Samsung QE55Q9F (2018) Zwart Review
25 mei 2019, laatste update op 25 mei 2019, 790 views
Rapporteer
Product gekocht
Pluspunten
- Donkerheid van beelden
- Contrast
- Afstandsbediening
- 120 hz
- Prijs-kwaliteit
- One connect box
Minpunten
- Netflix beeldkwaliteit
- Vreemd gedrag van Ambient mode (schijnt dat enkel ik daar last van heb)
- Geen componentaansluiting
Dit is een prima product voor een inmiddels goede prijs. Opmerkelijk hoe zwart het zwart is op het scherm wat OLED kwaliteit nadert. Maar daarnaast veel helderder beeld dan OLED en echt een aanrader. Ik had eerst een Philips OLED 803 maar die was echt veel te donker. Ook kon ik de OLED niet op 120 hz aan mijn PC gekoppeld krijgen wat met de Q9FN wel lukt en een verbluffende game ervaring oplevert.
De apps werken goed met pretige responsiveness. Ook iets wat bij de Philips OLED een stuk minder was.
Ik las dat iemand de volume van de Q9FN niet kon wijzigen met de afstandsbediening maar dat is een kwestie van de handleiding lezen, de volumeknop moet namelijk omhoog of omlaag gekanteld worden voor wijzigen van het volume.
Ik zie wel dat de beeldkwaliteit van de Netflix app onder de maat is, er zit een soort van ruis in het beeld met allemaal dansende pixels waar ik geen last van heb als ik Netflix app op de TV Box van mijn glasvezel leverancier gebruik.
Ook al een irritant euvel gehad waarbij de tv steeds na enkel seconden in ambient mode sprong zodat ik feitelijk alleen ambient mode kon gebruiken, zelf het resetten van de tv werd een probleem omdat ook bij gebruik van settings, de ambient mode steeds het reset process verstoorde. Na een reset had ik er geen last meer van. Het schijnt een zeldzaam probleem te zijn.
Het stemgestuurd bedienen van de tv werkt prettig en naar behoren.
De one connect oplossing is ook een geweldig gegeven: nog maar 1 dun kabeltje (voor zowel stroom, geluid en beeld) tussen de tv en een losse kast waaraan de aansluitingen met overige apparatuur zitten.
Let op, component aansluitingen zitten niet op de tv en een omvormer van component naar HDMI gaf te slecht (gestreept) beeld.
Gelukkig maakt de uitmuntende beeldkwaliteit alle issues die ik met de tv heb weer goed.
De service van Samsung klinkt ook hoopgevend. Heb gebeld met support over bovenstaande issues en ben goed te woord gestaan, ze gaan ook online inloggen op de tv om de problemen te diagnosticeren.