€ 68,99 bij bol Plaza

Corsair Gaming M65 Pro RGB Zwart Review

23 mei 2019, laatste update op 23 mei 2019, 320 views Rapporteer

Fijngevormde muis met goede sensor die helaas zowel softwarematig als hardwarematig nogal wat problemen kent.

Pluspunten

• Ligt lekker in de hand
  • Precies
  • RGB

Minpunten

• Muiswiel piept bij zwaar gebruik
  • Rechtermuisknop hapert na half jaar
  • Sniperbutton recht onder je duim makkelijk per ongeluk in te drukken, geen goede grip hierdoor
  • Corsair software onbetrouwbaar, fwd/back buttons en macro's doen het vaak niet (reinstall nodig)
  • Zwaar (121 gram zónder gewichtjes en afdekplaatjes)

2 van 5 sterren (Slecht)
De originele M65 is mij jarenlang goed bevallen, dus toen die wat versleten raakte heb ik die vervangen door de Pro RGB versie.

De vorm is nog even fijn, maar doordat de sniperknop nu recht onder je duim geplaatst is is de muis niet goed te grippen. Ik heb de sniperknop daarom ingesteld om niks te doen omdat ik hem nogal eens per ongeluk indruk. Het blijft echter lastig om de muis goed vast te houden omdat die knop in de weg zit.

De software kan veel, maar is wel vrij onhandig. Iedere keer als ik iets aan wil passen zit ik toch weer er mee te stoeien. Wat kwalijker is is dat na een reboot regelmatig de back en forward knoppen niet meer reageren, en macro's ook niet. Dat is op te lossen door de installer te draaien en repair te kiezen, maar handig is anders. Ik heb diverse forum topics gevonden over dit probleem, maar niemand heeft een oplossing.

Wat de hardware betreft... de muis is gebouwd als een tank. Dat geeft in eerste instantie dus wel vertrouwen. Helaas blijkt dat echter schijn. Het scrollwiel heeft de onhebbelijke eigenschap om te gaan piepen. Ik merk dat vooral als ik deze in Diablo 3 als force move instel en het wiel steeds omhoog en omlaag rol. Op internet staan diverse guides hoe je hem zelf kunt olieën, maar het is natuurlijk onzinnig dat het nodig is. Verder heb ik na de muis nu 6 maanden gebruikt te hebben (niet bijzonder intensief want ik heb veel op mijn consoles gespeeld en niet veel op de PC) de rechtermuisknop nu ook begint te haperen. Voor mij is de maat daarmee vol en er is ondertussen een Razer onderweg naar mij.

Geen aanrader dus helaas, jammer dat Corsair ogenschijnlijk toch is gaan beknibbelen op de afwerking en/of gebruiken van betrouwbare onderdelen.

(Dit heeft overigens alleen de vorm van een volledige review omdat ik wat ik wou zeggen niet in de korte toelichting kreeg, ik heb de tekst een klein beetje verder aangevuld maar ik voel weinig behoefte om een volledige review over deze muis te maken)

Heb jij ook een Corsair Gaming M65 Pro RGB Zwart?