Samsung The Frame 49" (2018) Review

TvVeelen
3 juni 2019, laatste update op 3 juni 2019, 3.358 views Product gekocht

Samsung The Frame 49" (2018)

Mooie tv, vooral als lijst aan de muur. Dit komt door de technologie: alleen het beeldscherm hangt aan de muur, de overige elektronica zit in een aparte 'one-direct' box, die met een glasvezelkabeltje met het scherm is verbonden (ook voor de voeding).

Pluspunten

• Mooi ontwerp
  • Redelijk goed beeld

Minpunten

• Kijkhoek valt erg tegen
  • Bijgeleverde sierlijst (eiken) erg lelijk
  • Ned. taal voor spraakopdrachten niet mogelijk

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb deze tv aangeschaft omdat ik een hekel heb aan zo'n groot zwart scherm in de kamer. En in dat opzicht voldoet de tv ruimschoots. In de z.g. 'Art-modus' (standby) is een kunstwerk naar keuze te zien met een zelf in te stellen (digitale) lijst in meerdere kleurvarianten. Door een lichtsensor past de kleurhelderheid zich aan en door een bewegingssensor schakelt de Art-modus automatisch uit na verloop van (een zelf in te stellen) tijd. Wanneer alle lichten in de kamer 's nachts uit zijn, gaat ook het toestel uit.
De kijkhoek valt me erg tegen. Vooral overdag moet je geen lichtreflecties hebben vanaf het punt waar je tv kijkt. Helaas geen ontspiegeld glas.

De mediamogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Met de kleine afstandbediening zijn alle mogelijkheden en extern aangesloten apparaten goed te bedienen.
's Avonds kijkt het best. De licht/donker-verhouding is niet goed in te stellen. Je krijgt voortdurend het idee dat het beeld wat 'te donker' is afgesteld en ik heb niet kunnen ontdekken hoe dit beter in te stellen.

Na aanschaf kan kosteloos een 'persoonlijke lijst' worden besteld in de kleuren 'licht eiken', 'donker mahonie', matzwart of wit. Ik heb de 'licht-eiken' besteld, maar het oogt als pure nep. Voor een toestel met een dergelijk prijsstelling valt meer te verwachten dan het plastic geval dat geleverd wordt.

Heb jij ook een Samsung The Frame 49" (2018)?

Nadat de bewegingssensor de Art-modus heeft uitgeschakeld, schakelt deze dan daarna de Art-modus ook weer automatisch in als er weer aanwezigheid wordt gedetecteerd?
Hai,

Ja, zowel overdag als je weer in de ruimte komt, waar de tv zich bevind, als ‘s morgens nadat de tv vanwege het donker is uitgeschakeld. De bewegings-gevoeligheid is instelbaar op drie niveau’s
Super! Bedankt voor je snelle antwoord.
Anoniem: 310408 5 juni 2019 10:43
De instelmogelijkheden zijn absoluut standaard op dit model. Heb je als eens geprobeerd alles in te stellen met behulp van een calibratie dvd? Dat zal een derde van je problemen meteen oplossen.

Een eiken randje om je TV kiezen lijkt mij inderdaad een risico, lol. Maar met een spuitbus verf kan je hem natuurlijk maken zoals je wil als je een verkeerde keuze hebt gemaakt. Zelfs het maken van een echte houten lijst is met dit model mogelijk! Zou ik persoonlijk ook niet doen maar ieder zijn meug.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 310408 op 23 juli 2024 10:30]