HiMedia Q10 Pro 16GB Review
7 juni 2019, laatste update op 9 juni 2019, 453 views
Rapporteer
Product gekocht
Voor de prijs is het een product die wel oke voldoet maar meer niet!
Pluspunten
- 4k Beeld weergave
- uiterlijk
Minpunten
- Interne HD loopt vast
- trage interface
- apparaat reageert traag op commando's
- update moeilijk te installeren alleen voor profs.
3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik was eerst 1 het bezit van de hi-media 3d speler, daar had ik het probleem met de interne HD die steeds vastliep en alleen de stroom eraf halen zorgde ervoor dat het apparaat weer kon functioneren. Toen kocht ik een 4K QLED 65inc tv van samsung en ben op zoek gegaan naar een redelijk betaalbare 4k mediastreamer en kwam weer uit bij hi-media de Q10. Ik heb een 2dehands apparaat op de kop kunnen tikken met een 1TB aanwezig voor 90 euro, aangezien mijn nas niet de snelste is gaat het 4k beeld en geluid happeren bij het streamen dus ik was blij dat de Q10 tot wel 16 TB aankon.
Bij het aanzetten van het apparaat moest ik wennen aan de nieuwe innterface en het beviel al gelijk niet . Ik vond deze traag en onoverzichtelijk en vooral onduidelijk. Het systeem menu gaat zo traag en met de vele opties word het heel onoverzichtelijk en kan ik weinig instellen.
Er bleek op de bijgeleverde schijf al wat 4K content aanwezig te zijn en speelde het af, het beeld is verbluffende en het geluid is subliem maar mijn 1 TB schijf is zo vol dus je hebt wel wat ruimte nodig. ik installeerde een 2 TB schijf voor geinstalleerd 4K HDR content deze moet ik wel via mijn pc op schijf zetten want de optie om de interne HD in mijn netwerk te zien heb ik nog niet gevonden.Maar helaas het apparaat deed hetzelfde als mijn vorige apparaat het liep vast met de 2 TB HD en als ik deze eruit haalde of Kodi gebruikte bleef het apparaat gewoon werken en loopt het niet vast. Misschien in de Toekomst een ander merk HD gebruiken ik heb to nu 2 TB schijven van Maxtor en WD green gebruikt.
Nieuwe updates van de Fabrikant zijn er niet, alleen aftermarket maar het installeren is ook weer een aparte vak die ik nog steeds niet beheer ( ook de tijd ontbreekt om dit soort dingen uit te proberen)
Update 09-06-2016: Gisteren de de nieuwe updates geinstatlleerd, wat een werk maar als je het in 1 keer goed doet dan kost het je 2 uur anders een halve dag .. ben benieuwd of al mijn slechte bevindingen hiermee worden opgelost.