Design
Het design is mooi, vooral die soort Cameleon kleur op de achterkant vond ik wel mooi. Wel moet ik zeggen dat ik het toestel erg zwaar, maar vooral groot vond. Ik heb zelf wat kleine handen en heb toch soms moeite met hem goed vast te houden. De rangen waren mooi glad afgewerkt, iets wat ik wel mooi vond.
Camera
De selfie camera aan de voorkant maakt leuke foto’s, maar vind hem niet perfect, maar voor een telefoon van deze prijsklasse mag je zeker niet klagen. De camera aan de achterkant maakt overdag prachtige foto's, ook in de donker als je niet veel tegen licht maakt hij aardige foto’s. Bij tegen licht laat de camera soms vind ik toch wat steken vallen, je krijgt dan erg donkere foto’s.
Scherm
Het scherm is misschien wel het grootste plus punt van deze telefoon. Met zijn 6.7 inch OLED scherm vind ik het een prachtig scherm, ook bij zon licht kon ik bijna alles nog goed uitlezen. Het formaat kon je bepaalde filmpjes perfect naar smaak aanpassen, bij 16:9 formaat soms wel zwarte balken aan de zijkant, maar dat vond ik zelf niet storend.
Accu
De accu is iets waar ik ook tevreden over ben, hij gaat vrij lang mee bij normaal gebruik, soms wel 2 hele dagen, als je spelletjes gaat doen, dan gaat hij natuurlijk wat sneller leeg. Opladen duurt ook niet extreem lang wat natuurlijk wel mooi mee genomen is. Wel vind ik de meegeleverde adapter minder, want doordat hij aan beide kanten een USB C aansluiting heeft, kun je deze kabel niet gebruiken hem via gewoon USB te laden.
Verbinding
Een van de belangrijkste onderdelen van een telefoon is misschien wel de verbinding, en dat werk allemaal keurig op deze Samsung. Zelfs als je meerder Bluetooth verbindingen gebruikt merk je dat de telefoon het perfect verwerkt. Wi-Fi is ook verder prima en haalt mooie snelheden.
Software
De Samsung schil van Android vind ik een fijne software, alles zit mooi en duidelijk. Alleen liep de software soms wat sloom en was de telefoon soms van even van slag na een Android update. Dit vond ik wel vervelend want hierdoor moest ik sommige apps weer opnieuw instellen.
Updates
Software updates is niet zo goed als bijvoorbeeld bij de S serie, maar wel goed genoeg om de telefoon veilig te houden. Beveiligings updates zitten redelijk op schema en dat is iets wat ik wel belangrijk vind.
Specificaties
Na problemen met mijn vorige telefoon was ik op zoek naar wat sneller, stabieler en groter. Deze Samsung maakt tot nu toe mijn verwachtingen waar. Is lekker snel en heeft een prachtig display. De vingerafdruk scanner in het scherm is prima en foto's zijn mooi. Hij heeft wel vaak bij een Android update dat hij even van slag is, maar dat trekt gelukkig na een paar dagen weer helemaal bij.