LG SL10YG Review

Roel_81
29 mei 2019, laatste update op 29 mei 2019, 6.103 views Product gekocht

LG SL10YG

SJ09 vervangen voor deze SL10YG, qua geluid een wereld van verschil in het voordeel van de SL10YG.

Zeer vol en mooi geluid waarbij je keuze hebt uit diverse geluidsopties waardoor je als niet audiofiel een zeer goed geluid ter beschikking hebt.

Leuke extra optie is de Google Assist.

Pluspunten

• Goed geluid
  • Degelijk kwaliteit materiaal
  • Google Assist
  • Mooi design

Minpunten

• Formaat
  • OVC niet zeer goed waarneembaar (kan bij mij aan kamer indeling/zitafstand liggen)
  • Sommige instellingen alleen via LG app
  • Instellingen zijn niet per geluidssetting op te slaan

Ik heb de SL10YG gekocht als vervanger voor de LG SJ09.

Ben geen audiofiel en gebruik de soundbar puur voor het verbeteren van het geluidskwaliteit t.o.v. de TV speakers.

Design
De SL10YG doet door zijn formaat van 144 cm mijn 55 inch TV er relatief klein uit zien en steekt aan beiden zijden iets uit, echter door het uiterlijk van de soundbar is dit voor mij niet storend.

De zwarte behuizing ziet er strak afgewerkt uit en oogt niet als goedkope rotzooi.

Bijgeleverde subwoofer is smaller dan ik gewend ben, hierdoor kan deze gemakkelijk overal gepositioneerd worden.

ingebruik nemen
De soundbar is zeer eenvoudig in gebruik te nemen gezien het een click and play setting betreft.

De instellingen van de soundbar kunnen per soundeffect naar wens worden aangepast, enige nadeel hierin is dat deze niet worden opgeslagen en je iedere keer de setting weer opnieuw moet instellen.

De ingebouwde Google Assist begint direct instructie te geven hoe je deze Assist kan gebruiken, hierdoor hoef je de handleiding er niet bij te hebben.

geluid

Ten opzichte van de SJ9 is de SL10YG echt stukken beter qua geluid. Veel voller qua geluid en heeft beschikking over meer aanpasbare geluidsinstellingen.
Nadeel is dat sommige instellingen waaronder DRC en Neural:X alleen via de LG WI-FI speaker app instelbaar.

Ben nog wel zoekende naar de voor mij juiste instellingen en soundeffect bij de gebruikte content.

De sidespeakers en OVC vindt ik persoonlijk iets tegen vallen maar dit kan aan mijn kamerindelingen en/of zitpositie liggen.

Doordat ik de soundbar combineer met de rearspeakers SPK8 heb ik als niet audiofiel in iedergeval een zeer uitstekende ervaring met de soundbar.

Ook zonder rearspeakers is het een zeer goede soundbar alleen dan in mijn geval iets minder de 5.1 surround weergave maar nog altijd vele malen beter dan de TV speakers.

Heb jij ook een LG SL10YG?

Is het al mogelijk het display helemaal uit te zetten ?
Nee dit is nog niet mogelijk
Ik heb sinds kort last van hakkelend geluid als ik films e.d. kijk of XBOX (geluid loopt dan via HDMI ARC).

Ik twijfel of dit aan HDMI connector(s) van 1 van de apparaten ligt of misschien (tijdelijk) firmware issue. Wordt gebruikt in combinatie met LG GX OLED. Ah en toe valt het geluid helemaal weg waarna ik op de soundbar het kanaal weg moet switchen van HDMI ARC en weer terug alvorens ik weer geluid krijg.

P.s. Ik ondervind geen issues bij het direct naar de soundbar streamen (Spotify/SoundCloud oid).

[Reactie gewijzigd door _-AUSSIE-_ op 23 juli 2024 20:24]

Ik heb af en toe als ik via Netflix app (LG Oled tv) iets aan kijken ben dat geluid bij begin nieuwe aflevering opeens weg is. Als ik dan aflevering stop, naar menu ga en dan herstart doet geluid het weer dus vermoed dat mijn probleem niet in soundbar zit.