€ 49,95 bij TechPunt

Xiaomi Mi Power Bank 3 Review

28 mei 2019, laatste update op 28 mei 2019, 4.964 views Rapporteer

Als je een powerbank zoekt met USB Power Delivery en een hoge capaciteit dan is de Mi Powerbank 3 een prima keuze

Pluspunten

• Hoge capaciteit
  • QuickCharge compatibel
  • USB Power Delivery voor de laptop
  • iPhone snelladen
  • Fijn ontwerp

Minpunten

• Glad
  • Heeft echt een snellader nodig als je beetje snel wilt bijladen

Ik ben inmiddels al langere tijd gelukkig eigenaar van de Xiaomi 10.000 mAh waar ik eerder een review van heb geplaatst. Deze werkt nog steeds goed maar ik heb inmiddels meerdere USB-C apparaten in mijn huis die ik graag met wat meer ‘oomph’ wil opladen. Gezien mijn tevredenheid met Xiaomi accessoires besloot ik hier weer te kijken, en het bleek dat Xiaomi een met USB-C en power delivery uitgeruste versie heeft gemaakt van de bekende 20.000 mAh. Ik heb hem besteld en een weekje of twee gebruikt om mijn ervaringen met jullie te kunnen delen.

Verpakking

De powerbank komt in een strakke witte verpakking die geïnspireerd lijkt door Apple. Niet dat dit iets slechts is, het ziet er gelikt uit en is goed verpakt. De bijgeleverde kabel is iets minder kort dan bij ander Xiaomi powerbanks (maar nog steeds te kort) en dit keer ook zwart.
Op de verpakking is ook een Mi sticker te vinden waarmee je kan controleren of je powerbank echt is, ik heb die van mij gewoon hier in NL besteld dus had vertrouwen in de authentiekheid van de powerbank maar het is fijn dat dit te checken is.

Eerste indruk

De 20.000 is in tegenstelling tot de 10.000 niet gemaakt van aluminium maar van plastic, ik heb het vermoeden dat dit gedaan is om het gewicht acceptabel te houden. Gelukkig is het geen goedkoop plastic dat je bij budget powerbanks vaak ziet. Het voelt erg solide aan en de matte afwerken met glanzende accenten aan de boven- en onderkant zorgt voor een premium look and feel.
Aan de voorkant zijn twee USB A poorten te vinden, die beide QuickCharge ondersteunen, en uiteraard de met Power Delivery uitgeruste USB C poort. Onder de USB C poort zijn de indicatie LED’s te zien. Mijn powerbank was halfvol.

Gebruik

Allereerst heb ik de powerbank volledig opgeladen om zeker te zijn van een volle accu. Ik heb dit gedaan d.m.v een MacBook USB C lader, ’s nachts erin gelegd en de volgende ochtend was hij helemaal vol.

Ik heb vervolgens mijn opladers thuisgelaten en ben met alleen de powerbank op stap gegaan. Mijn inmiddels wat oudere OnePlus 3 heeft wat vaker de oplader nodig en de 20.000 was hiervoor ideaal, niet alleen vanwege de hoge capaciteit maar ook de extra USB poort welke het mogelijk maakt om gelijktijdig de iPhone van een vriend op te laden. Na beide telefoon geladen waren miste er maar één puntje accuniveau, heerlijk. Later op de dag begon mijn MacBook behoefte te krijgen aan wat stroom, ik heb de USB C naar C kabel hiervoor gebruikt. Ik heb de MacBook 2015 gebruikt. Er was geen merkbaar verschil tussen de powerbank en de lader van Apple zelf. Ideaal! Voor een MacBook Pro verwacht ik wel dat hij trager zal zijn.

Aan het einde van de dag had de powerbank nog 1 puntje over. Helaas viel die avond ook de stroom in het huis uit door een lekkage. Ik heb een USB LED strip gebruikt zodat ik nog even licht had en vervolgens heeft de powerbank zelfs nog mijn telefoon helemaal opgeladen.

Waar je de powerbank ook voor kan gebruiken is het snelladen van je iPhone. Als je een USB C naar Lightning gebruikt om je iPhone te verbinden zal deze ook snelladen. Apple claimt dat je een halve accu krijgt in een half uur. Dit is een duidelijke verbetering vergeleken met je standaard 5 watt lader.

Wel een nadeel van de powerbank is dat de behuizing nogal glad is, hij kan uit je hand glijden als je hem niet stevig vast pakt.
Bij deze powerbank zou ik wel aanraden om een snellader te gebruiken, met een normale oplader kan het even duren om hem vol te krijgen.

Voor de prijs is het moeilijk een een powerbank met Power Delivery te vinden die net zoals de Xiaomi een strak uiterlijk heeft, goede componenten bevat en dezelfde uitgangspower heeft. Een aanrader!

Heb jij ook een Xiaomi Mi Power Bank 3?

Q1. Would this (https://nl.aliexpress.com/item/4000098023443.html) 30W foldable solar panel with 1x2.4A USB output (slowly) charge this powerbank?

Q2. Would this powerbank charge my 8inch Chuwi minibook (https://www.chuwi.com/product/items/Chuwi-MiniBook.html) trough its USB-C power cable?
Q1: Yes probably if it supplies at least 1A.
Q2: Yes it will because it has USB-PD.