Motorola One Vision Brons Review

4444janus Testpanel
17 juni 2019, laatste update op 18 juni 2019, 2.686 views Testpanel

Motorola One Vision Brons

Een zeer goede telefoon als je opzoek bent naar een budget smartphone die weinig concessies maakt.

Pluspunten

• Mooi helder scherm
  • Plastic hoesje meegeleverd
  • Goede camera
  • Prijs
  • 128GB + plek voor een microSD of extra sim kaart

Minpunten

• Geen notificatie led
  • Camera bump zonder hoesje
  • Soms zwarte randen bij apps/videos door de aspect ratio
  • Accu zou groter mogen

De Motorola One Vision is uitgekomen in mei 2019 en is de opvolger van de Motorola One. Het is een midrange telefoon met Android one (komt met Android 9 Pie) en is op het moment van schrijven beschikbaar voor 290€.
In de doos zit de telefoon, TurboPower lader, USB-C kabel, SIM-pin, Handleidingen, oortjes en Clear cover. De Clear cover (plastic hoesje) zit al om de telefoon.
De Power en volume knoppen zitten beide aan de rechterkant, linksboven de headphone jack, links de simkaart tray en onderaan een usb c ingang met rechts daarvan de enkele speaker die helaas makkelijk te blokkeren is met je hand. Het geluid is voor een telefoon zeer goed en kan vrij hard. Ook op vol volume is het geluid goed en begint het niet te kraken.

Er worden oortjes meegeleverd (zie foto hieronder). De kwaliteit is zeer matig maar als je niks anders hebt zijn ze prima te gebruiken. Als je de radio wilt gebruiken moet je de oortjes gebruiken omdat deze als antenne dienen.https://tweakers.net/i/AgP-rsfatfiHt18yTuWZgK19Dzw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/531543/1HCv5s17VA0oO5yG3KGv4u7aeJCGiLaCd0EeCNeqaTXTdqvxdE?f=620xauto
Bouwkwaliteit
De telefoon is niet waterdicht maar wel waterafstotend, hij kan dus tegen wat regen. Hij heeft een IP52 rating.
De telefoon heeft een glazen achterkant, het voelt goed en stevig aan al zou ik de telefoon niet zonder hoesje willen gebruiken omdat glas toch wat makkelijk breekt als het op steen valt. Het fijne is dat Motorola standaard een plastic hoesje meelevert.https://tweakers.net/i/6aeoJgRSXqm6ZjBqBGYIKYMsnoQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/531543/1HCBQM1nBJejkSShbwAS0NCUMINYU6xx9D5W3x0eu7KqCvKKee?f=620xauto
Scherm
Het scherm heeft een resolutie van 1080*2520 en heeft een PPI van 432. De aspect ratio is 21:9. Deze aspect ratio is zeer fijn om te gebruiken als de software dit ook ondersteund. Bijvoorbeeld sommige video’s vullen het hele scherm, het enige wat dan in de weg zit is de front facing camera die linksboven op het scherm zit. Dit vond ik zelf niet vervelend. Er zijn helaas ook video’s en apps die deze aspect ratio niet ondersteunen, hierdoor krijg je zwarte randen aan de zijkant van het scherm. Ik ben gelukkig maar 1 app tegengekomen die hier last van had (Riptide GP2, waarschijnlijk probleem van de developer). Ook vullen films en series van bijvoorbeeld Netflix vaak het volledige scherm.
Accu
Er zit een accu in van 3500mAh, dit zou meer mogen zijn. Met licht gebruik (browser, youtube, whatsapp) kreeg ik rond de 6 tot 7 uur aan screen on time. Met wat zwaarder gebruik (google maps, grafisch intensieve games, 4g i.p.v. wifi) zat ik rond de 4/5 uur aan screen on time.https://tweakers.net/i/9JxL-ryLpMAeOj0NdwDQvCmhahs=/620x/filters:strip_exif()/m/531543/1HCBQM2fh4MbDotaM2SuY5Fl4Rr7DSGecFLMJva7WtYxjJupvi?f=620xauto
Hardware en Benchmarks
Er zit een fingerprint scanner aan de achterkant van de telefoon die goed en snel werkt. Het enige nadeel is dat die aan de achterkant zit dus als de telefoon op tafel ligt kan je deze niet gebruiken. Als de telefoon unlocked is en als je je vinger naar beneden beweegt over de fingerprint scanner komt het notificatie scherm naar beneden, dit is zeer handig als je de telefoon met 1 hand vast hebt.
Er zit 128GB opslagruimte in wat uit te breiden is met een microSD kaart (max 512GB). Dit zie je niet veel meer voorkomen, zeker niet bij de wat duurdere smartphones dus dit is een grote plus. Als je genoeg hebt aan 128GB kan je er ook voor kiezen om een tweede sim kaart te plaatsen en de telefoon te gebruiken als bijvoorbeeld werk en privé telefoon. Ook heeft de telefoon Bluetooth 5.0 en NFC. De tril motor is goed hard en consistent.
De lengte van de telefoon zorgt ervoor dat als je iets moet aantikken bovenin het scherm dit niet te doen is met 1 hand. De telefoon heeft geen notificatie LED wat ik toch erg mis omdat je bijvoorbeeld niet snel kan zien of de telefoon opgeladen is of dat er een bericht is binnengekomen.

