't apparaat uit en sluit het weer aan op een scherm. Doe de usb flash drive met firmware image erin. Bij het opstarten zal dan de
firmware geïnstalleerd worden op de AL460.

Succes!
Skip
Hoi Skip,

Goede informatie! Heb jij dit zelf kunnen testen? Heb je ook een bron (link naar de website)?
Hoe je de de versie van geinstalleerde firmware kan zien, is beschreven in de Firmware installation Guide.

De AL460 met de nieuwste AL460 firmware (AL460_by23_2.9.0908.app_mf) heeft via het schermmenu geen opties voor torrents . Maar als je er naar telnet, is de btpd deamon wel aanwezig in de firmware. Hetzelfde geldt voor samba. De samba config ziet er statisch uit en geeft alleen toegang tot de eerste usb-mount. Volgens de config is het ook een AL670.

Als je er een usb stick (of HD) aan hangt, dan is deze benaderbaar via smb://<ipnr>/c/. Geen username/passwoord, gewoon alle rechten voor iedereen die de ip kan benaderen.

Ik denk dat je de bit torrent ook wel aan kan zetten via telnet, maar dat heb ik niet geprobeerd vanwege geen interesse in bit torrent.
Klinkt interessant. Van het weekend even proberen!
Dank voor de uitgebreide review, good work! Vraagje; welke netwerkschijf gebruik je, en, belangrijker, is hij geformateerd als NTFS? De NAS oplossingen die ik tegenkom ondersteunen alleen FAT32 of Linux FS. Onwerkbaar als je HD content hebt. Welke chipset gebruikt deze mediaspeler, sigma of realtek?
Nogmaals bedankt voor de goede review!
@ Dr Rico
Ik heb een linkstation NAS en het file system is XFS waar 8+ gb bestanden opstaan (mkv's) dus dat werkt prima. Dus als een NAS een XFS file system heeft kan je die gerust kopen.

Ik heb deze Media speler ook, het richten van de afstandsbediening is idd vervelend, zit er echt verschil in met de nieuwe firmware (670) ? Lijkt mij meer een hardware probleem namelijk. Zat te denken om het open te maken en het zender 'oogje' er wat verder uit te duwen maar als ik het goed gezien heb zit de afstandsbediening dicht met gesmolten plastic dus ik twijfel nog.
Sorry voor m'n late reactie: wat PC issues hier en nieuwe onderdelen zijn vertraagd ;) Ben blij te horen dat het met XFS wel werkt :) Wat betreft de nieuwe firmware: dit werkt een stuk sneller, maar de ab is nog steeds vrij slecht. Met een Logitech Harmony hoef je echter helemaal niet goed te richten en werkt het erg goed; een aanrader dus!

[Reactie gewijzigd door Miggle op 22 september 2010 18:20]

Ik heb al naar die afstandsbedieningen gekeken en vind het moeilijk om zoveel geld uit te geven voor zo'n ding of voldoet een 300i model ? Als het met een andere ab wel goed werkt is het (waarschijnlijk) idd wat ik dacht , het zender oogje van de originele ab is te diep verzonken waardoor je dus heel precies moet richten.

Ik ga eens proberen de ab enigszins fatsoenlijk open te maken.

Edit:
De originele afstandsbediening heeft nu een bereik van ongeveer 150 graden, voorheen was dat ongeveer 10 graden, werkt dus nu super. Wel merk ik dat de gui nu de beperking is qua snelheid, wachten op het menu, de 670 firmware zal ik dan ook maar installeren.

Wat ik gedaan heb, dunne schroevendraaier naast het oog (rechts in mijn geval) in de gleuf / groef duwen, ongeveer 2mm en dan trek je met de punt van de schroevendraaier het oogje er ongeveer 1,5 mm uit zodat het 'bereik' veel groter wordt.

Op eigen risico natuurlijk, de afstandsbediening blijft zo goed als ongedeerd, je ziet er niks van. Het oogje er te ver uittrekken en hij doet natuurlijk niks meer.
Let op, ik had een erg dunne schroevendraaier, ongeveer 0,3 mm.

