Wordt verwacht

OnePlus 7 Pro (8GB intern) 256GB Blauw Review

29 mei 2019, laatste update op 12 juni 2019, 467 views Rapporteer
Testpanel +2

Na een aantal toestellen uit de Motorola G-reeks is deze OnePlus een enorme upgrade. De smartphone heeft een fantastisch responsief scherm enkel de schuine randen zijn soms vervelend. Ook wat snelheid betreft is dit toestel een absolute winnaar.

Pluspunten

• Batterijduur
  • Scherm (90Hz)
  • Snelheid
  • Supersnel opladen met Warp
  • Geluid (stereo)
  • Snelle camera

Minpunten

• Schuine randen scherm
  • Zwaar en groot
  • Geen 3,5mm jack

Algemene beoordeling
Met de OnePlus Pro 7 is het OnePlus niet langer te doen om een toptelefoon aan te bieden aan een scherpe prijs. De telefoon is wel nog steeds top maar de prijs is dat niet meer. Voor €759 krijg je wel heel wat terug. De telefoon kan zich moeiteloos meten met de gevestigde waarden. Qua performance, beeldscherm, en uitrusting is dit een fantastisch toestel.
Featureset
Vingerafdruk
De vingerafdruk is zoals in alle recente modellen ingebouwd in het scherm. Bij deze OnePlus 7 Pro gaat het ontgrendelen snel en vlot, deze ontgrendelmethode heeft dus duidelijk een streepje voor op het ingeven van een pincode of tekenen van een patroon.
Zen-mode
Niets meer dan een leuke gimmick deze zen-mode. Je OnePlus wordt twintig minuten 'geblokkeerd' waardoor je niet afgeleid wordt erdoor. Ideale kompaan dus als je in gezelschap van anderen teveel afgeleid wordt door je toestel. Noodoproepen kun je wel nog maken, foto's maken ook.
Gamemode
Er is een speciale gamemode geïntegreerd. Het toestel past zo zelf kleurweergave aan en het scherm reageert ook iets intuïtiever tijdens het spelen van games. Schokkende dingen heb ik niet vastgesteld omdat ik niet echt game op mijn telefoon. Moest iemand er echt op staan dat deze modus eens getest wordt zoek ik wel eens een interessante game om te testen ;-)
Design
Wat design betreft is de OnePlus Pro 7 een koploper. Door het verplaatsen van de front-camera (die schuift bovenaan uit) is het mogelijk om de volledige voorkant van de telefoon te voorzien van een scherm dat trucje is zeer geslaagd.
Bereik
Zowel de 4G- als Wifi ontvangst is perfect. De belkwaliteit is ook perfect. Vreemde geluiden tijdens het bellen zoals sommige gebruikers melden heb ik tot nog toe nooit vastgesteld.
Bouwkwaliteit en afwerking
De OnePlus 7 Pro voelt goed en kwalitatief aan. Op het vlak van bouwkwaliteit zit het zeker snor. De automatische valdetectie, waarbij de frontcamera uit zichzelf terug naar beneden gaat, heb ik niet getest. Wat wel getest werd en goeie punten scoort is de koeling van de telefoon. Zelfs bij het Warp-laden van de batterij en het afspelen van HD-beeldmateriaal wordt die helemaal niet warm. Die koeling doet het dus perfect.

De funtieknoppen aan de zijkant van het toestel voelen heel solide aan en reageren correct op indrukken. Wat bouwkwaliteit betreft voldoet deze telefoon ruimschoots. Enkel jammer misschien dat de certificering niet gehaald werd voor de waterdichtheid. Het is natuurlijk niet de bedoeling om met je telefoon te gaan zwemmen maar regen hebben we in België genoeg, een kapotte telefoon door in een kletsnatte broekzak te zitten heb ik ook al meegemaakt dus die certificering zou wel een geruststelling zijn :-)
Accuduur
Met 4000mah is de accu in dit toestel een uit de kluiten gewassen exemplaar. Je zou gaan denken dat het mooie scherm energie slurpt maar dat valt best mee. Zelfs bij intensief gebruik (Twitteren, foto's maken, korte ritten navigeren, ...) voldoet de accu ruimschoots om met een gemak een dag vol te maken, als je wat oplet doe je zonder problemen twee dagen vol.