De Vision One bevat de Samsung Exynos 9609 processor with 2.2 GHz Octa-core CPU, Mali G72 MP3 GPU en 4GB aan ram geheugen. Tijdens mijn gebruik was de telefoon altijd heel vloeiend en haperde nooit, ook kon ik grafische intensieve games spelen zonder problemen (Bijvoorbeeld Asphalt 9, Riptide GP2 en République).

AnTuTu Benchmark 7.2.2
MEM: 11027

Geekbench 4
CPU: Single-Core score 1603
Multi-Core Score 5415

Om de benchmarks te vergelijken heb ik dezelfde benchmarks gedraaid op mijn Oneplus 3T (Snapdragon 821 i.c.m. Adreno 530 en Android 9):
AnTuTu Benchmark 7.2.2

Geekbench 4
CPU: Single-Core score 1784
Multi-Core Score 4204
Bereik
De Vision One kan ook nog bellen, de kwaliteit hiervan is prima. Ik was goed te verstaan en mensen zijn duidelijk te verstaan, ook op de luidspreker.
4G werkte ook prima zonder problemen en was snel.
GPS deed het ook goed, het duurde alleen wel even om de eerste keer de telefoon te lokaliseren. Daarna werkte de GPS prima.
Android one
De One Vision wordt geleverd met Android One. Dit is door Google opgezet om in eerste instantie goedkopere telefoons te voorzien met software die ook goed werkt op wat minder goede hardware. Waar het op neerkomt is dat Google direct updates levert en er niet nog een third party (e.g. Motorola) dingen verandert aan de software. Hierdoor is het bijna een stock android ervaring zoals bijvoorbeeld de pixel telefoons van Google ook hebben. De One Vision heeft hierdoor bijvoorbeeld standaard Google assistent, Google photos als galerij app en Google Lens is te openen via de camera app. Motorola en Google garanderen minimaal twee grote updates naar android Q en R en je kan minimaal tot drie jaar na mei 2019 security updates verwachten.

Motorola heeft wel een paar extra software functies toegevoegd aan de telefoon. Zo kan je de telefoon draaien om de camera te openen of twee keer naar beneden en omhoog bewegen om de zaklamp te activeren. Ook kan je een screenshot maken door met drie vingers het scherm aan te raken. Zelf heb ik deze functies vrij snel uitgeschakeld omdat ik ze niet gebruikte.

