MSI Gaming Series GE62 2QC-232NL Review

2 juli 2019, laatste update op 2 juli 2019, 325 views Rapporteer

Dit is niet wat ik verwacht van een gamelaptop die mij €1100,- heeft gekost.

Pluspunten

• Warmt je benen op in de winter
  • Ziet mooi uit
  • Verlicht toetsenbord

Minpunten

• Je verbrandt je vingers na een paar minuten gamen
  • BIOS update was noodzakelijk (als dit mis gaat is dit je eigen probleem)
  • Geluid neemt langzaam af (eerst standaard 20, nu standaard 36)
  • Erg wennen aan lettertype toetsenbord

2 van 5 sterren (Slecht)
Daar was hij dan: mijn eerste laptop/pc die daadwerkelijk spellen zou kunnen draaien die ik graag wou gaan spelen.
Een Steam account aangemaakt en op koopjesjacht gegaan.

Maar dat kon ik nog lang niet op de laptop gebruiken want ik moest van alles op de MSI website regelen voor garanties e.d. en zooi deinstalleren die ik niet wou hebben. En dat wat ik wel wou hebben, een zelfgekozen virusscanner, heeft 3x nodig gehad om volledig te installeren. Er ging steeds van alles mis.

Na een week de laptop gebruikt te hebben begon ik redelijk gefrustreerd te raken. Eigenlijk deed niks het op de laptop zoals ik zou verwachten en toen ik niet meer kon scrollen op de touchpad waren de poppen helemaal aan het dansen. Ik had geen muis in huis en heb deze dus nog even mogen halen. Om hulp gevraagd aan MSI over alle problemen die ik nu al had en geen enkele oplossing hielp. Dus ik moest maar een BIOS update gaan uitvoeren want dat zou het probleem zijn, maar dan ook doodleuk erbij vermelden dat de garantie kwijt is wanneer dit mis zou gaan.

Ik ben helemaal niet handig met het technische aspect van computers. Ik kan ze gebruiken om te gamen, ik snap wat de systeemeisen zijn voor spellen en ik weet mijn weg te vinden op het internet. Ik kan dus de knop aanzetten+
Dus ik heb een kennis moeten smeken om die BIOS update voor me uit te voeren en die persoon de volledige controle over mijn nieuwe laptop moeten geven.

Voor mijn gevoel heeft de BIOS update echt alleen het hoogstnodige gefixt, maar ik ondervind nog steeds dagelijks problemen (nu ruim 2 jaar in mijn bezit)

De microfoon input is kapot en de usb poort die hiernaast zit ook een beetje. Ik hoorde ineens iets ratelen en sindsdien deze problemen. Bij het insteken van een microfoon neemt het wel geluid op, maar is heel erg statisch en blikkig. En ik kan best een usb in de poort stoppen en ook gebruiken, maar hij verliest om de paar minuten even contact en dan hoor ik het geluid van het verwijderen van een usb en meteen daarna weer het geluid van het insteken van een usb.

De extra zware ventilator die je met een knop kan aanzetten blaast alleen maar hete lucht en koelt niks af. Ik heb tegenwoordig het idee dat het misschien wel bijdraagt aan de hitte in de laptop. Ook begin ik mijn vingers al bijna te verbranden binnen 10 minuten spelen van de Sims 4, echt geen zwaar spel zoals GTA V die meteen heet wordt, dus moet met controller gespeeld worden.

All in all, ik raad deze MSI laptop NIEMAND aan, en voor mezelf is MSI volledig afgeschreven. Binnenkort plek voor een vaste pc, dus dan kan deze met pensioen gaan.

Heb jij ook een MSI Gaming Series GE62 2QC-232NL?

Heb je van te voren wel een beetje research gedaan? Echjt wel goed contact opgenomen met MSI?
Ik heb een week lang over en weer gemailed met ze om alle problemen op te lossen.
In welk opzicht had ik research moeten doen?
Voor het budget dat ik had, had deze laptop de beste grafische kaart, een SSD en genoeg HDD voor de wat oudere spellen die ik wou spelen.

Edit: nog even toevoegen dat alle MSI apps zoals SCM en Dragon Gaming Center na vele pogingen nog steeds niet werken. En verwijderen lukt ook niet. Mede door die problemen moest ik de BIOS updaten.

[Reactie gewijzigd door MsG-Louth op 25 juli 2024 11:34]