Xiaomi Vacuum 1S Review

JustinoFTW
26 juni 2019, laatste update op 21 november 2019, 18.701 views Product gekocht

Xiaomi Vacuum 1S

De Xiaomi Mijia 1S vacuum is de nieuwste robot stofzuiger van Xiaomi. De stofzuiger gaat de concurrentie aan en maakt een goede eerste indruk!
Zie ook de uitgebreide review voor meer informatie

Pluspunten

• Makkelijk te koppelen
  • Overzichtelijke app
  • Flinke zuigkracht
  • Virtuele no-go zone
  • Echt slim

Minpunten

• Heeft moeite met zwart tapijt

Inleiding

De Xiaomi Mijia 1S vacuum is de nieuwste robot stofzuiger van Xiaomi. De stofzuiger gaat de concurrentie aan en maakt er goede eerste indruk! Door de (verbeterde) LDS sensor maakt de stofzuiger tijdens zijn rit een complete map en worden ook mooi de tafelpootjes op de map weergegeven. Hierdoor kan de stofzuiger de volgende keer zijn weg makkelijker vinden. Dankzij de nieuwe TOF sensor kan de robot deuren en smalle paden makkelijker en accurater zien.https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/bumper.png

Specificaties

Zuigkracht: 2000 pa
Battery: 5200 mAh (Li-ion)
Werktijd: 2.5 h
Stof "zak": 0.42 L (geen dweil functie)
Gewicht: 3.8 kg

Zoned cleaning
Spot cleaning
Multiple map storing
AI room recognition
Scheduling to clean in a particular room
Real-time tracking

1 x CN/US oplaadstation kabel
1 x CN/US naar EU Adapter
1 x Oplaadstation
1 x Schoonmaak kam voor hoofdborstel

De stofzuiger is aangekomen in de originele doos, dus het uitpakken zelf ging vrij simpel.

Na het openen krijg je direct de handleiding en de nodige kabels te zien.
De handleiding is overigens wel in het chinees, en voor de 1S is er helaas nog geen Engelse variant (zal dit updaten zodra deze er wel is)
De app zelf is direct volledig in het Engels, wat vergeleken met de vorige variant een mooie aanvulling is.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-doos-open-1.jpg https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-doos-open-2.jpg

De robot-stofzuiger en de dock zitten netjes en stevig verpakt. Iets waar ik zelf wel blij mee ben aangezien de stofzuiger in alleen de originele doos is verstuurd.

Docking station is ook goed over nagedacht, deze heeft een mooi kabel-management in de achterzijde verwerkt. De losse C7 kabel maakt het mogelijk om een langere C7 kabel te kopen, indien nodig.
De manier waarop de robot stofzuiger zich in de dock parkeert is ook wel een grappig iets, deze gaat langzaam schuddend naar achter en duwt zich op het laatste moment tegen de dock aan.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-dock-1.jpg https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-dock-2.jpg

De stofzuiger zelf ziet er ook erg strak uit, net als de voorganger. Als je de klep opent zie je ook tekst en uitleg staan, welke in dit geval chinees is. Overigens spreken deze i.c.m de icoontje voor zich.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-1.jpg https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-2.jpg

Het stofbakje is qua grote gelijk gebleven, deze is nog steeds 0,42 liter. Door de sensor aan de binnenkant krijg je een melding zodra deze vol zit, wat ik overigens elke dag bij thuiskomst uit automatisme zelf controleer en leeg. Dit hoeft natuurlijk niet.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-filter-1.jpg https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-3.jpg

Aan de onderkant vind je de borstel welke je vrij makkelijk los maakt door het venster er af te halen en daarna de borstel er uit te halen. Deze kan je schoonmaken met de meegeleverde “kam”

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-4.jpg https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-7.jpg

Sensoren

Op de robot stofzuiger zijn behoorlijk wat sensoren te vinden.