Door stock android draait de telefoon zeer vloeiend, ik heb ook geen crashes of haperingen ondervonden tijdens mijn gebruik. Ook kun je snel updates verwachten nadat Google deze heeft aangekondigd. Het update proces is ook fijn, als je de telefoon update kan je deze voor het grootste gedeelte nog gebruiken. Daarna moet je hem ff opstarten en heb je de nieuwste software.https://tweakers.net/i/nrXX9s_GUCsMy-zSC0TNBx4abuc=/620x/filters:strip_exif()/m/531543/1HCBQMWXSREnD75sUhAObaawXrz359Pa5ZFJr6nO5sEwexh2kY?f=620xauto
Camera
Motorola adverteert veel met de camera van deze telefoon en de kwaliteit van foto’s met weinig licht. Er zit een 48 MP sensor + 5MP aan de achterkant en een 25 MP sensor aan de voorkant. De tweede 5MP sensor aan de achterkant wordt gebruikt om de diepte te meten in foto’s en kan worden gebruikt i.c.m. de portrait camera modus om de achtergrond vager te maken. Het resultaat is zeer goed. Er kan worden gefilmd met een resolutie van 4K 30fps zonder OIS. Als je de kwaliteit verlaagt naar 1080p kan er wel gebruik worden gemaakt van stabilisatie. De Camera bevat onder andere de volgende functies: Portrait, Cutout, Spot Color, Night Vision, Cinemagraph, Panorama, Live filter, Slow motion, Timelapse en Youtube live. Ook is het mogelijk om foto's op te slaan in RAW formaat, hiermee is het makkelijker om foto's te bewerken in bijvoorbeeld photoshop.
De kwaliteit van foto’s met weinig licht is zeer goed voor een smartphone met deze prijs. De night vision instelling zorgt voor meer details in de foto maar de foto lijkt minder echt op de werkelijkheid.
https://tweakers.net/i/SlygevMMORcxjeH-PbBvQdJNjtE=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/531543/1HCuBj2d0gfw4J42KwkBKeQxWaNQ12gjt3YrOexpjjSh7Plrje?f=620xauto Automatische instellingen zonder night vision

https://tweakers.net/i/1z9VOLmZoeNb__pKVv2Wo0mrTko=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/531543/1HCuBjywlfYhWI0rqlN0rEiLfvcBs8Uq0jZHfU6HignQSV6Mfa?f=620xauto Met night vision

Selfie camera:https://tweakers.net/i/b7SKrtPTG0dTYgVj5a5_LSd7aps=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/531543/1HCRiuQCQuaVA8pBEITfV3bRDIW4cjnWBUhNn1cWmnzB87nrTV?f=620xauto
De Motorola Vision One is een zeer fijne telefoon me veel features die je niet zou verwachten voor deze prijs. Het scherm is mooi en scherp genoeg, de camera maakt mooie foto's en heeft meerdere leuke functies. Hij heeft of een dual sim of plek voor een microSD kaartje.

Helaas heeft de telefoon geen notificatie LED, de aspect ratio is niet altijd ondersteund en zijn de hardware specificaties niet geweldig. Ondanks deze verwaarloosbare nadelen is het een geweldige telefoon voor deze prijs. Ik geef het 4/5 sterren en kan deze telefoon iedereen aanraden die opzoek is naar een goede betaalbare telefoon die niet het beste van het beste wilt.
Specificaties:
Operating SystemAndroid™ 9, Pie with latest Android™ OS upgrades
System Architecture/ProcessorSamsung Exynos 9609 processor with 2.2 GHz Octa-core CPU and Mali G72 MP3 GPU
Memory (RAM)4GB
Storage (ROM)128GB with microSD Card support (up to 512GB)
Dimensions160.1mm X 71.2mm X 8.7mm
Weight180g
Display6.3” FHD+ (1080*2520) 432 PPI, LTPS IPS
Battery3500mAh, Non-removable
Charging15W TurboPower for up to 7 hours of power in 15 minutes of charging
Water ProtectionIP52
Networks4G LTE (Cat6), UMTS / HSPA+, GSM / EDGE
Bands (by model)2G: GSM band 2/3/5/8, 3G: WCDMA band 1/2/4/5/8, 4G: LTE band 1/2/3/4/5/7/8/12/17/28/66
Rear Camera48 MP sensor + OIS + 5 MP, F1.7, Quad Pixel, 1.6μm, dual CCT LED, output 12 MP photo
Video CaptureUHD@30fps, FHD@30fps, FHD@60fps, HD@30fps
Wi-FiWi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 2.4GHz + 5GHz, Wi-Fi hotspot
Speakers/MicrophonesBottom-ported speaker, 2-Mics
NFCYes
Location ServicesGPS, AGPS, GLONASS, Galileo
SensorsFingerprint reader, Proximity sensor, Accelerometer, Ambient Light sensor, Magnetometer, Gyroscope
ColorsBronze Gradient; Sapphire Gradient
In-Box AccessoriesEarphone, protective cover, TurboPower™ charger, USB cable

Heb jij ook een Motorola One Vision Brons?

