Jabra Evolve 75 MS Stereo( Met Stand) (Rood, Zwart) Review
13 juni 2019, laatste update op 14 juni 2019, 946 views
Rapporteer
Product gekocht
Op werk heb ik veel belletjes te plegen, conference calls te leiden en vind ik het prettig om mezelf soms even helemaal af te sluiten van de buitenwereld. Deze heatset is wat mij betreft uitstekend in staat mij hierin te ondersteunen.
Pluspunten
- Perfecte audiokwaliteit bij bellen
- 2x bluetooth
- Batterij capaciteit
Minpunten
- Opgevouwen nog steeds groot
- Prijs
- Zweetoren
Qua headsets heb ik al flink wat versleten door de jaren heen. De Plantronics Backbeat Go 3 gebruik ik nog steeds vaak voor muziek, maar de microfoon hiervan valt heel erg tegen. Alle achtergrondgeluiden zijn aan de andere kant van de lijn te horen. Dit ligt niet per se aan de techniek van Plantronics, maar meer aan de locatie van de microfoon die aan het draadje hangt. Aangezien ik afleiding in gesprekken niet nodig heb en ik het een kwestie van respect vind om een beetje je best te doen afleiding te voorkomen ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws. Aangezien de voorganger van de Evolve 75, de Evolve 65 mij heel erg goed is bevallen heb ik besloten niet van merk te switchen, maar gewoon weer Jabra te kopen.
Bellen: De belervaring is fantastisch. De ANC filtert herrie op de achtergrond voor mij, maar ook voor mijn gesprekspartner. Er zitten twee bluetooth modules in, dus ik kan zowel Skype op mijn Macbook als mijn mobiel verbonden hebben, schakelen tussen deze twee gaat soepel.
Wel ben ik een beetje verbaast dat ik de microfoon per se aan de rechterkant moet dragen. Bij de Evolve 65 kon je het stokje bijna 360 graden draaien en kon je dus kiezen of je deze rechts of links wilde, maar na twee weken gebruik heb ik nog niet gevonden hoe dit bij de 75 kan.
ANC, Automatic Noise Cancellation, is een hele fijne feature. Alle irritante ruis wordt gedempt tot 0 en andere geluiden zoals stemmen hoor je nog wel, maar zachter. Door op de knop links te drukken kun je meeluisteren zonder je headset af te zetten, maar dit is wat mij betreft een beetje een nutteloze feature. Als een collega iets aan je vraagt doe je gewoon je headset af, of half af, zodat hij/zij ook doorheeft dat je luistert. Door op een knopje te drukken heb je die non-verbale communicatie niet.
Bouwkwaliteit is redelijk tot goed, hoewel ik moet opmerken dat mijn vorige Jabra Evolve, op een gegeven moment is afgebroken. Nu gebruik ik zo'n headset dagelijks, dus een lichte gebruiker ben ik niet. Ik ga denk ik bij deze Jabra maar netjes elke keer het stevige hoesje dat is meegeleverd gebruiken ipv hem los in mijn tas te dumpen.
Wel voelt hij stevig genoeg aan en is het draagcomfort hoog. Doordat het on-ear is heeft het faux-leer contact met je huid en na een dag dragen kan dat warm worden. Voor mijn vorige Jabra had ik een stukje pantykous eromheen om dit te voorkomen. Het had Jabra gesiert dit mee te leveren. Zeker gezien de vrij forse prijs.
Muziek
Muziek luisteren gaat ook prima en de geluidsweergave is OK, maar niet spectaculair. Dit hoeft ook niet, want bellen is waar deze headset voor gemaakt is en voor de middentonen is hij geoptimaliseert lijkt het. Daarnaast ben ik niet een audiofiel die te vinden is in het Zilveren HiFi Kabels gesmeed bij maanlicht topic hier op GoT.
Mijn doorslaggevende features
- ANC
- 2 bluetooth modules
- Hoge batterijcapaciteit
- Passthrough opladen (opladen tijdens het bellen)
- Siri via een knopje
Edit: Ben nu in Wenen voor werk en twee dingen vallen me op:
1) zweetoren als het warm is
2) heb de case thuis moeten laten omdat deze niet in mijn laptoptas past en heb hem dus los in mijn tas wat de levensduur negatief beinvloed.