MSI Optix MAG241C (met omdoos, DisplayPort en HDMI-kabel) Zwart Review

21 mei 2019, laatste update op 21 mei 2019, 582 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik wilde voor het eerst in mijn leven een VA-paneel testen, nou dat heb ik geweten. Wat een schandalige kwaliteit. De kleuren van het scherm zijn verschrikkelijk en de tekst doet gewoon pijn aan je ogen. Ik kan dit scherm echt aan niemand aanraden!

Pluspunten

• 144hz in combinatie met 1ms
  • Wordt geleverd inclusief DisplayPort en HDMI kabel
  • Heeft een strak design
  • Beschikt over FreeSync

Minpunten

• Heel matig VA paneel, de tekst is onscherp, zelfs na het gebruik van Cleartype.
  • De kleuren uit de box zijn echt heel slecht.
  • Niet in hoogte verstelbaar

2 van 5 sterren (Slecht)
De MSI Optix MAG241C is een van de goedkopere VA monitoren op de markt en dat is ook direct terug te zien. Ik heb de monitor nog geen twee weken gehad en alweer ingeruild voor een monitor met een TN-paneel. Dit VA-paneel is gewoon echt verschrikkelijk en echt geen aanrader. Als je hem echt enkel voor gamen gebruikt is het nog te doen, maar als je hem ook wilt gebruiken om te browsen, dan is dit helemaal niks. De monitor geeft tekst ontzettend lelijk weer en dat is zelfs met Cleartype niet op te lossen.

Natuurlijk zijn de specificaties als je kijkt best goed, zoals 144hz in combinatie met 1 ms, de optie voor FreeSync, de meegeleverde kabels en het strakke design met een curved scherm. Niets is helaas minder waar, want je hebt er niks aan als het paneel van het scherm zo slecht is.

Ik keek in eerste instantie naar de reviews hier. Er waren nog niet zo heel veel reviews, maar de reviewers waren kritisch en die had ik gewoon moeten geloven. Op de site van Coolblue zag ik meer dan 60 positieve reviews, waardoor ik dacht: "Hmm, misschien is het toch wél iets." Nou, nee. Het is echt 3x niks en ik kan hem niemand aanraden!

Heb jij ook een MSI Optix MAG241C (met omdoos, DisplayPort en HDMI-kabel) Zwart?

Van de 87 reviews op CoolBlue is er 'slechts' ééntje die aangeeft dat het beeld 'soms niet heel scherp is'. Een aantal mensen zet scherpte juist bij de sterke punten neer. Ik vermoed dat het fabricage-procedé bij MSI te wensen overlaat, waardoor de kwaliteit schommelt en soms gewoon zo slecht is dat je kan spreken van kapot/RMA. Ik heb het ook bij een USB-stick van Verbatim gezien: om de zoveel seconden moest je een onredelijk aantal seconden wachten voordat het OS het stickje weer kon gebruiken. Nagenoeg onbruikbaar. Omgeruild voor zelfde type: die reageerde wel normaal. In het algemeen: kwaliteit schommelt; ook vanaf dezelfde lopende band.

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 24 juli 2024 23:02]

Die van mij heeft t ook hoor. Niet alle tekst (fonts?) heeft er last van maar websites meestal wel. Schijnt te maken te hebben met subpixel structuur van dit paneel. Er zijn meer monitoren die dit samsung paneel gebruiken en hetzelfde “probleem” hebben. Beetje tweaken met settings en cleartype verbeterd het iets maar perfect is het niet helaas.