Apple MacBook Pro 2016 15,4" met Touch Bar 2,7Ghz, 512GB Zilver Review
4 juni 2019, laatste update op 4 juni 2019, 331 views
Rapporteer
Product gekregen
Een duur product met toch wat kwalitatieve foutjes. Werkt buitenom de foutjes toch aardig bij dagelijks gebruik.
Pluspunten
- Scherm
- Trackpad
- Lichtgewicht
- Accuduur
Minpunten
- Scherm
- Toetsenbord
- Connectiviteit
- Behuizing
De Macbook heb ik via mijn werkgever gekregen om dagelijks voor het werk (en prive) te gebruiken, eerst was ik helemaal verliefd, tot er kleine mankementen om de hoek kwamen.
Het eerste wat mij opviel is dat er soms vreemde artifacts door het beeld heen schieten, dit gebeurd erg random en er is dan ook totaal geen peil op te trekken wanneer dit gebeurd en wat voor gedrag dit veroorzaakt.
Daarnaast heeft het scherm nog een andere kuur, het ineens verkrijgen van een oranje gloed. Nee het is niet de night shift modus, dit dachten mijn collega's namelijk wel. Het gebeurd erg random en ook hier is geen peil op te trekken. Je bent gewoon aan het werken in Word of je favoriete browser en ineens een oranje gloed over je volledige scherm. Wel fijn aan het scherm is de resolutie, op mijn monitor thuis (1920 x 1080) valt nu niet meer te werken.
De Macbook zelf is erg licht, maar de behuizing beschadigd wel eenvoudig, met name op de hoeken. Zo zitten er random putjes in waarvan ik de oorzaak niet (meer) weet.
Daarnaast is het toestenbord wel iets waar meerdere gebruikers over struikelen, zelf heb ik hier niet veel op aan te merken, anders dan hetgeen wat al bekend is. Sommige toetsen weigeren soms dienst. Bij mij gaat dit vaak gepaard met een gekke tik in / onder het touchpad, net of er iets los zit.
Het touchpad biedt een zee van ruimte, persoonlijk ervaar ik dit als erg fijn.
Maar voor het betere ontwerpwerk ben ik toch beter af met een externe muis.
De touchbar biedt in sommige applicaties mooie extra's, maar in andere mis je toch het e.e.a., zodat hij over het algemeen overbodig is. Zelf gebruik ik hem voornamelijk om de laptop te locken en unlocken middels de vingerafdruk of het volume / helderheid te regelen.
Voor het kleine bedrag krijg je stiekem een hoop laptop terug, maar alle bekende mankementen hadden hier geen onderdeel van mogen zijn in deze prijs.