Ik ben "in de markt" voor een nieuwe smartphone omdat het scherm van m'n Samsung Galaxy J5 aan diggelen is (verving een lamp, liet een onderdeel vallen, bovenop de J5 8)7 ).
En zat ik te denken aan een Samsung Galaxy A40 of A50, je fraaie _/-\o_ review maakt me aan het twijfelen...
Dat "Android One" is toch ook wel een fraai verkoopargument :9

[Reactie gewijzigd door G.Shumway op 26 juli 2024 21:35]

Dankjewel, altijd leuk om te horen. :D
Als je nog vragen hebt of wilt dat ik nog iets uitzoek over het toestel hoor ik het graag!
Ben wel benieuwd welke je nu hebt gekozen.
Ik heb 2x een A40 besteld en geretourneerd als gevolg van een defecte sensor.
@div-er Ik ben voor de A50 gegaan. Bol.com had 'm onlangs in de dag-aanbieding voor €259 :) en daar kon ik geen weerstand aan bieden :9 Supertevreden met de A50 (alleen het meebestelde hoesje/bookcase is prut).
Mooi toestel ja, vond ik net wat te groot (dwz mijn wederhelft).
Veel plezier ermee!

Btw ik wil een Pixel 3A
Heeft deze smartphone een kompas?
Hey @maikhan, deze smartphone bevat een kompas sensor.
Er zit geen kompas app vooraf geïnstalleerd maar die zijn te vinden in de play store.
Thx 4444Janus _/-\o_

[Reactie gewijzigd door maikhan op 26 juli 2024 21:35]

Hallo,
Ben op zoek naar een opvolger voor mijn nexus 5x die in de gekende "bootloop" is gegaan. Vooral een zo clean mogelijke android is een vereiste.
Zou deze one vision nog op de kop kunnen tikken voor 249 euro, wat nog een mooie prijs is (vind ik).
Hoe bevalt de one vision nog op heden in het dagelijks gebruik?
Werken de meeste gekende apps zoals youtube goed met het 21:9 scherm?
Ik lees dat sommige mensen soms "drop-outs" hebben van zowel mobiele data als wifi-verbinding, heb jij daar last van (gehad)?
De punch hole van de selfiecamera is idd iets groter dan de concurrentie, stoort dit in bepaald apps?
Alvast bedankt voor je feedback ;)
Hey @Notifier 2.0 ,
Excuses voor de late reactie.
Ik gebruik deze telefoon nu een jaar en ik ben er nog steeds zeer over te spreken. De telefoon is nog zeer smooth in gebruik en de accu is nog prima om een dag vol te houden.

Bij YouTube kan je het scherm vullend maken, hierdoor zie je bij video's wel minder doordat er iets van het beeld wordt gecropped.

Ik zelf zoom nooit in en kijk met zwarte balken links en rechts. Na een paar weken was ik hier aan gewend en heb ik er verder geen last van gehad.

Ik heb zelf geen "drop-outs" ervaren.

Als de app het hele scherm gebruikt heb je inderdaad dat de punch hole in de weg zit. In de eerste week was dit even wennen maar al zeer snel keek ik er niet meer naar en heb ik er bij geen enkele app echt last van gehad.

Succes met het vinden van je opvolger!
Hallo 4444janus,
Geen excuses hoor, ben ondertussen 2 weken in het bezit van deze motorola one vision, en er heel tevreden mee!
De maximale helderheid van het display is wat minder dan mijn vorige smartphone, een nexus 5x, maar verder een prima display en de punch hole went snel.
De luidspreker klinkt opvallend goed, maar het geluid van 3.5 mm poort klinkt eerder gewoon als ik het opnieuw vergelijk met de nexus 5x die ik had. Maar voor dit geld, zeker niet slecht!
Ook voelt de one vision snel genoeg aan, mede door de pure android die erop staat, wat voor mij een voorwaarde was.
Ook het inschakelen van de camera door 2 maal kort na elkaar de aan/uit-toets in te drukken, vind ik schitterend.
Denk wel dat de one vision de komende jaren zijn dienst zal bewijzen :*)