[Reactie gewijzigd door Sunrise op 24 september 2010 03:11]

Chipset zal ik voor je nakijken. Ik gebruik zelf Toshiba StorE Alu 1,5 TB via USB aan m'n PC (als gedeelde schijf). Ik gebruik dus (nog) geen NAS. In de toekomst ben ik dit wel van plan, maar o het moment kan ik hier dus niets over zeggen
Heeft iemand deze speler aan een WPA WLAN netwek hangen? Ik krijg het niet voor elkaar (melding DCHP niet ready blijft ondanks herkennen bestaand netwerk). Bovendien lijkt het invulscherm te klein voor een 64bits sleutel.
Nee. Neem aan dat je een USB W-LAN stick gebruikt. Volgens mij zijn er slechts 2 types daadwerkelijk goedgekeurd voor gebruik met dit apparaat. Ik zou je willen adviseren om eerst te testen zonder beveiliging en vervolgens naar WEP->WPA (TKIP/AES)->WPA2 te gaan en te kijken wat wel werkt en wat niet. Succes!
Sticks met de Realtek RTL819/12SU chip zouden moeten werken. De mijne herkent i.e.g. alle SSID's hier in de omgeving. Wired krijg ik wel een IP, maar draadloos nog niet (ook zonder beveiliging). 't weekend nog maar eens proberen.

[Reactie gewijzigd door mtr33 op 1 oktober 2010 12:26]

Nog wat verder gekomen? Ben erg benieuwd naar de oplossing. Werkt de stick wel op de computer eigenlijk?
Wireless USB stick werkt na routerwissel (dlink 655) ook met WPA beveiliging, maar een volledige 64-bits key krijg ik er nog niet in.
HDMI RAW wil toch gewoon zeggen dat je receiver het DTS-signaal decodeert? Lijkt me niet zo speciaal, aangezien dit gewoon DTS Passthrough wordt genoemd en door alle medistreamers wordt ondersteund
Met de oude firmware werkte het niet; nu wel. Hoe het precies zit weet ik helaas niet.
EDIT: Rechtsreeks op TV werkt het idd niet goed; review aangepast, daarom featureset op 'voldoende' gezet.

Tnx voor je reactie!

[Reactie gewijzigd door Miggle op 11 mei 2010 19:10]

Hallo,
Ik heb inmiddels de AL460 zo'n maand of 9 en ben zeer tevreden over dit apparaat (miv van de bediening, hierin geef ik de reviewer groot gelijk, net zoals met de rest van zijn review, Klasse!). In het begin even problemen gehad met het instellen van het netwerk functie, maar dit was snel opgelost. Ik heb recentelijk de allerlaatste firmware van de AL460 eropgezet (mei 2010), maar vind de optie van de firmware van de AL670 zeer interessant. Ben echter nog een beetje aan het twijfelen om het uit te proberen. Ben niet zo technisch en ben bang e.e.a. kapot te maken :-( Miggle, kun je aub een screeshot van de nieuwe interface (AL670) ter beschiukking stellen? Misschien dat dit mij over de streep trekt. Bedankt.
Ik heb nu al een tijdje de firmware van de AL670 op me AL460, en het grote voordeel vind ik is dat de afstandsbediening veel beter reageert. Met de oude GUI moest je heel precies mikken en reageerde het soms traag, mijn indruk is dat de GUI van de AL670 ide problemen een stuk aangenamer maken. Qua style is het net wat gelikter, bij mij ook beter leesbaar (oude crt- tv :9 ).
Het veranderen van de firmware gaat net zo makkelijk als een firmware up-date uit te voeren. Als je het niks vind kan je altijd de oude er weer terug opzetten (heb ik getest)

Ondertussen (30-07-2010) is er weer een nieuwe firmware up-date voor de AL460 misschien dat die beter is. Er is ook weer een update van de AL670 waarbij tijdens de film de totale duur zichtbaar is.

