Ik heb me eigenlijk nooit afgevraagd waarom de performance van de Sandisk USB Sticks zo achterbleven op mijn laptop. Door reacties op mijn review werd ik getriggerd om een andere computer met USB 3.0 uit te proberen. Jawel die was veel rapper dan mijn laptop om bestanden naar de USB stick te kopieren.
Ultracopier er op gezet en dat leverde nauwelijks een beter resultaat op.
Ultracopier van mijn laptop verwijderd en jawel mijn laptop was ook zonder het hulpprogramma zelf nog ietsje rapper. Bijna tegen de 300mb/s.
De prestaties van de Sandisk Ultra Go werden ook significant beter. Van tegen de 50mb/s verdubbelde de snelheid bijna naar 100mb/s/
Conclusie.
Het kopieren naar usb disk via de verkenner kan wel eens hele slechte resultaten opleveren. Het installeren van een fastcopy programma kan de snelheid van het kopieren significant verbeteren.
Na het verwijderen van het fastcopy programma, blijft het resultaat nagenoeg gelijk.
Het lijkt er op dat een fastcopy programma een herstel kan bewerkstelligen, als blijkt dat het kopieren naar USB op een of andere manier is beschadigd.
Waar een review al dan niet toe kan leiden. Bedankt voor iedere reactie die mij opnieuw lijken te prikkelen.
Overigens geraak ik nu dicht tegen de benchmark software aan, maar halen lukt in de praktijk niet.
Vanochtend de MS Surface Pro 3 van mijn vrouw gebruikt. Dramatische prestaties SanDisk Extreme Pro.
Snelheid max gemiddeld 120mb/s.
Wisselende resultaten.
Asus N551 8GB Ram SSD rond 260 mb/s