LDS Sensor (Laser Distance Sensor)
maakt een map om afstanden te bepalen
TOF (Time-of-Flight Sensor)
Verbeterde sensor voor zicht tussen 4 muren en bij bijvoorbeeld deuren, smalle paden.
Wall sensor
zorgt ervoor dat de robot niet tegen de muur aan botst
Bump sensor
zorgt ervoor dat de robot doorheeft dat deze ergens tegen aan zit
Dustbin sensor
geeft een melding zodra de stofbak vol zit (druk sensor)
Electronic Compass Cliff sensor
zodat de robot nergens van af valt
Cliff sensor
zodat de robot weet wat deze zich bij een afstapje/trap bevind
Anti-drop sensor
zodat de robot nergens van af valt
Gyroscope / Accelerometer
voor de orientatie en snelheid
Odometer
meet de afstand die de stofzuiger aflegt (kilometerteller)
Fan speed sensor
om de zuigkracht te berekenen en in te stellen (standen Quiet tot Max)

App: Mi Home

Instellen
De Mi Home app is via App Store te installeren. Daarna zul je bij de server selectie de China server moeten selecteren, op dit moment is de 1S nog niet te selecteren op de EU Server. Bij het kopje “Home appliances” kan je de 1S selecteren.
Je zult daarna, via een aantal stappen in de app, de stofzuiger verbinden met je WiFi netwerk. Zodra dit gelukt is zal de stofzuiger verbinding maken en in de “My devices” lijst tevoorschijn komen en kan je de stofzuiger bedienen.
De stofzuiger zal daarna, in mijn geval, chinees beginnen te praten. Daar is niks van te maken dus deze kan je in de app direct aanpassen naar de Engelse voice pack.

Ik heb daarbij de Firmware direct laten updaten zodat deze netjes de laatste versie heeft.

Tijdens het openen van de app kan het even duren voordat de map in geladen. Dit heeft te maken met de chinese server.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-mi-home-1.png https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-mi-home-2.png

De eerste paar rondjes
Na het eerste rondje zie je dat er een vrij accurate map is gecreeert. Na wat meubels verschuiven, zodat de robot daar ook tussen kan komen, heeft deze nogmaals een rondje gedaan om de map te “updaten”.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-mi-home-3.png https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-mi-home-4.png

Map saving
Deze functie geeft de mogelijkheid om een map op te slaan welke je daarna kan aanpassen.
Om deze te activeren ga je naar Settings -> Vacuum Settings en zet je "Map Saving" aan

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-map-saving-1.png https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-map-saving-2.png

Na het activeren zal de stofzuiger een nieuw rondje moeten rijden, zodat je daarna de map zelf kunnen indelen.
Daarna is de stofzuiger nog slimmer, aangezien deze per kamer te werk gaat in plaats van gedeeltes (2m²)

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-mi-home-9.png https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-mi-home-6.png

Doormiddel van de "Merge" "Division" en "Naming" functies kan je de gehele verdieping naar wens invullen.
Een aanrader, aangezien het de app en map een stuk overzichterlijker maakt.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-map-saving-3.png https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-map-saving-4.png

Multi floor
De robot schijnt ook een multi-floor functie te hebben welke nog niet echt heel duidelijk is omschreven.
Gelukkig is het makkelijker dan gedacht, en het werkt nog goed ook!

De eerste stap is natuurlijk om de stofzuiger en het basisstation naar boven brengen, en deze op een makkelijke (en vaste) plek neer te zetten.
Daarna ga je via de app naar Settings -> Vacuum Settings -> Restore Map en selecteer je "+ RESET HOME MAP" (wees gerust, je huidige map blijft bestaan)

Nu zie je dat de map leeg is wat betekend dat je de stap correct hebt uitgevoerd.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-multifloor-1.png https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-multifloor-2.png

Om de verdieping in kaart te brengen druk je op "Clean" in de app en laat de stofzuiger een rondje maken op de desbetreffende verdieping.
Ik heb bij de trap naar beneden een plank neergezet zodat de robot niet naar beneden kan vallen (ik vertrouw het zelf nog niet echt, eigen risico!)

Nadat de gehele verdieding schoon is en de map compleet is gaat de robot weer naar zijn basisstation toe.
Op dat moment kan je de map aanpassen naar wens, en een "no go zone" instellen bij de trap.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-multifloor-3.png https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-multifloor-4.png

Als je daarna de stofzuiger weer beneden neer zet, ga dan weer even naar Settings -> Vacuum Settings -> Restore Map en druk op "Use this map" op de desbetreffende map van de verdieping.