Is je accu toch leeg? Dan laad je die op via de eigen OnePlus Warp-standaard in geen tijd. In ongeveer een uurtje is de accu volledig opgeladen. De optimalisaties die de software wil doorvoeren als je batterijlading krap wordt werken ook goed, wel opletten dat de klokfunctie niet onder die optimalisatie valt: als dat het geval is kun je je al eens overslapen :-).
Stabiliteit & betrouwbaarheid
Een nieuwe telefoon hoort goed te werken. Dat is met deze OnePlus 7 zeker het geval. Gedurende de korte periode waarin ik hem toch wel redelijk intensief gebruik tot nu toe functioneert deze telefoon perfect. De meeste apps die ik gebruik zijn behoorlijk populaire
Beeldkwaliteit opname
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik een telefoon eigenlijk niet gebruik om er veel foto's of filmpjes mee te maken. De kwaliteit van de opnames die ik maakte zijn wel goed dus misschien moet ik mijn mening hierover herzien. De video's in 4K zijn (zoals het hoort) vloeiend en helder, de focus van de camera is (voor zover ik daar als amateur veel over kan zeggen) scherp, snel en dus goed.
Scherm
De OnePlus Pro 7 is uitgerust met een scherm en een achterkant. De hele voorzijde van het toestel bestaat uit scherm (o.a. mogelijk door de grappige frontcamera), dat kan dus maar beter goed zijn.

De grootte en helderheid van het scherm zijn in elk geval subliem. De refreshrate van 90Hz zorgt ervoor dat scrollen over scherm enorm 'smooth' gaat. Wat ik persoonlijk echter verveld vind zijn de afgeschuinde randen. Dat ziet er op het eerste zicht leuk uit maar in de realiteit valt dat dikwijls tegen. Zo is de weerkaatsing van licht op die rand dikwijls vervelend, die zorgt er ook voor dat sommige dingen mogelijk af te lezen zijn. Sommige websites die geen padding hebben aan de linker- en rechterzijde beginnen soms al op die schuine zijde waardoor aflezen moeilijk wordt. Ook sommige apps waarbij het alfabet om te sorteren zich uiterst rechts bevindt zijn zo enorm moeilijk bruikbaar omdat je eigenlijk moet gaan drukken op de zijkant van je scherm. Misschien is dat enkel een kwestie van wennen maar de eerste weken vind ik die keuze van OnePlus dikwijls zeer vervelend.
Performance
Toptoestel! Wat performance betreft is de Pro 7 een terecht flagship. Apps downloaden en installeren gaat supersnel. Ook meerdere (relatief zware) apps draaien moeiteloos naast elkaar. Voor dat geld zou dat in elk geval geen issue mogen zijn en dat is het dus ook niet. Qua performance zit je met deze telefoon meer dan goed.
Prijs
€759 is een premiumprijs, zoveel is duidelijk. Voor dat geld krijg je echter een schitterend toestel met heel wat mogelijkheden. Als jij dat bedrag aanvaardbaar vindt voor een telefoon dan doe je met deze OnePlus 7 Pro zeker en vast geen miskoop! De OnePlus kan zich moeiteloos meten met een S10 of recente iPhone.

Heb jij ook een OnePlus 7 Pro (8GB intern) 256GB Blauw?

Hallo,

Het is niet voor iedereen relevant, maar ik wil graag met mijn volgende nieuwe telefoon ook weer telefoongesprekken kunnen opnemen. Heb je mogelijk hier al eens naar gekeken, of dit middels een truc (of root o.i.d.) mogelijk is op de OnePlus 7?

Ik weet dat het nu standaard door Android (v9 en v10) wordt geblokkeerd, maar dat er wel mogelijkheden zijn.

Ik lees o.a. een dat opname in het bel-scherm aangezet kan worden, door op de drie puntjes in de rechter bovenhoek te tikken, en daar 'call record' aan te zetten.
Of anders vind ik tips & trics middels root, of "ACR unchained".

Ik ben benieuwd of je toevallig hier al eens naar gekeken hebt?

Bedankt,
Dave