Xiaomi Pocophone F1 (6GB ram, 64GB opslag) Blauw Review

7 juni 2019, laatste update op 7 juni 2019, 1.016 views Rapporteer

Absoluut een terechte aanrader voor het geld maar de software is een hindernis !

Pluspunten

• Prijs
  • Snelheid
  • Scherm

Minpunten

• Miui
  • Accu wel erg vlot leeg ( in miui 10 )

Al langer was ik op zoek naar een vervanger voor mijn moto Z play en had met name op prijs al een boel toestellen laten schieten.
De poco was alleen daarop al een optie maar de grootte was een hindernis voor me.
Eenmaal in handen viel dit echt 100% mee , het toestel is groot maar zeker niet lomp imho.
De notch is in vergelijk met andere toestellen misschien wat fors maar ik stoor me er niet echt aan, persoonlijk vind ik het scherm erg fraai.
De snelheid van het geheel heeft me echt verbaasd ; waar m'n Z in battery save mode maar amper vooruit te branden was voor m'n gevoel daar heeft de poco er altijd zin in.
Alles gaat buitengewoon vlot en soepel.

Het enige echte nadeel aan dit toestel is de software helaas ; miui mag inmiddels wel volwassen zijn geworden maar ik loop toch tegen teveel issues aan.
De accu loopt buitengewoon vlot leeg in miui 10 ( 10-15% in een nacht ; battery save aan , data, wifi , locatie , etc uit ) en dat zit me niet lekker.
Greenify heb ik tot nu toe niet werken kunnen krijgen en dat is vervelend omdat diverse apps gewoon blijven doordraaien in de achtergrond en ( naar mijn idee ) met miui niet 'plat' te krijgen zijn.

Ik heb de hoop gevestigd op lineage OS en ga op korte termijn m'n poco hier mee flashen.
Hopelijk gaat dat de irritatie van de software wegnemen.
De google camera mod kan ook in miui worden gebruikt en is een aanrader ; de kiekjes zijn zeker fraai te noemen !

Wie graag een redelijk compleet toestel wil hebben en enige moeite wil steken in het bewerken van de software zonder al teveel geld kwijt te zijn doet aan de poco een goede aankoop !

Heb jij ook een Xiaomi Pocophone F1 (6GB ram, 64GB opslag) Blauw?

Ik heb zelf deze accu-problemen niet gehad bij Miui, niet bij 9, niet bij 10. Mogelijk zit er toch ergens een app of probleem met jouw model? Loop eens de lijst aan apps na of probeer een fabrieks-reset (in het Pocophone topic heb ik dit probleem eerder langs zien komen en de reset heeft het toen opgelost).
Ik vind het accu-verhaal ook zeer vreemd. Ik heb nu een maand of 3 de F1 in gebruik, en het is veruit de meest zuinige telefoon die ik al gehad heb. Waar ik voorheen elke dag (en vaak meer dan 1x) mijn telefoon aan de lader moest hangen, kan ik met de Pocophone makkelijk 2 tot 3 dagen doen, ook al gebruik ik mijn telefoon vrij vaak.
Ik kan het verhaal van @sspiff ondersteunen. Ook ik kan makkelijk 2 dagen met mijn telefoon doen als ik geen zware applicaties erop los laat.
Nu laat ik bijna elke dag wel mijn Flitsmeister voor meer dan 1 a 2 uur per dag en die vreet wel wat batterij, maar over het algemeen zeer tevreden.

@@shicomm Ik zou dus ik ook maar kijken of er niet iets op de achtergrond draait dat je batterij leeg vreet.
@Wylana ; ik weet dat er een boel spul blijft "plakken" in de achtergrond maar ik kan dit vanuit miui de nek niet omdraaien en greenify wil niet werken helaas.. :(
Dit toestel wordt toch geleverd met Android One? Dacht dat daarmee dit soort bloated software verleden tijd was...
Helaas niet , er is een wel een xiaomi toestel wat met een reguliere one installatie komt
Misschien eens kijken om xiaomi.eu.

Ik heb zelf een MI8SE en ben zeer tevreden over deze rom.