MSI GE70 2OE-012NL Review

31 mei 2019, laatste update op 31 mei 2019, 169 views Rapporteer

Laptop ruim 5 jaar geleden gekocht.
Meteen geupgrade naar 16 gig geheugen, en later de 2x 64GB SSD vervangen door 2x512GB SSD. Uiteindelijk de laptop moeten afschrijven op Plastic onderdelen waardoor de laptop letterlijk uit elkaar is gevallen.

Pluspunten

• snel
  • stabiele hardware
  • numpad
  • lichtgevend toetsenbord

Minpunten

• Bouwkwaliteit
  • groot formaat
  • gewicht

3 van 5 sterren (Voldoende)
De laptop heb ik in 2015 aangeschaft, het moest de laptop worden waar ik nog velen jaren mee vooruit kon. Ik schrijf deze review vooral voor mensen die deze laptop 2e hands tegen komen en mijn ervaringen over de tijd heen.

Deze gaming laptop van MSI is een zeer goede laptop geweest. gekocht omdat dit een high end gaming laptop was voor een zeer gunstige prijs in die tijd.
De laptop was niet perfect op mijn wensen, maar dat heb ik zelf meteen verbeterd door extra geheugen toe te voegen.
Vanaf dag 1 bezat mijn laptop dus 16 gig geheugen ipv 8 gig.

De laptop gebruikte ik voor de volgende zaken:
Gamen.
Werk.
Videobewerking.
Simulaties draaien,
Virtuele machines draaien.
programmeren.

Eigenlijk was de laptop op alle fronten voldoende bewapend tot op de laatste dag, 5 jaar naar aanschaf van de laptop. Nergens het gevoel gehad dat ik moest upgraden naar een nieuwe laptop. op 1 exact puntje na.
VR kan je vergeten op deze laptop daarvoor is hij net 1 generatie te oud.

Wat ook minder is, is dat de laptop nog maar net past in een handbagage koffer voor het vliegtuig en dat je daarmee veel bagage ruimte en gewicht verliest voor de rest van je bagage. Mocht je een de laptop mee willen nemen in het vliegtuig, neem dan geen 17 inch model maar zoek een alternatief in de 15 inch modellen.

Hoewel ik op de hardware eigenlijk dus niets op aan te merken heb, heb ik dat op de bouw kwaliteit wel.
Het CD-rom klepje was na 2 jaar al kapot en hing er sindsdien zielig bij. nog wel bruikbaar maar de schoonheid van de laptop was verdwenen.
De accu is ook een verhaal, op het begin was de accu zeer goed, maar na 4 jaar toch nog 50 euro geinvestereerd in een nieuwe accu aangezien de mijne nog maar 10 minuten mee ging, net iets te weinig voor meetings of snel iets regelen in de trein.

Maar aan al het moois komt een einde.
de DC plug hield er bij mij mee op, en ik heb de laptop daarna opengeschroeft om een nieuwe DC plug in te bouwen. en dat was het begin van het einde.
De schroeven zitten uiteindelijk vast met een stukje plastic, tijdens het openmaken van de laptop (wat ik in de jaren daarvoor ook al een paar keer heb gedaan voor verschillende redenen) begon het plastic overal af te breken. De gevolgen van deze handeling waren:
DC plug kon niet meer vast gezet worden.
Het scharnier van het beeldscherm kon niet meer vast gezet worden.
De behuizing bezweek waardoor de luchtinlaat is vele stukken brak, en het moederbord ging buigen als ik het beeldscherm open of dicht deed.

Oftewel de laptop moet nu helemaal open liggen om op te laden.
en elke keer als ik de laptop open of dicht klap gaat het moederbord een stukje meer kapot.
Geen bruikbare situatie meer.

Moet wel hierbij zeggen dat de laptop bijna dagelijks met mij is meegegaan.en altijd in te volle tassen heeft gezeten.
Ik ben ondertussen opzoek naar een laptop met metalen behuizing, met daarbij de hoop dat mijn volgende laptop langer dan 5 jaar mee gaat.

Heb jij ook een MSI GE70 2OE-012NL?