Timer functie
De robot kan voorzien worden van een automatische timer, waardoor je dit deel dus automatiseert.
In het hoofdscherm van de stofzuiger (in app) kun je, als het menu naar boven sleept, de functie timer selecteren.
Vervolgens kan je een timer/schedule aanmaken, en zelfs per zone (spot cleaning maar dan via een timer/schedule). Dus als je op Donderdag alleen de keuken een extra rondje wil geven, kan je dat instellen.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-timer-per-zone.jpeg https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-timer-per-zone-2.PNG

Op het tweede plaatje heb ik drie timers, waarvan de tweede voor alleen de keuken is (elke dag om 16:25) en de derde voor de woonkamer (doordeweeks om 20:25)

Overige functies
Verder kan je via de app ook de historie terug kijken, de robot handmatig bedienen en de status van alle onderdelen bekijken.

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-mi-home-5.png https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-mi-home-8.png

Domotica

Token ophalen voor Domotica
Download de "modded" apk om je Token te achterhalen.
Deze is te vinden op: http://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html#more
Installeer deze op je telefoon (kan naast de originele) en meld je aan.
Selecteer je Xiaomi stofzuiger

https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-home-assistant.jpeg https://justinvandenhoek.nl/tweaker-images/xiaomi-mijia-1s-vacuum-home-assistant-1.png

Ga vervolgens naar Settings -> General Settings -> More Settings -> Network info
Nu zie je de Token staan, welke je dus kan gebruiken voor Home Assistant
Ik heb zelf nog geen Home Assistant draaien om het verdere deel te testen, dit staat wel in de planning.

Tot zover ben ik super tevreden met deze stofzuiger! Ik laat de robot eerst een paar weken rond rijden en zal daarna de review nog verder aanvullen met verdere info.

Mochten er vragen zijn, stuur gerust een DM.

Bedankt voor het lezen!

03-07-2019 Functies bijgewerkt
28-10-2019 Timer functie uitgewerkt
21-11-2019 Token verkrijgen uitgewerkt
To-Do:
- Voice control (Alexa Dot 3rd gen)
- Dustbin sensor
- Home Assistant (how-to)

Heb jij ook een Xiaomi Vacuum 1S?

Goeie review! Mag ik vragen waar je m gekocht hebt?
Dank!
Dat mag zeker :D Deze komt van de "Xiaomi Lifestyle store" op AliExpress.
Meerdere Tweakers hebben deze robotstofzuiger via deze store gekocht.

Meerdere Tweakers hebben de stofzuiger daar gekocht, zie ook.
[Xiaomi Mi Vacuum 1S (2019)] Ervaringen & Discussie
Thanks ga m in de gaten houden om m evt ook te bestellen.
Ben je van mening dat upgraden van een S50/S51 zinvol is? Of zijn de verschillen minimaal?

Ik merk dat mijn S51 na een jaar toch echt minder goed werkt.
Mij lijkt dat de enige vraag daarvoor is of je multiroom virtuele no-go zones wil hebben (waarbij multiroom dus is boven + beneden bijvoorbeeld). Verder lijkt hij mij eigenlijk nul voordelen hebben ten opzichte van eerdere Xiaomi robotstofzuigers. Oké, je kan zijn snoer wegwerken achter zijn docking station, wat mijn oudere niet kan :P.

Maar verder? Leuk dat je kamers namen kan geven, maar meestal laat ik hem alles doen, en anders sluit ik met deuren af waar hij niet mag komen. Oké, wil je niet dat hij de kamer waar hij begint doet, dan helpt zoiets wel. Maar dan moet je alsnog kloten met een app die veel te traag is. Voor mij is het primaire idee van een robotstofzuiger dat je er juist weinig mee hoeft te doen omdat hij het automatisch doet.

En de extra sensoren? De oudere robotstofzuigers van hun hebben al een teveel aan sensoren, en een te weinig aan samenwerking tussen die sensoren.
Ik heb nu wel stukken waar ik liever heb dat die niet komt omdat het meubels of dingen zijn met lage randen waar hij overeen en zich op cast rijdt. Dat kan ik nu niet tegenhouden of permanent van die lelijke strips overal op de grond plakken :x
Ook kan ik nu nooit een map opslaan omdat ik hem op meerdere verdiepingen gebruik en hij telkens opnieuw de map maakt.

