Haar-, baard- en lichaamstrimmer, tevens scheerapparaat.
Vreemde eend in de bijt gezien de vorm, maar in het gebruik is dit geen enkel probleem en past het ding makkelijk in de hand en is tevens zeer handelbaar (en natuurlijk snoerloos). Laat je door de vorm niet afschrikken
Om bij lastige hoekjes te komen bedacht Philips dat het wel makkelijk zou zijn om er een draaibare kop op te zetten, in de praktijk maak ik er echter geen gebruik van (je draait gewoon het apparaat zelf eventjes om rond je oren te scheren).
Ik was op zoek naar een degelijk apparaat om mijn hoofd te scheren, dit lijkt een eenvoudige klus met een standaard tondeuse, maar in de praktijk zijn er toch wel kwaliteitsverschillen. Ik wilde graag eentje die echt kort kon scheren namelijk, de meeste tondeuses zitten op 0,5 tot 1mm, deze Philips laat bij mij net iets meer dan stoppels over, precies wat ik wil. De mesjes glijden probleemloos over je huid. Je moet natuurlijk wel erop letten dat je het apparaat in de juist hoek gebruikt om zo kort mogelijk te scheren en een beetje druk op je huid houden. Ik kon redelijk vlot door het haar komen, maar zeg erbij dat ik geen dichte haargroei meer heb. Iemand met een normale bos haar zal waarschijnlijk wel wat rustiger moeten scheren, het is geen apparaat met hoog vermogen.
Wil je overigens toch biljartbal gaan, dan kun je eventueel nog de normale scheerkop erop klikken en de boel volledig glad scheren zoals je bij je gezicht of je noten doet. met de normale scheerkop op het apparaat kun je, juist door de afwijkende vorm van het ding, vrij makkelijk scheren.
Ook qua geluid is dit apparaat positief: Slechts een niet (echt) storende snelle zoem .
Op de bouwkwaliteit valt weinig op te merken, het blijft echter wel een massaproductieapparaat dat van plastic is, maar de vorm ervan zorgt voor een redelijk stevig product. Zou je een meer solide product willen, dan zou het ding ook zwaarder worden en dat willen we weer niet. De draaikop voelt redelijk solide aan wat plastic betreft, de mesjes zijn zonder meer goed en scherp. Officieel hoor je vóór elke scheerbeurt er een beetje olie op te doen, zo houd je de mesjes veel langer goed.
De aan-/uitknop zit aan de binnenzijde, je moet deze vrij hard indrukken, je kunt hem niet per ongeluk weer uitzetten tijdens gebruik.
Verder vind je in de doos een meeneemetui, twee trimkammen, een scheerkop, een borsteltje, een microflesje olie en natuurlijk het laadsnoer.
Al met al is dit een uitstekend apparaat voor je volledige lichaam, diverse trimkammen zijn beschikbaar voor hoofdhaar, baard en ander haar, de scheerkop maakt het een volwaardig elektrisch scheerapparaat. De prijs van (momenteel) €59,- maakt het zonder meer tot een goede deal.