Succes ermee

[Reactie gewijzigd door vinest op 4 augustus 2010 14:52]

Waar kan ik die firmware vinden van juli?
I.v.m. vakantie een zeer late reactie, maar afbeelding 4 toont nu de nieuwe GUI die te verkrijgen is door de alternatieve firmware te installeren. Defect raakt het niet snel; wieweet heb je iemand in de buurt die dit voor je kan regelen.
Ligt aan de sub zelf ben ik achter gekomen. Een andere ondertitel werkte wel. Beetje vreemd maar goed. Mis nu ook pas de DTS ondersteuning nadat ik een BR rip wilde kijken..qua video speelt het ding alles af maar toch een beetje twijfel om hem om te ruilen.
Ben jij nog verder gekomen (ook al heb je de speler de deur uitgedaan) met die instellingen? Winds ik Alle Pcs hier heb omgezet naar Win7 (Ultimate; aantal x86, aantal x64) kan ik geen toegang meer krijgen tot de PCs. Ben benieuwd of jou dit nog is gelukt
Geprobeert, en ik kan mezelf schoppen! Ik had twee USB sticks, met ieder een update, de 460 en de 670.
De verkeerde in de machine, en alvast een waarschuwing voor anderen, je krijgt geen scherm met versie info etc! Hij gaat gewoon zijn gang... Na een vraag of de update (dus zonder info) gedaan moet worden.
De 670 update draait, maar hij boot de 460 versie.
Ik zie echter er regematig firmware updates zijn, dus nog even wachten en weer proberen. Met 1 stick! :)
Zit in de nieuwste AL-460 firmware geen optie voor Torrents?
Hallo, ik heb net een AL460 aangeschaft, iemand die weet hoe ik kan zien wat de actuele firmware versie is?
Ik zit nu met precies hetzelfde probleem.. Op deze manier durf ik niet te upgraden.

Update: Gevonden, toets STOP en dan meteen PAUZE op de afstandsbediening!

[Reactie gewijzigd door valpa op 5 december 2010 09:38]

OK, bedankt, Stop + pauze werkt: levert bij mij op: System Ver: BY23_2.0.1016.AP.
Is dit dan een hele oude versie op een gloednieuw apparaat? (vorige week gekocht bij Paradigit)
Je kunt proberen om met de link hierboven of viahier de firmware alsnog te downloaden en op je apparaat te zetten. Vervolgens kun je dan de AL670 erop zetten. deze werkt sowieso. Ik weet niet of nieuwere versies ook werken en of een upgrade van een oudere AL670-firmware naar een nieuwere AL670 firmware op de AL460 werkt. Het risico van doodflashen is natuurlijk altijd aanwezig, dus wees gewaarschuwd. Succes!
Ik denk niet dat ik naar de AL670 versie ga, omdat ik de bittorent ed. toch niet ga gebruiken. Weet iemand wat de verschillen zijn tussen AL460_by23_2.7.0407.ap en AL460_by23_2.9.0908.app_mf
@ Miggle,
Hoe het met je AL460 afgelopen? Heb je hem werkend terug? Heb je nog steeds de firmware van de AL670 erop zitten of hebben ze de originele firmware van de AL460 opgezet?
Ik heb hem kunnen omruilen bij de Computerland. Ik heb nu de laatste versie van de AL460 erop zitten (AL670 durfde ik niet meer aan). Win7 x64 werkt, na herinstallatie, nog steeds niet. Alle PCs (2* Win7 x86 en 1* Win7 x64) herkennen elkaar wel en kunnen alles met elkaar delen (volledige rechten). De AL460 kan echter alleen toegang krijgen tot de x86-versies van Win7, terwijl ik juist de x64 gebruik voor het streamen. Bij Win Vista x64 heb ik nooit problemen gehad.
Ik heb ook Win7 x64 en bij mij werkt het wel. Ik moet zeggen dat ik wel even aan het stoeien ben geweest om het aan de praat te krijgen. Het ding wilde steeds inloggen met een voor mij onbekend user-id en password. Het is uiteindelijk gelukt door op mijn pc een nieuw account aan te maken, met een wachtwoord en deze user-id en password te gebruiken bij het inloggen via de apacer. Wellicht een omslachtige manier maar het werkt!

Succes en groeten, Olaf
Het werkt nu ook eindelijk bij mij! Een extra account is zelfs niet nodig! Zie ook het kopje 'Windows 7'.
1 2 3 ... 6


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*