Dat mis ik wel. Dat hij de ruimte zou herkennen en dan weet waar die wel of niet moet rijden.
Die opties heb je met de 1S wel, heb bijvoorbeeld een zwarte lange deurmat waarbij de stofzuiger op verdwaald raakt. Die heb ik dus als No-Go zone ingesteld en daar gaat hij dat ook niet naartoe
Maar kun je dat ook in verschillende ruimtes/verdiepingen instellingen en dat hij zelf herkent waar die is?
Dat stukje moet ik nog even testen. Het is boven alleen even een verhuis zooitje, dus die functie zal ik volgende week even uitwerken
De S50 heeft een extra functionele knop ("de lokale poetsknop") die we erg vaak gebruiken. Ziet er niet naar uit dat deze dat heeft. Hierdoor ben je meer van je smartphone afhankelijk, terwijl het nu soms snel de robot op de plek zetten is en even de anderhalve meter laten stofzuigen. Ik zou de functie niet kunnen missen.
Nog nooit gebruikt, dus ik kan hem wel missen. :p
Bedoel je dat ie dan ter plaatse een vierkante zone schoonmaakt als je de knop indrukt? Dat heeft de versie 1 van de Xiaomi ook al door de Home knop ingedrukt te houden. Ik weet niet of dit bij de 1s ook zo werkt!
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, heb zelf geen ervaring met de S50/S51.
De 1S heeft overigens geen dweilfunctie, dus die ben je wel kwijt.

Wat zijn voor jou de must-have factoren van de robotstofzuiger?
Hoi @JustinoFTW, kun je toevallig ook iets zeggen over het geluid? En wat is je ervaring over tapijt? Ik zie alleen dat je het als minpunt hebt aangegeven, maar kan zo snel niet terug vinden of het daadwerkelijk moeite heeft met (laa of hoog?) polig tapijt :)
Ik ben eigenlijk ook wel erg benieuwd naar de geluidsbeleving. Ik heb nu een aantal robot stofzuigers gezien en vind ze allemaal wat lawaaierig. Verder realiseer ik me ook wel dat dat inherent is aan een stofzuiger, maar iemand mag wel hoopvol blijven dat ze daar in China iets op gevonden hebben.
Oh, mijn ervaring is juist anders: ik heb er een paar gehoord, en destijds de Roomba 780 die ik had vond ik merkbaar stiller dan m'n gewone stofzuiger. Zelfs m'n cv-monteur van een kat (die weg duikt bij stofzuiger geluid) vond de Roomba acceptabel. Vandaar dat ik nieuwschierig was hoe de Xiaomi 1S het op dat vlak doet.
Ik vond het geluid reuze meevallen, zeker in vergelijking met mijn eigen stofzuiger. Staat meestal op MAX, maar je kan dus ook nog lager qua zuigkracht/geluid.
Qua tapijt, ik heb een zwarte droogloopmat met ribbelprofiel. De robot denkt dat hij elke keer valt, dus raakt nogal gedesorienteert. Heb die zone dus even als NoGo ingesteld

rens-br Forum Admin IN & Moderator Mobile 27 juni 2019 10:02
Mooie review inderdaad. Ik heb zelf de eerste generatie (de officiële voorganger dus) en die bevalt mij prima. Ik had nog wel een paar vraagjes:
Het stofbakje is qua grote gelijk gebleven, deze is nog steeds 0,42 liter. Door de sensor aan de binnenkant krijg je een melding zodra deze vol zit.
Is dit inderdaad een sensor of een algoritme wat na 'x' zuigbeurten aangeeft dat hij vol is?
De handleiding is overigens wel in het Chinees, en voor de 1S is er helaas nog geen Engelse variant (zal dit updaten zodra deze er wel is)
Bij de eerste versie was de documentatie e.d. ook in het Chinees, maar was de vacuum zelf wel in het Engels. Is dat nu ook weer zo? Of praat de Vacuum ook Chinees?

Het dock ziet er verder nagenoeg hetzelfde uit als mijn versie. Heeft de stroomkabel weer een C7 aansluiting of zit deze vast?

[Reactie gewijzigd door rens-br op 23 juli 2024 17:28]

Zover ik kon vinden is het een sensor, maar ik ga het voor de zekerheid nogmaals nakijken.

De app is direct Engels (mijn telefoon staat ook op Engels) maar de robot na het koppelen direct Chinees te praten. Als je daarna de Voice Pack op Engels zet heb je dat probleem ook opgelost.

