Even om mijn gebruik in perspectief te zetten: Ik kocht dit toetsenbord bijna 2 jaar geleden, toen voor 5 euro. Ondertussen heb ik het toch echt al heel intensief gebruikt.
De sporen van dit gebruik zijn nauwelijks merkbaar zoals je op de foto's kan zien. Daarnaast is ook nog geen voetje afgebroken onderaan en is nog geen enkele toets blijven zitten.
Daarnaast is het ook zeer makkelijk om toetsen te verwijderen van het toetsenbord om je toetsenbord eens te poetsen. Ze gaan er met gemak af en je moet helemaal niet zo heel veel kracht zetten om ze eraf te krijgen.
Behalve 2 stukjes glossy plastic onderaan is alles in zwart matte kunststof. Dit zorgt dus ook er nogmaals voor dat je weinig veroudering zal opmerken.
Het is wel zo dat dit type toetsenbord je moet liggen. Op zich is het een membraan toetsenbord, maar het doet zijn best om een soort van mechanische feel mee te geven. Persoonlijk vind ik dit niet zo erg, omdat ik van nature nogal een "zware typer" ben die zijn aanslagen wel met veel kracht neemt.
Maar daardoor kunnen wel veel mensen dit ervaren als lastig om met te schrijven of als "luid", want dat is het ook wel. Het is zeker geen stil toetsenbord. Dit kan je horen in de bijgevoegde video1. Let dus wel dat ik vrij zwaar typ. De tweede video is van een vriend die veel minder zwaar typt.
(Op een zelfde afstand opgenomen met eenzelfde toestel, zorg voor een gelijk geluidsniveau om het verschil te horen.)
Ik vind het persoonlijk een heel aangenaam toetsenbord om mee te typen, dat vele malen beter is dan de meeste toetsenborden van in de categorie 0-20 euro. Het is zeker ook veel beter dan al de membraan toetsenborden die meegeleverd zijn met prebuilts.
Wat wel jammer is aan dit toetsenbord, is dat de "shutdown" knop van dit toetsenbord (ja dit heeft er een) wel heel dicht staat bij de printscreen en de F12 knoppen. Ik heb al meermaals gehad dat ik daardoor per ongeluk de PC uitzette.
Ook hebben sommige toetsen wel wat wobble. Zeker de spatie kan wat bewegen in zijn plaatsje en ook de CapsLock heeft er wat last van. Dit is niet meteen iets wat je merkt tijdens het typen maar het kan sommige mensen misschien wel storen.
Ook nog iets om op te merken: De layout is iets anders geworden, met een dubbele backspace keygrootte, dus niet zoals op de foto's hier op Tweakers. Het toetsenbord heeft dus al een update gekregen en de foto's hier op Tweakers zijn al wat verouderd. Alle toetsenborden die je nu koopt, kijk maar op Bol, hebben dus nu de meer standaard layout, die wel fijn is.