Moza Air 2 Review

24 mei 2019, laatste update op 24 mei 2019, 820 views Rapporteer

Goede Gimbal en waar voor je geld mits je weet hoe je het moet gebruiken. Dus zorg ervoor dat je je helemaal inleest en alle functies uitprobeert.

Pluspunten

• Goede batterijduur 12 uur
  • Bouwkwaliteit
  • Veel functies voor het geld.
  • easy to learn

Minpunten

• Moza Master app (werkt niet goed)
  • Auto-tune power
  • hard to master (is dit een minpunt?)

De "autotune" is ronduit slecht om de volgende reden.
Ik heb de gimbal nu 3 maand en in die 3 maand was ik tevreden dan behalve het feit dat de motoren soms gaan trillen met een beweging waarbij je armen redelijk gestrekt zijn.
Of wanneer je de gimbal gewoon op zijn standaard zet.

Wat blijkt is dat de autotune (voor de power distributie) het op een "ultra-light" camera zet. Toen ik dit dus heb aangepast naar "middle-weight" (of iets in die trant) wat het probleem plots verholpen.

Nu werkt het als een charm.

Verder is het fijn dat bijna alles costumable is. En je kunt switchen tussen 3 profielen.

De ifocus motor werkt goed als je het goed instelt, een echte vereiste is wel dat je een A en B punt instelt voor de focus/zoom range.
Het enige probleem af en toe is dat je dus met het op of af monteren dit proces van een punt A en B instellen moet overdoen omdat je zoom niet goed staat.
(of je let hier gewoon op)

Voor de rest...

Zorg ervoor dat je naar de sportschool gaat met een apparaat als deze. Als je de hele dag gaat schieten.

En...

De Moza Master app heeft gewerkt maar kan nu oppeens niet meer connecten met mijn bluetooth. (2 iphones geprobeerd) Maar geeft elke keer aan dat er mogelijk een andere telefoon verbonden is.
Waarschijnlijk moet ik een Fabrieksreset uit voeren wat ik natuurlijk niet leuk vind.

Mijn conclusie is persoonlijk en dit is mijn eerste ervaring met een gimbal.
Oefening baart kunst, dus potentiele koper: Het is echt goed maar vergis je niet. Je moet er leren mee om te gaan. Alleen dan gaat het je verwachtingen waar maken.

PS: DJI-Ronin S of Moza Air 2.
de DJI ronin s zit momenteel op 449 en de Moza air 2 op 678.
Echter de moza air 2 heeft veel meer functies en de genoemde prijs is incl Ifocus motor. De Ronin S valt iets duurder uit met alle functies die de Moza Air 2 heeft.

En misschien moet ik het op termijn wel een 5 sterren geven maar dat ga ik dan ook nog aanpassen.

Vragen? stel ze! ik voeg antwoorden graag toe aan het review.

Heb jij ook een Moza Air 2?