De stroomkabel is inderdaad C7, ook te zien bij de extra foto's. Dus mocht je een langere nodig hebben kan je deze ook gewoon kopen en aansluiten.

Ik zal je vragen ook even verwerken in de review, inderdaad goede punten.

rens-br Forum Admin IN & Moderator Mobile @JustinoFTW27 juni 2019 10:17
Dat is een mooie toevoeging. Die heeft de eerste versie niet en die mis ik soms wel.

Verder goed om te zien dat het gewoon werkt in het Engels dus.
ACM Software Architect @rens-br28 juni 2019 13:56
Het is nu nog te vroeg om aan @JustinoFTW te vragen, maar ben wel benieuwd hoe goed dat na een paar maanden stofzuigen werkt.
Mijn stofbakje - van ook de originele - heeft na 320 stofzuigbeurten toch wel een dunne, maar enigszins permanente stoflaag aan de binnenkant opgebouwd. Dat komt er in ieder geval met uitkloppen niet meer uit en ik ben te lui om er een doek doorheen te halen...

Als de sensor dan zou concluderen dat ie vol is, zou het nut wel afnemen.
rens-br Forum Admin IN & Moderator Mobile @ACM28 juni 2019 14:05
Dat is een interessante vraag. Nu we het daar over hebben, ik ben ook heel benieuwd hoe (goed) die sensor überhaupt werkt. Zijn er wel eens false-positives?

Kan mij voorstellen dat er wel eens wat stof o.i.d. voor de sensor zit, waardoor hij denkt dat hij vol is (maar dat niet is)

Overigens heeft mijne inmiddels 267 cleanups* gedaan, uitgespreid over ongeveer 1,5 jaar. En ik heb hetzelfde 'probleem'. Vooral de combinatie kattengrit, kattenharen en stof blijft lekker aan de binnenkant zitten.

*Funfact. Tijdens die 267 cleanups heeft hij 9629 m2 afgelegd en heeft daar 9591 minuten over gedaan.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 23 juli 2024 17:28]

ACM Software Architect @rens-br28 juni 2019 14:09
Inderdaad, zal er ook vanaf hangen waar en hoe ie dat meet. Mijn stoflaag zit met zijaanzicht meestal zoiets: /] waarbij die ] het filter is. Als het ding aanneemt dat het -] vol hoort te lopen, dan gaat ie al snel claimen dat het bakje vol is.
En soms is het stof erg luchtig, waardoor met wat proppen er vast nog wel wat meer in had gekund :P

Maar ik maak 'm zelf ook de meeste keren direct bij thuiskomst leeg. Dus zolang het geen false positives geeft, zou het voor mij weinig uitmaken om zo'n functie erin te hebben.
rens-br Forum Admin IN & Moderator Mobile @ACM28 juni 2019 14:14
Een foto zegt meer dan 1000 worden is in dit geval wel van toepassing denk ik, haha. Maar ik begrijp wel ongeveer wat je bedoeld.

Mijne staat onder het bed en kan er dus niet bij 'in rust'. Ik heb dus een script gemaakt in Domoticz dat hij naar de prullenbak komt gereden. Nu voer ik dat commando een keer in de X tijd handmatig uit, maar ik zou dat met zo'n sensor mooi kunnen automatiseren.
Zover ik begrepen heb is het een soort druk-sensor, maar ik weet het nog niet 100% zeker.
Ben er helaas nog niet verder aan toegekomen maar zal het in de review toevoegen zodra ik de info heb.
Goede review! Dank je wel : )
Mijn eerste echte Tweakers review :9
Anoniem: 937499 28 juni 2019 17:50
Wat een goede review! Heb hem gisteren binnen gekregen en nu ook alles uit aan het vinden.
Ben benieuwd naar jouw ideeën over het gebruik van meerdere maps voor verschillende etages.
En gebruik jij hem in combinatie met google assistent of Alexa?
Dank!
Ik hoop volgende week de multi-floor uitgewerkt te hebben. Zit momenteel in een binnenhuis verhuizing, dus de stofzuiger kan boven nog niet aan de slag
Ik heb een Alexa Dot gen3, maar heb deze momenteel nog niet getest (heb de Dot net binnem)
Hoi Gerco,

