Voorwoord
Hoe komt deze review eigenlijk tot stand.
Het begint allemaal met een deelname op deze site voor testers van het welbekende Testfest.
Aangezien ik van reviews schrijven geen kaas had gegeten leek het mij wel interessant om eens mee te doen, en heb mij dus voor verschillende producten ingeschreven.
Na een tijdje, en helemaal er niet meer aan gedacht dat ik uitgeloot zou worden, kreeg ik een mail van Tweakers dat ik was geselecteerd als een van de testers voor de
pricewatch: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium.
En dus nu aan de slag met dit mooie product.
Het product
Bij deze dus de review voor de Seasonic Prime Ultra 650W Titanium
Voordat we daadwerkelijk naar het product zelf gaan kijken, moet deze natuurlijk eerst uit de doos gehaald worden.
Ik moet zeggen dat ze de voeding een mooie verpakking hebben meegegeven, hierin voeren zwart en spiegelend zilver de boventoon.
Als we de doos open maken zien we volgende:
En een plaatje waarbij de meegeleverde accessoires zijn uitgestald.
Als we kijken naar de aansluitingen zien we dat er voor de gemiddelde gebruiker genoeg mogelijkheden zijn om je hardware mee te verbinden.
:strip_exif()/m/229472/1Hvga33Cg3TDIBz2wMu9cTOOwNfMOnshhRL4SIxsmqkcyULQVN?f=620xauto)
specificaties
Een link zoals deze staat op tweakers
pricewatch: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium
Verder heb ik zelf wat simpele testjes uitgevoerd zoals Furmark Rog edition met ingebouwde CPU burner test en die 2 gelijktijdig laten lopen (Max load)
En in Idle waar alleen het bureaublad wordt getoont.
Als referentie heb ik mijn corsair RM650x voeding gebruikt.
Mijn verder hardware bestaat uit een Asus Vega 56, een 3930K van intel met 32GB geheugen en een Samsung 850 Evo 1TB.
De resultaten waren :
Idle: Voor de Corsair -> 57 Watt, Voor de Seasonic -> 53 Watt
Load: Voor de Corsair -> 537 Watt, Voor de Seasonic -> 520 Watt
Zoals hier te zien is, is de Seasonic voeding marginaal zuiniger.
Heb de bovenstaande test ook een 2 tal uren laten draaien om te bekijken of ik de voeding aan het zweten kreeg.
Zelfs na deze 2 uur gaat de fan in hybrid mode niet draaien en aan de voeding te voelen wordt deze niet eens warm.
In de normale modus draait de fan wel maar zeer stil, heb mijn oor ernaast gehouden en hoorde eigenlijk niks, de pc zelf maakte meer geluid.
Verder heb ik nog de +5Volt en de +12Volt lijn gemeten met een multimeter op een molex aansluiting van de Seasonic voeding.
De resultaten hiervan waren :
Idle: 5,09V en 12,10V
Load: 5,12V en 12,14V
Dus onder load zijn de voltages marginaal hoger.
Prijs
De goedkoopste prijs op het moment van schrijven is €179,90 exclusief eventuele verzendkosten.
Voor de huidige prijs verwijs ik naar de pricewatch link hieronder
pricewatch: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium .
Als conclusie kan ik het volgende mededelen dat als ik nog geen voeding had ik deze waarschijnlijk links zou laten liggen vanwege de hogere aanschafprijs.
Ook zou ik deze voeding niet aanschaffen als upgrade van mijn huidige voeding.
Voor wie is deze voeding in mijn opinie dan wel geschikt, mijn gedachte gaan dan naar de mensen die graag een zo zuinig mogelijk stil systeem willen.