Emperor, Rise Of The Middle Kingdom, PC Review
Dit is mijn favoriete computer spel waar ik elke 3 jaar weer fanatiek ga spelen. In mijn ogen beste city building game dat er is!
Pluspunten
- Beste city building game
- Veel goede campaigns
- Actieve community die nog steeds nieuwe campaigns maken
Dit spel speel ik al meer dan 10 jaar en is nog steeds een van mijn favoriete spellen, en een van de beste citybuilding spellen die ik ken. Ik speel het elke 3 jaar wel weer even fanatiek. De structuur van de stad en productie stromen zijn snel duidelijk (als je de tutorial volgt), en het gaat er echt om een stad te hebben die in balans is. Verder kan je jezelf nog uitdagen door de stad te bouwen met de perfecte sheng fui, wat meestal toch nog lastig is. Daarnaast kan je ook nog monumenten bouwen zo als de grote muur of de het terracotta leger. Er is ook gevechten, maar dat is niet echt spannend.
Daarnaast is er een zeer goede campaigns die vele uren duren. De campaigns volgen de geschiedenis van China. Door de campaigns heen kan je telkens meer nieuwe dingen bouwen en kom je telkens op andere plekken. De campaigns blijven leuk doordat er word afgewisseld met het bouwen van monumenten, het halen van productie doelen en het aanvallen van steden.
Na 15 jaar zijn de graphics nog steeds leuk om te bekijken en de kleine gebouw animaties zijn er leuk. (Doordat de driver van mijn videokaart niet was geupdate, werkte de animaties niet en dat was erg irritant, er mist dan gewoon iets.) Het is wel fijn om de widescreen patch te gebruiken. Het geluid en muziek is erg goed, het is een van de weinige spellen waar ik er niet aan stoor, zo hoor je aan het geluid naar welk deel van de stad je aan het kijken bent.
Het spel is nu te kopen bij gog.com voor een 6 euro en dat is dit spel meer dan waard. Daarnaast is er een actieve groep gebruikers die nog steeds nieuwe campaignes ontwikkelen, die ook zeer uitdagend kunnen zijn. Dus als je van citybuilding spellen houd dan moet je dit spel echt aanschaffen!