Lenovo P2 Grijs

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

Lenovo P2 Grijs Review

10 juli 2019, laatste update op 10 juli 2019, 217 views Rapporteer

Nu bijna twee jaar in bezig van de Lenovo P2, terugkijkend geen spijt gehad van mijn aankoop. Alleen de Camera is nou niet erg geweldig

Pluspunten

• Accuduur
  • snelle vingerafdruk
  • snel genoeg
  • Prijs

Minpunten

• camera
  • tweede simkaart kan niet als je een microsd er in stopt
  • af en toe herstarten omdat vingerafdruk niet meer werkt

De Lenovo P2 gebruik dagelijks nu bijna twee jaar. Ik heb hem via Bluetooth gepaired met mijn smartwatch (Asus Zenwatch 3) en sinds kort met Bluetooth met de WH-1000XM3 van Sony.

Dan begin ik meteen ook over de batterij: die is echt geweldig. Met 5100mAh is hij groter dan bij de meeste telefoons.
Met een beetje zuinig gebruik kan hij twee dagen mee op een lading, en heb zelfs 3 dagen kunnen halen.
Nu ik hem dagelijks gebruik om te luisteren naar muziek via Bluetooth merk ik wel dat hij toch (logisch) wat meer gaat gebruiken maar alsnog aan het einde van de dag heb ik 40% over.
Soms gebruik ik hem ook als navigatie op lange stukken maar dan is hij aan het einde van de dag wel redelijk leeg.

Ook zit er een ultra-battery saving knop op (fysiek, aan de zijkant) waarmee je een week op een batterij kan en nog steeds kan bellen en smsen.

De vingerafdrukscanner is goed gepositioneerd en werkt erg snel, Mijn vorige mobiel (LG G4) had er geen een en merk toch wel echt de meerwaarde ervan, zeker omdat hij zo snel is.

Op de camera lever je wel in bij deze telefoon, hij maakt geen top foto's. Voor een snelle foto is hij prima genoeg.

Qua snelheid is hij snel genoeg om alles te doen zonder merkbaar sloom te zijn. Ik speel weinig spelletjes maar als ik wat spelletjes speel dan is het altijd vloeiend. Netflix en YouTube spelen ook allemaal vloeiend af.

Soms heb ik last van dat hij willekeurig opnieuw opstart, dit is erg vervelend maar zo vaak gebeurd het ook weer niet.
De vingerafdrukscanner stopt er ook na een tijdje mee, de telefoon moet dan opnieuw opgestart worden voordat hij weer werkt.

Tot nu toe is dit de fijnste telefoon die ik heb gehad (hiervoor HTC Explorer, Nexus 5 en LG G4) en hoop hier nog even mee door te kunnen gaan.

Heb jij ook een Lenovo P2 Grijs?