Bij deze mijn allereerste review voor Tweakers.net.
Ik heb deze netbook inmiddels een paar maanden en ondertussen een paar modificaties gemaakt zoals de
FULL ION hack en het geheugen uitgebreid naar 3GB. Officieel was deze netbook uitgerust met Windows XP, maar dmv een upgrade staat er nu Windows 7 Ultimate op.
Ook heb ik een
aangepaste BIOS geflashed zodat er meer opties in het BIOS aanwezig zijn (zoals memory timings, overclock mogenlijkheden, geheugen toewijzen aan de grafische kaart en nog wat andere instellingen). Ik overclock mijn netbook (nog) niet, want de prestaties zoals die nu zijn, zijn werkelijk perfect voor mijn doeleinden. Het enige wat ik gedaan heb is het grafische geheugen op 512MB gezet (default is 224MB met 3GB RAM).
HD (1080p) speelt de Mini 311c perfect af zonder stotteren. Ik gebruik hier zelf wel XBMC voor, maar met Media Player Classic werkt het net zo goed. Youtube HD materiaal gaat niet helemaal zonder horten of stoten, maar dat komt omdat Flash Player 10.1 Beta nog niet helemaal geoptimaliseerd is (vandaar de BETA). Ik merk wel dat het steeds beter gaat met Flash als ik vergelijk met de RC1 en de RC3, die ik nu geïnstalleerd heb.
De accu gaat zo'n 5 á 6 uur mee bij actief gebruik met WiFi aan, en films kijken doet de accu het ongeveer 4.5 uur. Wel moet ik er bij vertellen dat ik gebruik maak van een ligt aangepaste "Balanced" power plan in Windows 7.
Call of Duty: Modern Warfare doet het erg leuk op dit ding, en Tales of Monkey Island speelt het netbook ook prima af zonder problemen. Verder heb ik eigenlijk geen spellen getest omdat ik het meer gebruik voor internet en video (evt. via HDMI op mijn TV). Games doe ik toch liever op mijn PC.
Tot slot nog even de WEI scores van Windows 7:
Processor: 2.3
Memory: 4.5
Graphics: 4.5
Gaming Graphics: 5.3
Primary Hard Disk: 5.7
Verder weet ik eigenlijk niet zoveel te vertellen, maar als er nog vragen zijn dan hoor ik die graag!