Logitech Harmony Ultimate Review
26 juni 2019, laatste update op 10 juli 2019, 235 views
Rapporteer
Product gekocht
Nog geen 3 jaar oud en al stuk. Voor dit geld mag je toch verwachten dat het langer mee gaat.
Pluspunten
- Ligt goed in de hand
- Kan heel veel (vraagt misschien wel kennis)
Minpunten
- duur
- snel kapot
- geen reparatie service
- kwaliteit
2 van 5 sterren (Slecht)
Nu ruim 2.5 jaar in bezit, ik hoefde in deze tijd zelden een originele afstandsbedieningen te pakken. Dus die belofte maakte deze afstandsbedieningen meer dan waar. Hij ligt goed in de hand. In het begin had ik wel eens moeite met de bediening, de gevoeligheid van de knoppen en touchscreen. Maar op een gegeven moment weet je precies hoe of wat. Voor de mobiel is een APP. waar ook bijna alles mee kan, wel een nadeel is dat deze app dominant aan blijft staan en echt apart even moet uitzetten.
Nu uit het niets begon de afstandsbediening, het touchscreen een eigen leven te lijden. Logitech noemt het "het spook effect" Het is een bekende klacht bij Logitech en ook op youtube komt het probleem langs. Ik ben heel zuinig op mijn apparatuur en zo ook met deze afstandsbediening.
Contact gezocht voor een oplossing. Met telefonische ondersteuning een firmware update gedaan. Wat geen effect had. Er werd met verteld dat het dus hardware was die stuk was. Toen ik vroeg of ik hem kon opsturen voor reparatie kreeg ik doodleuk te horen dat Logitech geen reparaties doet. Je zou toch verwachten dat een afstandsbediening van deze prijs wel een aantal jaar mee gaat en zo nodig een goede service zou krijgen.
Misschien krijg ik nog een korting van 35% voor een vervangend exemplaar. Leuk, maar als dit alleen geldig is voor hun site schiet dit weinig op. Want daar zijn de prijzen veel hoger dan bijvoorbeeld coolblue en bol.com.
Afwachten dus nog even.
Update: Inmiddels veelvuldig contact geweest met Logitech zonder een goede oplossing. De 35% kortingscode die ze je aanbieden is alleen geldig op hun eigen site. Dit betekend dat je ondanks de korting niet goedkoper maar duurder uit bent. Als reactie dat je voor dit geld mag verwachten dat deze afstandsbediening langer mee gaat dan nog geen 3 jaar krijg je als reactie dat het slijtage is. Blijkbaar vind Logitech het normaal dat hun producten zo snel defect gaan.
Al met al ben ik zwaar teleurgesteld in Logitech GEEN AANRADER! dus.