Dell UltraSharp U3219Q Zilver, Zwart Review

15 juni 2019, laatste update op 15 juni 2019, 2.345 views Rapporteer

Deze Dell Monitor is een elegante 31.5 Inch 4K monitor die op elk bureau niet zal misstaan! Vind je het design belangrijk, en schakel je vaak tussen 2 computers, dan is dit Dell scherm een goede keuze!

Pluspunten

• Design (subjectief)
  • Ingebouwde KVM switch!
  • Prima kleurweergave
  • PIP functie
  • Dunne schermranden
  • Monitorstand prima (goed draaibaar en instelbaar)
  • Energieverbruik relatief laag

Minpunten

• Geen native 10-bit paneel
  • Geen Thunderbolt aansluiting
  • Geen speakers aanwezig
  • HDR 400 is niet echt een toevoeging
  • Prijs (voor 300 euro minder heb je ook een goede 4K monitor)
  • 3 display aansluitingen (en vanwege KVM switch in sommige situaties 2) is wat mager

Dit Dell scherm heb ik aangeschaft om met mijn videobewerkings PC te gebruiken. Het design en de ingebouwde KWM switch (en ervaringen met Dell schermen uit het verleden) hebben mij overgehaald om dit scherm aan te schaffen. Een andere kanshebber was de LG 34WK95U. Dit 5K scherm is groter (meer pixels in de breedte) en heeft een thunderbold aansluiting. Nadelen van dit scherm zijn het design, bouwkwaliteit en de instelbare voet (het scherm kan niet hoog genoeg omgoog gezet worden). Samen met de (uiteraard) hogere prijs toch voor de Dell UltraSharp U3219Q gekozen.

Ik heb (nu) nog geen uitgebreide ervaringen, maar mijn eerste indrukken en ervaringen zijn positief.

Het design is inderdaad wat ik er van verwacht had. De dunnen randen zijn super mooi en het scherm neem relatief weinig plaats in. Dat is voor mij belangrijk omdat ik maar een ondiep bureau heb. Dit scherm vervangt mijn oude UltraSharp U3219Q 27" monitor, en neem maar iets meer plaats in.

De 27" WQHD monitor gebruikte ik i.c.m. Windows op 100% schaling. Vanwege de hogere dpi van de 31.5 4K scherm overweeg ik om de schaling op 125% te zetten, aangezien het allemaal wel erg klein wordt op 100%. Dit scherm in 34" uitvoering zou helemaal perfect zijn!

De kleurweergave is prima out-of-the-box. Er zit een calibratierapport bij de monitor. Ik ga de monitor zelf nog kalibreren met een colorimeter.

Er zijn geen pixeldefecten aanwezig in het scherm. Dat is standaard het eerste wat ik check na aanschaf van een nieuw scherm.

Als het scherm nog ingebouwde spearers zou hebben en een Thunderbolt aansluiting zouden 5 sterren zeker verdiend zijn. Nu blijft het bij 4(.5) ster.

Heb jij ook een Dell UltraSharp U3219Q Zilver, Zwart?

Hoe zijn de zwartwaardes en contrast? Ik lees her en der dat deze erg slecht zijn.
Ik vind de zwartwaardes en contrast prima. Ik heb ze echter niet nagemeten. Waarom zouden deze slecht zijn? Er zit een prima IPS paneel in. Ik zet de brightness van de monitor echter niet hoog, omdat ik niet in een ruimte zit met direct zonlicht. Ik heb het paneel afgesteld op 140 nit en vervolgens gekalibreerd met een colorimeter. Dus mijn zwartwaardes zijn iig ok.

Dit is al mijn derde Dell scherm (ik heb ook een 24" Full HD en een 27" WQHD paneel, die inderdijd ook premium schermen zijn). Dit scherm vind ik echter het beste van de 3. De 2 andere schermen hadden wel wat last van backlight bleeding en clouding (wat je in de praktijk niet echt zag overigens).

Ik ben super tevreden ove het scherm. Design is geweldig (subjectief). Voor dit geld zijn er wel betere schermen verkrijgbaar (lees: met andere opties die je misschien belangrijker vind).
Check o.a. deze review :
Ik heb toevallig dezelfde 24 inch, van 10 jaar oud die dus blijkbaar op sommige gebieden beter is dan de nieuwe 3219q.
Ik heb helemaal geen reden tot klagen. Waarschijnlijk exemplarisch verschil. Daar staat Dell wel een beetje bekend om. Ik ben super tevreden over het scherm.