map-saving/multiple-maps gister even getest en het werkt erg goed!
Heb het in mijn review uitgewerkt, wellicht makkelijker om dat stukje nog even door te lezen.
Anoniem: 937499 @JustinoFTW2 juli 2019 20:08
Hoi Justino,
Bedankt voor je update! Was zelf ook al even aan het puzzelen geweest maar had zelf het basisstation niet mee naar boven genomen. Neem jij het basisstation nu elke keer mee als je de tweede verdieping gaat stofzuigen? Of was dit eenmalig om een goede kaart te creëren en laat je hem vervolgens altijd op hetzelfde punt beginnen?
Ik neem inderdaad beide mee, dan heeft hij een vast beginpunt.
Wellicht dat ik ooit een 2e basisstation koop, maar voor nu is dit voldoende (extra basisstation is 60€)
Weet je of hij kan omgaan met meerdere verdiepingen?
Ik heb namelijk niet zo'n zin om 3 stofzuigers te kopen, dus wil hem elke dag van verdieping wisselen. Maar vraag me af wat er dan gebeurd met de kaart die hij opbouwt.
Ik heb wel een paar opgeslagen kaarten in de app (door het schuiven van meubels). Zodra de verhuizing thuis klaar in boven ga ik de multiple-map feature uitschrijven. Kom ik op terug! :D

Hoi Sunnie,

map-saving/multiple-maps gister even getest en het werkt erg goed!
Aanhakend op het multimap en mapping gedeelte, hoe goed is het bijleren, kan die dat uberhaupt? Ik had bijvoorbeeld de kamerdeur dicht staan bij de eerste ronde. En nu openstaan, gaat hij leren dat daar ook nog ruimte is? Als ik bijvoorbeeld een voetenbank verplaatst, waar hij eerst niet bij kon, gaat hij dat stukje dan ook meenemen?

Of moet ik telkens als er iets significant anders wordt in het huis, hem een volledig nieuwe kaart laten maken? Ik heb hem nu met de hand de gang ingestuurd via remote control, maar dat stukje grijs op het kaartje, kan ik hem niet als zone opgeven.

Bedankt voor de review erg duidelijk! ik had nog wel een vraag als de robot leeg is en zichzelf weer heeft opgeladen gaat hij dan ook verder waar hij gebleven was?
Dankje!
Ik durf het je niet te zeggen Dennis. Zelfs op Max haal de robot makkelijk alles op een halve accu lading.
Ga het wel even voor je uitzoeken, maar lijkt mij dat dit wel het geval is aangezien de route die al gereden is ook te zien is op de map. Simpelweg bij dat punt verder gaan lijkt mij dan meer dan normaal
. (foutje, moest naar Ronker)

[Reactie gewijzigd door JustinoFTW op 23 juli 2024 17:28]

Is hij te koppelen met Home assistant?
Jazeker!
Ik ga binnekort zelf over naar Home Assistant, dus heb hier zelf nog geen ervaring mee.

Overigens geeft @Radiance aan dat de 1S met zijn Home Assistant is gekoppelt.
Zie ook https://gathering.tweaker...message/59124212#59124212
Top. Heb hem al besteld. Kon het weer niet laten.
Veel plezier met de robot! 8-)
Heb de robot dus een tijdje in bezit. Doet zijn werk helemaal top.

Maar waar ik tegenaan loop is de multifloor functie. Zodra ik beneden een map heb en de stofzuiger boven zet en daar een map laat maken nadat ik reset heb gedaan. Maakt hij daar ook prima een map.
Vervolgens Restore ik de map van beneden en zet hem terug op de zelfde plek.

Maar dan maakt hij uiteindelijk toch weer een nieuwe map en zit ik uiteindelijk met 3 mappen van beneden en is mijn map van boven weer verdwenen. Ook andersom, heb ik wel eens meerdere mappen van boven gehad. (Is maar net waar hij vaker dan eens gebruikt is voordat ik hem weer verplaats)

Meer mensen die hier last van hebben of een oplossing voor hebben?
Ik durf het zelf helaas niet te zeggen, na het verplaatsen en "use this map" te gebruiken komt er bij mij geen nieuwe map bij.
Wellicht dat je het via het S1 topic kan vragen?
[Xiaomi Mi Vacuum 1S (2019)] Ervaringen & Discussie